malgos2 10.06.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 A co u Kasi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.06.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Kasia, a co u Was??? no w zasadzie to cały czas czekamy aż woda zejdzie.. robi sie nieciekawie, bo jest upał i straszny smród, powierzchnia wody aż "kwitnie" ... aż się boje co jest w środku domu (po II fali jeszcze nam sie nie udało tam dotrzeć....), mam nadzieję, że nie jestesmy jeszcze strasznie "zagrzybieni"... Ja od wczoraj z powrotem chodze do pracy, wczesniej mielismy "wolne-powodziowe" -na szczęście pracodawca przelał za maj pełną pensję -i chwała mu za to -bo przecież od 19.05 w zasadzie nie byłam w pracy i mógł różnie do tego podejść.. Zresztą moja firma też była zagrożona zalaniem -bo znajduje się w rejonie Huty Szkła w Sandomierzu -i dzięki obronie Huty, to i moja firma "przy okazji" ocalała -i Bogu dzięki -bo jakby jeszcze pracę zalało, to już tylko sie pochlastać. Tak więc czekam aż zejdzie woda, aby W KOŃCU MÓC WRÓCIĆ DO DOMU!!!! -19 czerwca minie miesiąc od pierwszego zalania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 10.06.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Kasia - jak wygnanie znosi Wasze Psisko, ten Kałkaz o którym pisałem jakiś czas temu po drugiej fali został wyprowadzony z kojca i ostatnio widziany był w okolicach Gorzyc zprzyjaźnił się ( wreszcie ) ze strazakami . ( notabene wabi się Reksio ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2010 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 no w zasadzie to cały czas czekamy aż woda zejdzie.. robi sie nieciekawie, bo jest upał i straszny smród, powierzchnia wody aż "kwitnie" ... aż się boje co jest w środku domu (po II fali jeszcze nam sie nie udało tam dotrzeć....), mam nadzieję, że nie jestesmy jeszcze strasznie "zagrzybieni"... Ja od wczoraj z powrotem chodze do pracy, wczesniej mielismy "wolne-powodziowe" -na szczęście pracodawca przelał za maj pełną pensję -i chwała mu za to -bo przecież od 19.05 w zasadzie nie byłam w pracy i mógł różnie do tego podejść.. Zresztą moja firma też była zagrożona zalaniem -bo znajduje się w rejonie Huty Szkła w Sandomierzu -i dzięki obronie Huty, to i moja firma "przy okazji" ocalała -i Bogu dzięki -bo jakby jeszcze pracę zalało, to już tylko sie pochlastać. Tak więc czekam aż zejdzie woda, aby W KOŃCU MÓC WRÓCIĆ DO DOMU!!!! -19 czerwca minie miesiąc od pierwszego zalania.... Kasia, daj znac, kiedy do mnie wdepniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 10.06.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 bry wieczór.... troche nieśmiało ale ... może by założyć już wątek , kto mógłby przyjąć dzieci powodzian na wakacje ja wstępnie mogę przyjąć 2 dziewczyny nastolatki ( u mnie nie cuchnie ) szczegóły do rozwinięcia ... co Wy na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.06.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Kasia - jak wygnanie znosi Wasze Psisko, ten Kałkaz o którym pisałem jakiś czas temu po drugiej fali został wyprowadzony z kojca i ostatnio widziany był w okolicach Gorzyc zprzyjaźnił się ( wreszcie ) ze strazakami . ( notabene wabi się Reksio ) wizardus -Wika jest w Koprzywnicy u szwagra -jest bardzo dzielna -znosi całą sytuację bez słowa protestu -jeździmy do niej z wizytami co jakiś czas:-) A ten kaukaz nie znalazł swojej pani? pisałeś, że ta 80-latka z Trześnia to jego właścicielka? Malgos -będę zapewne jutro -ale dopiero po 21-ej. Jak dużo m-sca może zająć to, co uzbierałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.06.2010 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Malgos -będę zapewne jutro -ale dopiero po 21-ej. Jak dużo m-sca może zająć to, co uzbierałaś? Mysle, ze osobowy bagaznik da rade, sa 2 worki ciuchow, monitor, drukarka, lozeczko skladane - ono jest plaskie i jeszcze jedna spora torba z rzeczami. Pracuje jutro do wpol do 9, wiec spokojnie mozesz poznym wieczorem do mnie wpadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 11.06.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Wizardus proszę o kontak telefoniczny, dane na priv wysłałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.06.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 słuchajcie, spotkałam przed chwilą znajomego redaktora lokalnej gazety. Okazało się, że jest współwłaścicielem portalu zwinka.pl, który bardzo chętnie nagłośni sprawęcałej akcji i obejmie nad nią patronat (czy to nie koliduje z Muratorem?) I teraz pytanka: co Wy na to? Jeśli się zgadzamy to czy mogę dostać jakieś 1-2 zdjęcia ze zbiórek, z przekazania darów? Czy mogę podawać Wasze nicki z forum jako osób zajmujących się całą akcją? Myślę, że taka promocja byłaby dobra, bo dzięki temu można by zebrać więcej darów, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 11.06.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 wizardus -Wika jest w Koprzywnicy u szwagra -jest bardzo dzielna -znosi całą sytuację bez słowa protestu -jeździmy do niej z wizytami co jakiś czas:-) A ten kaukaz nie znalazł swojej pani? pisałeś, że ta 80-latka z Trześnia to jego właścicielka? Malgos -będę zapewne jutro -ale dopiero po 21-ej. Jak dużo m-sca może zająć to, co uzbierałaś? Kaukaz znalazł swoją panią i przy 2-giej fali znowu się rozstali ( ładnie się zrymowało ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.06.2010 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Kaukaz znalazł swoją panią i przy 2-giej fali znowu się rozstali ( ładnie się zrymowało ) Nooo, ale juz sa razem, tak? Straszny powsinoga ten Reksio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 11.06.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Wizardus, co z tą trasą? Zostało coś ustalone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 11.06.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witam Bardzo prosze wpisujcie miasta gdzie była by maożliwość odebrania Waszych darów dziś w nocy, jestem bardzo ograniczony czasowo i muszę śmigać jak netoperek . Czekam do godziny 21.30 a później nr tel. 695500073 Przekazujecie to info telefonicznie do znajomych którzy zdeklarowali jakieś co nieco Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 11.06.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Ja już czekam:) Gorzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.06.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 halo, czy ktoś mnie czytał?! No....to proszę udzielić odpowiedzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 halo, czy ktoś mnie czytał?! No....to proszę udzielić odpowiedzi;) czytał i ma obiekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 11.06.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Witam ponownie W związku z tym że na geografii chodziłem na wagary , dziś zorientowałem się że do Gorzowa mamy coś około 700 km, wobec tego traskę przekładamy na jutro ( o 9 w sobotę musimy być w Sandomierzu ). Uzgodniłem z kolegą, że trasa mogłaby wyglądać następująco: Piotrków, Poznań, Gorzów, Kostrzyn, Zielona Góra, Jelenia Góra, Wrocław, Ewentualnie Częstochowa -Sandomierz. Jeżeli Macie jakieś uwagi, pomysły - Piszcie Bardzo proszę wszystkie osoby z w/w miejscowości o podanie mi na priv adresu skąd przesyłka miałaby być odebrana, oraz nr telefonu kontaktowego. Jest jeden minus musielibyśmy wyjechać wieczorem ok 19 i u was będziemy pojawiać się raczej w godzinach nocnych, Ew. w niedziele. CDN Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 11.06.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Swoje namiary wysłałam już na PW Czy jest szansa, żebyście w czasie jazdy dali znać, o której godzinie (mniej więcej oczywiście) należy się Was spodziewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 11.06.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Swoje namiary wysłałam już na PW Czy jest szansa, żebyście w czasie jazdy dali znać, o której godzinie (mniej więcej oczywiście) należy się Was spodziewać? Oczywiście - będziemy w kontakcie - samochód widziałem - powinno być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 11.06.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Jeszcze na koniec dnia krótka fotorelacja http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d1.jpg To ja http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d2.jpg Ci też się czują dobrze w wodzie http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d3.jpg Te Panie - trochę gorzej http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d4.jpg Domek wyraźnie widać spadek wody http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d5.jpg Z tej chałupki juz nic nie będzie szkoda naprrawdę fantastyczny stary drewniany dom Zadajecie pytania co potrzeba - a ja z uporem maniaka - wszystkiego, dziś w niektórych miejscach woda opadła na tyłe że mieszkańcy po raz drugi wzięli się do sprzątania, zrezygnowani - bo cytat "sprzatać, panie czy warto ? już sąsiad mówił o 3 fali " znowu potrzeba środków dezynfekcyjnych, szczotek, gumowych zbieraków na kiju do wody, kurcze wszystkiego dziś rozmawiałem z kilkoma osobami które od 19.05 mieszkają kontem u znajomych, nie mają już odwagi prosić ale wiem że im brakuje nawet Swojej szczoteczki, mydła, szamponu, własnej kołdry i pościeli, łóżka - tak żeby już było swoje i nie nadwyrężać znajomych - tak mówią. Jakiś czas temu Wielki Ktoś zaproponował płody rolne, wtedy myślałem że niema sensu przecież okolica urodzajna i gleba szybko się zregeneruje - czar prysł - aby na tej ziemi uprawiać cokolwiek musi minąć conajmniej rok. Pozwólcie że wrócę jeszcze raz do tematu aukcji przedmiotów na rzecz powodzian - zacząłem akcje zbierania fantów na tę okazje i muszę Wam powiedzieć że mam bardzo cenne i niepowtarzalne egzemplarze pamiątek z Sandomierza - wysłałem maila do redakcji FM o założenie działu przeznaczonego na tę okolicznośc - poczekamy może się uda Życzę Wam udanego weekendu Pozdrawiam Serdecznie Grzegorz Edytowane 11 Czerwca 2010 przez wizardus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts