wizardus 30.05.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Rasia Nie wiem skąd jest Monikach - w razie wiekszej potrzeby coś się zorganizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.05.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Rasia Nie wiem skąd jest Monikach - w razie wiekszej potrzeby coś się zorganizuje Jeśli piszesz o MoniceC, to z moich stron:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 30.05.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Swiat jest mały - wyślij mi na priva adres i nr telefonu kontaktowego, jak tylko Monikach się odezwie ustalimy traske i dziś jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 30.05.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 wizardus, ta informacja powinna Ci pomoc we wstepnym zaplanowaniu dzisiejszej trasy. Ja buduję z drugiej strony Częstochowy - blisko granicy województwa śląskiego z łódzkim. Moim miastem powiatowym jest Kłobuck. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 30.05.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Dizięki Wierzch - trochę zmienia to moje plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 30.05.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Dziś około godziny 12 wyjazd w Okolice Częstochowy do MonikachPrzyszła sobota - niedziela Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 30.05.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 W przyszły weekend nie będzie mnie w Warszawie, czy mogłabym podrzucić do kogoś z Was paczki przed czwartkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.05.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 W przyszły weekend nie będzie mnie w Warszawie, czy mogłabym podrzucić do kogoś z Was paczki przed czwartkiem? Do mnie możesz, bo to ja jestem z Wizardusem umówiona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 30.05.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Super, daj mi znać na PW jak się możemy umówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.05.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Beithe, poszło na priv:) Kachna, dostałam dzisiaj, od fantastycznej firmy FALA EM efektywne mikroorganizmy, 20 litrów roztworu do oprysku, który stosuje się na zewnątrz i wewnątrz w celu zatrzymania procesów gnilnych, zapobiega rozwojowi szkodliwych mikroorganizmów, likwiduje w peirwszej kolejności nieprzyjemny zapach. Był ten preparat stosowany po huraganie w NO i w Indonezji czy ostatnio w Haiti. To 20 litrów powinno wystarczyć na 10 tys.m2. Mam nadzieję, że Wam się przyda. Przekażę go Wizardusowi w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 30.05.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Kachna, dostałam dzisiaj, od fantastycznej firmy FALA EM efektywne mikroorganizmy, 20 litrów roztworu do oprysku, który stosuje się na zewnątrz i wewnątrz w celu zatrzymania procesów gnilnych, zapobiega rozwojowi szkodliwych mikroorganizmów, likwiduje w peirwszej kolejności nieprzyjemny zapach. Był ten preparat stosowany po huraganie w NO i w Indonezji czy ostatnio w Haiti. To 20 litrów powinno wystarczyć na 10 tys.m2. Mam nadzieję, że Wam się przyda. Przekażę go Wizardusowi w sobotę. Rasia DZIĘKI! DZIĘKI! DZIĘKI! napewno się przyda -i taka ilość pozwoli spryskać całą zalaną część Sandomierza! -a to, że pomaga pozbyć się smrodu -to już w ogóle rewelacja! z nowości -dziś był w mnie w odwiedzinach mój mąż [jak już pisałam na razie ja z psicą jestem u dalszej rodziny a on w Sandomierzu]. Dobre wieści są takie, że w tym tyg. może już się uda chodzić po domku w gumiakach [tylko z tyłu działki, gdzie jest niżej wody jest po pas....], a gorsza jest taka, że i tak za wiele nie zrobimy dopóki nie przyjdzie rzeczoznawca z PZU i UM, żeby oszacować szkody [w PZU powiedzieli, że będzie to prawdopodobnie początek czerwca -więc zapewne po długim weekendzie dopiero..] -więc nadal bezczynność.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 30.05.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Rozesłałam wici po znajomych. Czekam teraz na paczki. Mam trochę zabawek, jakiś ubranek, używany wózek sportowy Graco. Pozbieram wszystko i za jakiś czas pójdzie jakaś paczka z Torunia.Kasia, a nie wystarczą zdjęcia dla PZU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 30.05.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Jeśli piszesz o MoniceC, to z moich stron:D Rasia oprócz c mam jeszcze h w nicku;) Prawie cały dzień byłam bez netu...masakra! Odbiór zebranych rzeczy odbył się koło godz. 17tej, mam nadzieję, że choć troszkę pomogliśmy;) Wizardus dzięki, że chciało Wam się jechać tyle kilosów i to w niedzielę...ale jak sam zauważyłeś mój kombiczek nie dałby rady;) Myślę, że zbiórka była udana - ludzie mile mnie zaskoczyli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 30.05.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam Jesteśmy juz na miejscu Monikach to ja dziękuje za pozytywny szok którego doznaliśmy odbierając Wasze dary , nasz fordzina pękał w szwach, Podziękuj jeszcze raz wszystkim wspaniałym ludziom z Twojej okolicy - jutro z Piotrem zastanowimy się jak najsprawniej podzielić tak wielką górę dobra. Jutro zorganizujemy także spotkanie z "naszymi " powodzianami i ustalimy jakie mają najpilniejsze potrzeby. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 30.05.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 wizardus czy trasa Sandomierz - Warszawa jest tak "na potrzebę chwili", czy jeździsz tam częściej? Pytam, bo znajomi chętnie by coś przekazali ale do Warszawy paczki mogłyby dotrzeć dopiero w niedzielę w nocy, czyli raczej nie da się tego połączyć z kursem do rasi - ew. paczki aż ze Szczecina, trochę by po kraju pojeździły ale do Wa-wy mogłyby dotrzeć - sporo logistyki by mnie czekało, bo musiałabym wszystko nagrać na środę a sama jestem w trakcie przeprowadzki. No i nie wiem czy znajomi, którzy się deklarują nie robili tego na wyrost??? ale chciałabym pomóc . Zawsze jeszcze poczta polska lub kurierska pozostaje. Fajnie gdybyś napisał czego tam najbardziej potrzebujecie, byłoby łatwiej zbierać. malgoś2 na przelewie było napisane: "altager z pracownią" a w zasadzie powinno być: i współpracownicy - obiecałam im, że nie będę sama "zbiórki dla kachny" firmować - wszyscy dorzucili co mogli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 31.05.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 wizardus czy trasa Sandomierz - Warszawa jest tak "na potrzebę chwili", czy jeździsz tam częściej? Pytam, bo znajomi chętnie by coś przekazali ale do Warszawy paczki mogłyby dotrzeć dopiero w niedzielę w nocy, czyli raczej nie da się tego połączyć z kursem do rasi - ew. paczki aż ze Szczecina, trochę by po kraju pojeździły ale do Wa-wy mogłyby dotrzeć - sporo logistyki by mnie czekało, bo musiałabym wszystko nagrać na środę a sama jestem w trakcie przeprowadzki. No i nie wiem czy znajomi, którzy się deklarują nie robili tego na wyrost??? ale chciałabym pomóc . Zawsze jeszcze poczta polska lub kurierska pozostaje. Fajnie gdybyś napisał czego tam najbardziej potrzebujecie, byłoby łatwiej zbierać. malgoś2 na przelewie było napisane: "altager z pracownią" a w zasadzie powinno być: i współpracownicy - obiecałam im, że nie będę sama "zbiórki dla kachny" firmować - wszyscy dorzucili co mogli Apropos kuriera, nauczona doświadczeniem mogę tylko ostrzec ze to droga inwestycja. Prosilam o zniżkę w DHL, mówiąc ze to dary dla powodzian ,ale tam jak widac tylko kasa się liczy i pelne 170 zl za 48 kg przesylki skasowali...,nie skarżę sie bo nie zbiednieję bardzo ale przeliczylam na domestosy i wolałabym 12 butelek tego środka wysłac ludziom. Lepiej chyba zebrac po ludziach porządny ładunek i organizowac własny transport . W tej szczególnej sytuacji kurier to nie jest dobre rozwiązanie.. chyba ze trafisz na ludzi ktorzy potraktują tę przesyłkę jako szczegolną..Ja w DHL nie miałam takiego szczęścia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 31.05.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Kochani -jeszcze raz dziękuję za dary przekazane i wysłane przez Was do wizardusa -obiecujemy, że wszystko trafi w odpowiednie -najbardziej potrzebujące ręce! Kasia, a nie wystarczą zdjęcia dla PZU? Agnieszko -teoretycznie -powinny.. ale z drugiej strony -sami wiecie jak to jest: zobaczyć=uwierzyć. Znajomi, którzy obecnie czekają na szacowanie szkód przez rzeczoznawcę z UM -też radzili nic nie ruszać... My w tym tyg. chyba zaczniemy przywracać do porządku nasze poprzednie mieszkanie [na tej samej posesji, co domek, ale na szczęście "całe" jest na piętrze [czyli z kuchnią i łazienką] i może już na weekend udałoby nam się tam wrócić... Chociaż na razie w całym prawobrzeżnym Sandomierzu nie ma prądu, ale będziemy mieć do dyspozycji agregat -wiec chociaż na światło i zagrzanie wody w czajniku by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 31.05.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Kasiu mowili, ze wlasciwie wszystko co zalane nadaje sie do wyrzucenia, w tym ciuchy, posciele, meble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 31.05.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 (edytowane) Kasiu mówili, ze właściwie wszystko co zalane nadaje sie do wyrzucenia, w tym ciuchy, pościele, meble Markotko -zdajemy sobie z tego sprawę... Meble w kuchni były z płyty -więc na 100% do wyrzucenia, podobnie kanapy, stolik RTV i stół z salonu.... Na szczęście na parterze nie mieliśmy ani ciuchów [tylko kilka par butów w sieni], ani pościeli, ani nawet książek czy zdjęć - to wszystko ocalało i leży sobie bezpiecznie na suchym poddaszu. Co do sprzętu AGD -to pisaliśmy już do serwisu Electroluxa, Siemensa i Whirlpoola -będą oględziny jak woda całkiem spadnie -podobnie z piecem CO i zasobnikiem. Do odratowania będzie na pewno biały montaż i baterie, nie wiem jak zlew z konglomeratu -czy się np nie odbarwił -wszystko wyjdzie "w praniu". Garnki i sztućce prawdopodobnie do wychlorowania i wygotowania oraz wyparzenia [na szczęście u teściowej jest zmywarka z programem antybakteryjnym -bo z mojej to nie wiem czy jeszcze coś będzie]. PS. właśnie się dowiedziałam, że z pomocy rządowej w wysokości do 6 tys zł -my dostaniemy 1 tys zł [maksymalną kwotę otrzyma rodzina, która ma przychód 860 zł brutto/ na całą rodzinę]. Edytowane 31 Maja 2010 przez kachna28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 31.05.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Kasiu - współczujeno cóz nasza polska rzeczywistość znowu pokazała ile jest warta.... Ciesze się że chociaż cześć dobytku ocalałabędzie dobrze poozdrawiam z zalewanej małopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts