Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

bardzo chcialbym pomoc chlopcu ( opis w poscie #1048 ).

Otrzymałam przed chwilką deklaracje przekazania piłki fasolki i duzej piłki rehabilitacyjnej :)

jesssssssssu jak się cieszę :) : ) : )

Mamy jeszcze chodzik,jakieś mega krzesło - oczekuję na fotki

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kochani, mam wózek dla osoby niepełnosprawne producent POZNAŃ MODEL 6 PROMYK - PRAWIE NOWY :):)

Dar od Pewnej wspaniałej Pani :)

czy to wózek z poznańskiego Comfortu ? jeśli tak to jest to wózek przeznaczony dla dzieci i osób do 1.65 wzrostu.

edit

nie widziałam ostatniego wpisu :oops:

Edytowane przez malka

Czyli na stronie zachodniej już jest nas 3 - Gorzów, Drzonków pod Zieloną Górą i ja - jak się uda "obskoczyć", byłoby super.

W razie potrzeby od piątku mogę służyć noclegiem, mamy agroturystykę. :D

Mam pytanie do Zielonogórzan, czy ktoś z Was mógłby jutro odebrać przesyłkę z Jeleniej Góry ?

kursy o godzinie : 09:42 lub 10:45 lub12:15 lub 00:34, pytam bo nie wiem czy zawracać głowę dyrekcji pks JG, a jedna z forumowiczek chce posłac paczki...niestety nie ma połączenia ze wschodem i południem pl, a w piatek wyjeżdża , więc to ostatnia szansa :(

Gorzowianie, a moze ktoś z Was ?

przyjazdy z JG 13:25: lub 14:54 lub 03:30

Edytowane przez malka

Witajcie :)

Słoiki z dzemami - mniam a to że jeszcze od Mamy mmmmmm , nie moge się oprzeć pokusie :) , a na powaznie w piatek ( Ok 20 dam trase na forum ) ustalimy marszrutę ustawimy trasę tak aby przechwycić jak najwięcej - w razie potrzeby w złapiemy gdzieś nocleg. Wpisujcie proszę miejsca skąd mielibyśmy odbierać przesyłki - w miarę możliwości równiez na priv do mnie

Z góry dziękuje za wszystko

Pozdrawiam serdecznie

Grzegorz

Katowice.

Wizardus, jeżeli będzie potrzebny nocleg, to nie ma najmniejszego problemu. Służymy pomocą, jeżeli akurat miałoby to być w naszych okolicach. Ja cały czas zbieram dary. Najwięcej mamy ubranek dla niemowlaków i dzieci do lat 6.

Napiszę jeszcze do Ciebie na priv. Pozdrawiam!

Mam pytanie do Zielonogórzan, czy ktoś z Was mógłby jutro odebrać przesyłkę z Jeleniej Góry ?

kursy o godzinie : 09:42 lub 10:45 lub12:15 lub 00:34, pytam bo nie wiem czy zawracać głowę dyrekcji pks JG, a jedna z forumowiczek chce posłac paczki...niestety nie ma połączenia ze wschodem i południem pl, a w piatek wyjeżdża , więc to ostatnia szansa :(

Gorzowianie, a moze ktoś z Was ?

przyjazdy z JG 13:25: lub 14:54 lub 03:30

Zielona Góra to ja ale jutro i pojutrze pracuję 7-19, więc te paczki moglaby odebrac moja siostra. Dworzec PKS tak?? Pasuje jej 14 54. Gdzie ma się zglosic? ktore stanowisko, do kogo? waga paczek w pzybliżeniu- chodzi o to czy laska da radę;)

Zielona Góra to ja ale jutro i pojutrze pracuję 7-19, więc te paczki moglaby odebrac moja siostra. Dworzec PKS tak?? Pasuje jej 14 54. Gdzie ma się zglosic? ktore stanowisko, do kogo? waga paczek w pzybliżeniu- chodzi o to czy laska da radę;)

acha,te podane tu przyjazdy to w Gorzowie czy w Zielonej ?..bo juz zwątpiłam..

Po_la kochana ...własnie skończyłam korespondencje priv w tej sprawie i udało sie AgnesK przekazać "fanty" innej forumce z JG. A transport stamtąd juz bedziemy jakiś zbiorczy organizować, co nie Grześ ;)

Bardzo, bardzo Ci dziekuję i buziaki dla siostry :)

PS. Laska by nie dała rady :D

a podane są i w Gorzowie i w Zielonej Górze, ale akurat ten 14.54 to Gorzów :)

Edytowane przez malka

Witam Wszystkich

Malka Kotek999 - :wave: - macie wieeeelkie serducha :)

Dziękuje Wszystkim - za każdy nawet najdrobniejszy odruch serca, zaczynam docierać do ludzi z potrzebami przekraczającymi moje możliwości pojmowania ludzkiego nieszczęścia - to oni znajdują się w moim głównym kręgu poszukiwań - uwierzcie ci ludzie w natłoku tego co ich dotknęło nie potrafią, bądź wręcz nie chcą pomocy - dopiero długa rozmowa przełamuje lody i okazuje się worek potrzeb dla nich nie ma dna, pozbawieni domu, dobytku, czasami pracy tracą chęć do życia - każdy człowiek to osobna historia której staram się wysłuchać, ta rozmowa to dla nich zrzucenie czegoś ciężkiego z serca, są dotknięci przez żywioł, nieudolność władz, zwykłą ludzką zawiść i szerzącą się Pomału pazerność, ( dlaczego mam mówić sąsiadowi, że tu coś można dostać - przecież może mi zabraknąć). Większość organizacji charytatywnych działa na zasadach dla mnie nie zrozumiałych w tych okolicznościach, nie docierają do ludzi tylko chcą, aby to ludzie dotarli do nich, błąd ci najbardziej poszkodowani - Siedzą w domach i czekają na cud, dobrze ze jesteście....

Czekam na każdy sygnał od Was - o jakiejś rodzinie, sąsiadach czy znajomych - dzięki Wam złapałem w swoje łapy juz kilka rodzin ( okazuje się ż mieszkam tu w Sandomierzu a tak mało wiem...

Przepraszam że się rozpisałem ale musiałem to z siebie zrzucić

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Grzegorz

Malka - jak to my byśmy nie dali rady - no co Ty ;)

Edytowane przez wizardus

Po_la kochana ...własnie skończyłam korespondencje priv w tej sprawie i udało sie AgnesK przekazać "fanty" innej forumce z JG. A transport stamtąd juz bedziemy jakiś zbiorczy organizować, co nie Grześ ;)

Bardzo, bardzo Ci dziekuję i buziaki dla siostry :)

PS. Laska by nie dała rady :D

a podane są i w Gorzowie i w Zielonej Górze, ale akurat ten 14.54 to Gorzów :)

Dziękuję Malka za buziaki dla siory;) ok, jakby co - jestem tu..

Siorka tez czysci szafy, parę innych osob też. Czeka też pralka. A ja czekam na plan trasy Wizardusa.

Dziękuję Malka za buziaki dla siory;) ok, jakby co - jestem tu..

Siorka tez czysci szafy, parę innych osob też. Czeka też pralka. A ja czekam na plan trasy Wizardusa.

Tak sobie głośno myslę....nie mozna zmarnować zapału siostry ;) ale czy Wy macie jakiś pojazd do dyspozycji, czy jak wielbłądy,na grzbiecie byscie to niosły ?

Wielkie dzięki za wpłaty : Anna z Zielonej Góry ( Po_La ), Iwona z Krakowa ( Oliwkaik ), Lidia z Zielonej Góry ( Lidiaer )

Zaprzyjaźniona kasjerka w sklepie już zaczyna coś kombinować na co mi tyle pampersów i innych rzeczy dla najmłodszych - czuję że nie długo będzie się za mną poruszał prywatny detektyw nasłany przez żonę ;)

Kochani!!!

Udało nam się zorganizować transport ze Śląska !!! :yes:

Nasz kolega pracuje w firmie spedycyjnej w Bielsku-Białej. Pytał dziś swojego szefa o możliwość przewozu paczek dla powodzian w Sandomierzu. Szef się zgodził i udostępnił nam samochód 16m3. Mamy się jeszcze zdzwonić, kiedy może odbyć się ten kurs, ale w ma to być w przedziale sobota (ta) - wtorek.

W związku z tym potrzebne są punkty zbiorcze w Bielsku, Pszczynie i Katowicach. Pszczynę obstawiliśmy my. Zostaje więc Bielsko i Katowice. Fajnie byłoby gdzyby ktoś z tych miast zgodził się zebrać paczki, a my byśmy je odebrali.

Dzwoniliśmy już w tej sprawie do wizardusa :)

Czasu jest niewiele, więc baaaaaaaardzo prosimy o w miarę szybki kontakt, jakieś info w związku z transportem.

Ps. Jeżeli jest ktoś z okolić Pszczyny, Tychów kto chciałby się dorzucić, prosimy o kontakt na priv :)

Pozdrawiam

Ps. TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Edytowane przez Nelli Sza