AgnesK 02.06.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Próbowałam dziś nadać wózek. Nic z tego:( Ponieważ Małgoś o jakimś tajemnym planie wspomina, to mam pytanko: czy zahaczenie o Jelenią Górę wchodzi w rachubę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.06.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Kochani.. zaczyna się robić nieciekawie.. w pracy mojego męża ogłoszono alarm, jutro ma iść do pracy [mimo wolnego dnia], żeby zbierać z terenu powysyłane tam wcześniej pompy i agregaty -z centrali otrzymali informację, że prawdopodobnie w piątek będzie druga fala na Wiśle i być może ponownie zaleje nasze tereny... Ryzyko jest wysokie -bowiem w mojej okolicy przerwane lub rozkopane są 2 wały, więc nawet minimalne podniesienie poziomu rzek grozi ponowna katastrofą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.06.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 malka - o co chodzi z tym planem?U nas niestety wysłanie paczek się przesunęło bo dzieciaki mi chorują a i teściowa zaniemogła.., ale jak zobaczyłam co ona przygotowała do oddania to nie wiem jak my to wyślemy..razem mamy kilka kołder, pościel(także dziecięcą) , koce, ręczniki. ubrania - no sporo tego..U mnie wysyłka będzie ze Stargardu Szczecińskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 02.06.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Kachna a nie mozna zrobic jakies wałow z workow z piaskiem skoro znowu wzrasta zagrozenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.06.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Mamy Starogard i Jelenią Górę, kto jeszcze ? Niestety mamy kolejny długi weekend, więc jakiekolwiek działania możemy podjąć dopiero od poniedziałku....więc czekamy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.06.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Mamy Starogard i Jelenią Górę, kto jeszcze ? Niestety mamy kolejny długi weekend, więc jakiekolwiek działania możemy podjąć dopiero od poniedziałku....więc czekamy.... Malka, Zielona Góra tyż A jesli chodzi o transport to - Zielona Góra. Jesli bedzie to zorganizuje zbiiórkę wsrod znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.06.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Sprobuje sie skontaktowac z bikkersem. Jutro jade w tamte strony ( razem z piecykiem od boratom dla wizardusa i z odsiecza dla mojej zalanej rodziny - moge i do Sokolnik podjechac. Skoro bikkers pisze, ze u tesciow teraz mieszka, to moze dostepu do netu nie ma posiadam adres zamieszkania terazniejszy bikkersa poniewaz wysyłałam mu paczkę. jesli chcecie to moge przesłac na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 02.06.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Malka, Zielona Góra tyż To już rysuje się piękna trasa wzdłuż granicy zachodniej. Może od Szczecina by zacząć? Sprawdzałam pogodę, w Sandomierzu ma lać do piątku:( Kasiu, a czy przy wałach coś się dzieje? Są jakoś umacniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.06.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Dzien dobry. A tak prosilam, zeby sie tu nie madrzyc, noooooo... Jest watek Zbigniewa, w ktorym mozna wylewac wszystkie zale na rzad i samorzady, dajcie juz spokoj. Moim zdaniem najbardziej zawalily wszystkie dotychczasowe rzady, ze nie zajely sie doplatami do ubezpieczen dla najbiedniejszych a jak zawalily samorzady to mozecie przeczytac wlasnie u Zbigniewa. Jako podatnik nie zgadzam sie, zeby kazdy automatem dostawal po 6 tysiecy czy po 100 tysi na remont w kraju, w ktorym nie ma na szpitale. Wlasnie dlatego jest ta akcja, zeby pieniadze poszly tam, gdzie my chcemy, zeby poszly. Wszystko, co jest z automatu rodzi patologie. Radze ogladac mniej telewizji i 20.06 zaglosowac w wyborach. Wczoraj Wam nie mowilam, od kogo przyszlo, wiec mowie dzisiaj: Adrian K., Ysiem, Slawomir W., Ziaba, tsunami. Razem 530. Czyli w sumie 13 960. Za taką wypowiedź to dla Malgos order poproszę Ludzie, pomyślcie też o pomocy Bieruniowi. Tam też ludzie nas potrzebują Edytowane 2 Czerwca 2010 przez agnieszkakusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 02.06.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Wizardus paczka poszła na Twój adres. daj znac jesli mozesz kiedy dojdzie? jak cos to bedziemy dzwonic i pytac u kuriera. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.06.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Kasiu, a czy przy wałach coś się dzieje? Są jakoś umacniane? Z tego co wiem.. raczej nie za bardzo.. ta wyrwa w Koćmierzowie, z której nas zalało ma ok 50 m długości -i cały czas tam jest woda -wiec w zasadzie nie ma opcji jej zatkania... Z kolei jest drugi wał na rzece Trześniówka -który został celowo rozkopany aby tam spływała woda z tego wielkiego rozlewiska -tam ponoć się coś dzieje.. ale przy tym poziomie wody i nasiąknięciu wałów -to "ruchy pozorne". Dziś ewakuowała się częściowo moja firma, która leży w Sandomierzu w rejonie Huty Szkła -którą udało się obronić heroiczną, całodobową walką 2 tygodnie temu -ale teraz wały są jak gąbka i mogą po prostu zostać "rozmyte"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolkaf1 02.06.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witam wpisuje się do przekazania paczki, Piła województwo Wielkopolskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 02.06.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Poprawiam - Stargard a nie Starogard- z resztą jak trzeba to do Szczecina dowiozę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patatajka80 02.06.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Z tego co wiem.. raczej nie za bardzo.. ta wyrwa w Koćmierzowie, z której nas zalało ma ok 50 m długości -i cały czas tam jest woda -wiec w zasadzie nie ma opcji jej zatkania... Z kolei jest drugi wał na rzece Trześniówka -który został celowo rozkopany aby tam spływała woda z tego wielkiego rozlewiska -tam ponoć się coś dzieje.. ale przy tym poziomie wody i nasiąknięciu wałów -to "ruchy pozorne". Dziś ewakuowała się częściowo moja firma, która leży w Sandomierzu w rejonie Huty Szkła -którą udało się obronić heroiczną, całodobową walką 2 tygodnie temu -ale teraz wały są jak gąbka i mogą po prostu zostać "rozmyte"... Serdecznie współczuję....taki piękny dom....Czy u Ciebie woda już zupełnie opadła? Mam znajomych na Holowniczej...tam już tylko szlam i smród... Z tą drugą falą powodziową to chyba faktycznie nie żarty. U mojego męża w pracy też dziś ogłosili alarm (KSG)..wszystko trzeba było wynosić na piętro...podobno w Krakowie woda podniosła się o 2 m od rana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 02.06.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 posiadam adres zamieszkania terazniejszy bikkersa poniewaz wysyłałam mu paczkę. jesli chcecie to moge przesłac na pw. Chcemy - wyślij do mnie (jeśli nie odezwie sie do nas , to sprobuje podjechac do Sokolnik do niego), a i wizardus prosił o kontakt. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 02.06.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 (edytowane) mam do oddania wanne i umywalke rocca , wanna firmy Pool spa, umywalka Rocca,leza w piwnicy. Wanna i umywalka nowa , nie uzywana, zmieniłą mi sie koncepcja i kupilam nowa wanne i umywalke i tak lezą w piwnicy owiniete w folie juz z 5 lat. oddam dla powodzian , tylko ktos musi po to przyjechac. wanna asymetryczna ale czy prawa czy lewa nie pamietam. jak ktos chetny z powodzian to prosze brac.aha wanna i umywalka do odebrania w Warszawie moze isc do Sandomierza , do Bierunia chetnie oddam tylko ktos musi po nia przyjechac do mnie Edytowane 2 Czerwca 2010 przez Szelma29 błedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 02.06.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Za taką wypowiedź to dla Malgos order poproszę Ludzie, pomyślcie też o pomocy Bieruniowi. Tam też ludzie nas potrzebują Popieram obiema rencami Bodzio-g bardzo prosi o pomoc - zajrzyjcie do watku obok ( tez w Aktualnosciach, pod watkiem Kachny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikkers 02.06.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Sprobuje sie skontaktowac z bikkersem. Jutro jade w tamte strony ( razem z piecykiem od boratom dla wizardusa i z odsiecza dla mojej zalanej rodziny - moge i do Sokolnik podjechac. Skoro bikkers pisze, ze u tesciow teraz mieszka, to moze dostepu do netu nie ma Witam wszystkich. Mam dostęp do internetu ale w obecnej sytuacji czas jest na wagę złota. Muszę chodzić do pracy, po trzeciej szybki obiad i do Sokolnik na wielkie sprzątanie wieczorem jeszcze kilka chwil z córeczką i padam wykończony. Dzisiaj już dałem sobie na luz i wróciłem wcześniej. Zapowiadane opady i wizja ponownego zalania naprawdę odbierają chęć do czegokolwiek. W domu już wszystko wywalone i powoli schnie. Gorzej na podwórku. Sterta mebli i drewna sięga około 3 metrów. Do tego najgorszy jest szlam którego ciężko zmyć. Obecnie jestem w Gorzycach. Znowu ściągają straż i wojsko. Wały są rozkopane. MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sam nie wiem jak możecie mi pomóc i czego potrzebuję. Może po prostu potrzeba wyżalenia się na wszystko. Pisałem często w innym temacie: "Kto buduje dom Orion'' i kilka osób z tamtego forum już dało sygnał o pomocy. Dostałem już nawet kilka złoty przelewem na konto. Jedno małżeństwo spod Sandomierza nawet mnie odwiedziło i przywieźli sporo rzeczy (gorąco ich pozdrawiam). Pisze pewnie trochę chaotycznie ale cały czas myślę o tej pieprzonej wodzie. Pozdrawiam wszystkich. Jeżeli ktoś chciałby w jakiś sposób pomóc to proszę o kontakt na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.06.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Serdecznie współczuję....taki piękny dom....Czy u Ciebie woda już zupełnie opadła? Mam znajomych na Holowniczej...tam już tylko szlam i smród... Z tą drugą falą powodziową to chyba faktycznie nie żarty. U mojego męża w pracy też dziś ogłosili alarm (KSG)..wszystko trzeba było wynosić na piętro.. No niestety.. nie są to żarty: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100602/POWIAT0109/240866179 u nas woda nawet nie zdążyła zejść... rzeczoznawca z PZU tez jeszcze nie zdążył dotrzeć, a to taka powtórka sie szykuje.. nie mam już siły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 02.06.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ech teraz to mi juz wszystko jedno niech zalewa drugi raz juz wiekszej szkody nie narobi, niech natura wykorzysta limit na nastepne 160 lat i moze bedzie spokoj z tą wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts