eLTeeS 19.05.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Komentarze do Sułtana 2G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 30.05.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Liliuś czy to ty załozyłaś nowy wątek? Dlaczego nie kontynuujesz w starym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 30.05.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Aylin, tak wyszło Teraz będę tutaj pisać Jak tam u was? Nadal pada i pewnie nadal stoicie? Słoooooońca chce jak większość budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 31.05.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A stoimy - cóż mamy zrobić. Może koło września przestanie w końcu padać. Mam już serdecznie dość tej pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 01.07.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Gratulacje młoda mężatko Podróż poślubna planujecie? Czy tylko podróżowanie w kierunku sułtana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 02.07.2010 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Aylin dziękujeMY Znów status nowożeńców zyskaliśmy Co do podróży poślubnej to owszem jedziemy 30 lipca na Chorwację na wyspę Pag A Sułtana odwiedzamy codziennie W poniedziałek zyska strop także coraz fajniej się robi A u Was jak tam budowa? Ruszyliście coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 08.07.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Aylin, ruszyliście ? Chwal się postępami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 15.07.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 i widzisz jaka ja opóźniona jestem? Dalej nic. Tzn powoli robimy drogę ale niestety dalej jest mokro. Pan koparka w poniedziałek się zakopał - więc czekamy... Ale co się odwlecze to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 15.07.2010 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 (edytowane) Aylin, a ja już myślałam, że Cię nie ma i się nie odzywasz, bo leczysz się po oblewaniu fundamentów. Nadal mokro? U nas sucho, że masakra, aż przydałby się deszcz w moich okolicach Tobie oczywiście życzę słoneczka cobyście szybko ruszyli Edytowane 15 Lipca 2010 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carla5 15.07.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 dobry:)Widzę,że jesteśmy na podobnym etapie budowy:) U nas właśnie wczoraj zalali strop. Oglądając Budowę u Was wszystko wydaje się takie szybciutkie, łatwe i przyjemne a u mnie mam wrażenie, że ciągnie się niemiłosiernie:) Projekt bardzo fajny lubię parterowe domki niestety u nas działka nie ma takich gabarytów. macie już wycenę okien? i na jakie się decydujecie? plastik, drewno?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 15.07.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 (edytowane) Carla5 witam Chyba u każdego jak się ogląda to wydaje się takie super i szybkie Chociaż nie narzekam, bo mam masjtra, który wszystkiego zawsze dopilnuje, a ja mogę wyjechać i wogóle nie interesować się budową i wiem, że będzie zrobione jak trzeba Domek rośnie i rośnie Bardzo fajny i nowoczesny projekt. Macie jakiś wstępny termin przeprowadzki do niego ? Mąż chce PCV więc będą PCV. Zresztą z kim nie rozmawiam to polecają PCV. Teraz w domu mam drewno i jest ok, ale inni co mają to narzekają. Oprócz tego różnią się znacznie ceną, a każdy grosz się liczy. Właśnie czekam na wycenę okien. Może jutro podjadę do miasta do kilka firm to ich poproszę o wycenę. Pasowałoby zamówić okna, bo czeka się nawet i 2 m-ce. Aaaaa no i czekamy na wycenę więźby, bo chcielibyśmy ruszyć z dachem, bo dachówka już czeka na działce, ale nie mamy drewna i stoimy. Pozdrawiam. Edytowane 15 Lipca 2010 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 30.08.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Przyszłam się przywitać ile m2 ma wasz dom?wydaje mi się ogromny... gratuluję solidnej ekipy, mam nadzieję że moja też taka będzie-umowa juz podpisana będę zaglądać i kibicować pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 30.08.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) netka55, witaj serdecznie Dom ma 135 m2 powierzchni użytkowej + 35 m2 garażu Kiedyś można zrobić górę co dodatkowo powiększy powierzchnię domu Co do majstra umowy nie podpisywaliśmy, ale jest od z nami od fundamentów i będzie do wykończenia On nam załatwił ekipę do murowania i do dachu Wykończeniówkę łącznie z prądem robi on. Co mu potrzeba to kupuje, a ja mu oddaje pieniądze. Dodatkowo ma ten sam dom co my tylko my mamy odbicie lustrzane i dużo nam podpowiada co i jak Mam nadzieje, że i wasza ekipa będzie taka super Edytowane 5 Września 2010 przez eLTeeS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.09.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 eLTeeS ładnie ten wasz domek z zewnątrz wygląda no i sporych rozmiarów w porównaniu do mojego mam pytanie do Ciebie odnośnie drzwi wejściowych.piękne są! ja też będę szukać w takim stylu, może nawet dokładnie takich. oglądałam na allegro ale w ciemno nie zamówię, muszę zobaczyć. możesz mi napisać jakiej są firmy , ile kosztowały i w jakim sklepie kupujecie?to są drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 05.09.2010 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 netka55 też myśleliśmy początkowo o allegro, ale licząc przesyłkę to średnio się opłaca. No i w ciemno też nie chcielismy kupować Drzwi zamówiliśmy w Merkury Market i po małym rabacie wyszły nas 2 899 zł z lustrem weneckim. Normalnie kosztowały 2 999 zł bez lustra. Lusto kosztuje 200 zł netto, ale z lustrem bardziej nam się podobają Drzwi są drewniane. Jaka firma je produkuje to nie pamiętam, ale jak podjedziesz do Merkurego to napewno będą Jak nie znajdziesz to przy okazji jak będziemy w Merkurym spiszę Ci producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 05.09.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Raczej nie będę w Merkury Market bo w okolicach mojego miasta takiego nie ma Ja mieszkam w Wielkopolsce. Nie spisuj producenta bo już niestety wiem że ich nie kupię za drogie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 06.09.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Hej. Żeby nie było Twój dzienniczek podglądam z ukrycia jak do tej pory.Najlepszego spóznionego - szczere gratulacje z okazji zaślubin.Wasz domek zapowiada się na fajny i przestronny i w odróżnieniu do naszego dobrze doświetlony:).A u nas jak pogoda dopisze dziś lub jutro też będziemy cieszyć się więżbą.Aha odp na Twoje pyt. u mnie.Nadal zpisuję się do podgladania Waszych potyczek budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 06.09.2010 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Lili07 u nas jak pogoda dopisze to w piątek przychodzą do dachówki i się doczekać nie mogę jak będzie cały dach zrobiony, ale pomimo dachu wciąż działamy w środku Poza tym bardzo dziękujemy za życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 20.09.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ale Wam tej ziemi nawieźli! mnie pewnie też to czeka na wiosnę bo mamy nierówną działkę. Możesz mi zdradzić (może być na priv) ile płaciliście za 1 samochód ziemi i ile to ton?będę miała porównanieposuwacie się do przodu, a my nadal w bezruchu czekamy na odpowiedź z banku...a filmik fajna pamiątka a dopiero jak postawisz ostatni mebel to będzie co porównywać!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrp1 27.10.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 (edytowane) Ramila: Ja uwielbiam kontrasty i stąd taki kolorek Efekt już niedługo, bo za 6 tygodni Piotrp1: Każdy robi jak chce. Prąd skończony jeszcze nie jest zresztą co widać Uziom fundamentowy jest przy słupie, więc po co robić w domu? Albo mi się wydaje albo żyjemy w innych latach Do tego prąd od skrzynki do domu idzie na 5 kabli, a nie mniejszy, więc nie rozumiem zarzutu. Pralka bez prądu? Dziwne, bo jest zostawione gniazdko zaraz za pralką. Wychodzi na to, że zagrożenie porażeniem prądem może być wszędzie gdzie jest woda i prąd, a ciężko to zrobić przy pralce, bo logiczne, że pralka pobiera wodę Uziom fundamentowy robi się w domu (przekonasz się po burzy jak popalą się urządzenia lub po przepięciach w sieci), a uziom złącza to sprawa energetyki i zawsze mogą go zlikwidować bo im nie potrzebny i nie ma takiej warości jak powinien być w domu. Kabla 5x to tylko elektryk naciągnął Ciebie na koszty i nic poza tym. Gratuluję pomysłu gniazdka za pralką w pobliżu wanny - to istny brak kompetencji - przy ew. wypadku z odszkodowania 100% nici - jeszcze raz wspomnę o normie 60364-7-700 - to nie żarty o czym świadczą liczne wypadki. Spalenie domu też od tak położonych przewodów też realne - ale jak wspomniałaś każdy robi jak chce. Także pozdrawiam i zachęcam do brania fachowców, a piękne kafelki nie zapewnią bezpieczeństaw. Edytowane 27 Października 2010 przez piotrp1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts