Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani.. zaczyna się robić nieciekawie.. w pracy mojego męża ogłoszono alarm, jutro ma iść do pracy [mimo wolnego dnia], żeby zbierać z terenu powysyłane tam wcześniej pompy i agregaty -z centrali otrzymali informację, że prawdopodobnie w piątek będzie druga fala na Wiśle i być może ponownie zaleje nasze tereny... Ryzyko jest wysokie -bowiem w mojej okolicy przerwane lub rozkopane są 2 wały, więc nawet minimalne podniesienie poziomu rzek grozi ponowna katastrofą

malka - o co chodzi z tym planem?

U nas niestety wysłanie paczek się przesunęło bo dzieciaki mi chorują a i teściowa zaniemogła.., ale jak zobaczyłam co ona przygotowała do oddania to nie wiem jak my to wyślemy..razem mamy kilka kołder, pościel(także dziecięcą) , koce, ręczniki. ubrania - no sporo tego..

U mnie wysyłka będzie ze Stargardu Szczecińskiego

Mamy Starogard i Jelenią Górę, kto jeszcze ?

Niestety mamy kolejny długi weekend, więc jakiekolwiek działania możemy podjąć dopiero od poniedziałku....więc czekamy....

Malka, Zielona Góra tyż ;)

A jesli chodzi o transport to - Zielona Góra. Jesli bedzie to zorganizuje zbiiórkę wsrod znajomych

Sprobuje sie skontaktowac z bikkersem. Jutro jade w tamte strony ( razem z piecykiem od boratom dla wizardusa i z odsiecza dla mojej zalanej rodziny - moge i do Sokolnik podjechac. Skoro bikkers pisze, ze u tesciow teraz mieszka, to moze dostepu do netu nie ma :(

posiadam adres zamieszkania terazniejszy bikkersa poniewaz wysyłałam mu paczkę. jesli chcecie to moge przesłac na pw.

Dzien dobry.

A tak prosilam, zeby sie tu nie madrzyc, noooooo... Jest watek Zbigniewa, w ktorym mozna wylewac wszystkie zale na rzad i samorzady, dajcie juz spokoj. Moim zdaniem najbardziej zawalily wszystkie dotychczasowe rzady, ze nie zajely sie doplatami do ubezpieczen dla najbiedniejszych a jak zawalily samorzady to mozecie przeczytac wlasnie u Zbigniewa. Jako podatnik nie zgadzam sie, zeby kazdy automatem dostawal po 6 tysiecy czy po 100 tysi na remont w kraju, w ktorym nie ma na szpitale. Wlasnie dlatego jest ta akcja, zeby pieniadze poszly tam, gdzie my chcemy, zeby poszly. Wszystko, co jest z automatu rodzi patologie. Radze ogladac mniej telewizji i 20.06 zaglosowac w wyborach. ;)

Wczoraj Wam nie mowilam, od kogo przyszlo, wiec mowie dzisiaj: Adrian K., Ysiem, Slawomir W., Ziaba, tsunami. Razem 530. Czyli w sumie 13 960. :)

Za taką wypowiedź to dla Malgos order poproszę;)

Ludzie, pomyślcie też o pomocy Bieruniowi. Tam też ludzie nas potrzebują

Edytowane przez agnieszkakusi

Kasiu, a czy przy wałach coś się dzieje? Są jakoś umacniane?

Z tego co wiem.. raczej nie za bardzo.. ta wyrwa w Koćmierzowie, z której nas zalało ma ok 50 m długości -i cały czas tam jest woda -wiec w zasadzie nie ma opcji jej zatkania... Z kolei jest drugi wał na rzece Trześniówka -który został celowo rozkopany aby tam spływała woda z tego wielkiego rozlewiska -tam ponoć się coś dzieje.. ale przy tym poziomie wody i nasiąknięciu wałów -to "ruchy pozorne". Dziś ewakuowała się częściowo moja firma, która leży w Sandomierzu w rejonie Huty Szkła -którą udało się obronić heroiczną, całodobową walką 2 tygodnie temu -ale teraz wały są jak gąbka i mogą po prostu zostać "rozmyte"...

Z tego co wiem.. raczej nie za bardzo.. ta wyrwa w Koćmierzowie, z której nas zalało ma ok 50 m długości -i cały czas tam jest woda -wiec w zasadzie nie ma opcji jej zatkania... Z kolei jest drugi wał na rzece Trześniówka -który został celowo rozkopany aby tam spływała woda z tego wielkiego rozlewiska -tam ponoć się coś dzieje.. ale przy tym poziomie wody i nasiąknięciu wałów -to "ruchy pozorne". Dziś ewakuowała się częściowo moja firma, która leży w Sandomierzu w rejonie Huty Szkła -którą udało się obronić heroiczną, całodobową walką 2 tygodnie temu -ale teraz wały są jak gąbka i mogą po prostu zostać "rozmyte"...

Serdecznie współczuję....taki piękny dom....Czy u Ciebie woda już zupełnie opadła? Mam znajomych na Holowniczej...tam już tylko szlam i smród...

Z tą drugą falą powodziową to chyba faktycznie nie żarty. U mojego męża w pracy też dziś ogłosili alarm (KSG)..wszystko trzeba było wynosić na piętro...podobno w Krakowie woda podniosła się o 2 m od rana..

posiadam adres zamieszkania terazniejszy bikkersa poniewaz wysyłałam mu paczkę. jesli chcecie to moge przesłac na pw.

Chcemy - wyślij do mnie (jeśli nie odezwie sie do nas , to sprobuje podjechac do Sokolnik do niego), a i wizardus prosił o kontakt. Wielkie dzięki :)

mam do oddania wanne i umywalke rocca , wanna firmy Pool spa, umywalka Rocca,leza w piwnicy. Wanna i umywalka nowa , nie uzywana, zmieniłą mi sie koncepcja i kupilam nowa wanne i umywalke i tak lezą w piwnicy owiniete w folie juz z 5 lat. oddam dla powodzian , tylko ktos musi po to przyjechac.

wanna asymetryczna ale czy prawa czy lewa nie pamietam.

jak ktos chetny z powodzian to prosze brac.

aha wanna i umywalka do odebrania w Warszawie

moze isc do Sandomierza , do Bierunia

chetnie oddam tylko ktos musi po nia przyjechac do mnie

Edytowane przez Szelma29
błedy

Za taką wypowiedź to dla Malgos order poproszę;)

Ludzie, pomyślcie też o pomocy Bieruniowi. Tam też ludzie nas potrzebują

Popieram obiema rencami Bodzio-g bardzo prosi o pomoc - zajrzyjcie do watku obok ( tez w Aktualnosciach, pod watkiem Kachny)

Sprobuje sie skontaktowac z bikkersem. Jutro jade w tamte strony ( razem z piecykiem od boratom dla wizardusa i z odsiecza dla mojej zalanej rodziny - moge i do Sokolnik podjechac. Skoro bikkers pisze, ze u tesciow teraz mieszka, to moze dostepu do netu nie ma :(

Witam wszystkich. Mam dostęp do internetu ale w obecnej sytuacji czas jest na wagę złota. Muszę chodzić do pracy, po trzeciej szybki obiad i do Sokolnik na wielkie sprzątanie wieczorem jeszcze kilka chwil z córeczką i padam wykończony. Dzisiaj już dałem sobie na luz i wróciłem wcześniej. Zapowiadane opady i wizja ponownego zalania naprawdę odbierają chęć do czegokolwiek. W domu już wszystko wywalone i powoli schnie. Gorzej na podwórku. Sterta mebli i drewna sięga około 3 metrów. Do tego najgorszy jest szlam którego ciężko zmyć. Obecnie jestem w Gorzycach. Znowu ściągają straż i wojsko. Wały są rozkopane. MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sam nie wiem jak możecie mi pomóc i czego potrzebuję. Może po prostu potrzeba wyżalenia się na wszystko. Pisałem często w innym temacie: "Kto buduje dom Orion'' i kilka osób z tamtego forum już dało sygnał o pomocy. Dostałem już nawet kilka złoty przelewem na konto. Jedno małżeństwo spod Sandomierza nawet mnie odwiedziło i przywieźli sporo rzeczy (gorąco ich pozdrawiam). Pisze pewnie trochę chaotycznie ale cały czas myślę o tej pieprzonej wodzie. Pozdrawiam wszystkich. Jeżeli ktoś chciałby w jakiś sposób pomóc to proszę o kontakt na p.w.

Serdecznie współczuję....taki piękny dom....Czy u Ciebie woda już zupełnie opadła? Mam znajomych na Holowniczej...tam już tylko szlam i smród...

Z tą drugą falą powodziową to chyba faktycznie nie żarty. U mojego męża w pracy też dziś ogłosili alarm (KSG)..wszystko trzeba było wynosić na piętro..

No niestety.. nie są to żarty:

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100602/POWIAT0109/240866179

u nas woda nawet nie zdążyła zejść... rzeczoznawca z PZU tez jeszcze nie zdążył dotrzeć, a to taka powtórka sie szykuje.. nie mam już siły....