altager 09.07.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Tak tu cichutko od kilku dni więc ... choć to wątek dla Kasi ... wrzucę coś do poczytania, bo rzecz dzieje się w Sandomierzu; http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100709/KRAJ/34376625 - mogę być choć trochę dumna ze swojego miasta a już szczególnie jestem dumna ze swojej młodej kuzyneczki, która brała udział w tym wyjeździe i przez tydzień osobiście pomagała potrzebującym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.07.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 altager -naprawdę możesz być dumna! dziękuję w imieniu Sandomierzan! Powiem Wam, że niestety -okazało sie w tej dramatycznej sytuacji, że często obce osoby okazywały więcej serca i zrozumienia niż dotychczasowi "przyjaciele" -którzy nie tylko nawet sie nie pojawili, ale nawet nie zadzwonili, żeby zapytać czy pomóc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.07.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 czy ktoś wie, co się dzieje z Wizardusem? Paczki czekają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 09.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 czy ktoś wie, co się dzieje z Wizardusem? Paczki czekają.... Dzisiaj chwilę rozmawiałam z Wizardusem - nie zniknął - bierze "głęboki oddech" i zbiera siły do dalszego działania - my powoli zapominamy ale kuzynka mówiła mi, że tam jest jeszcze ogrom prac do zrobienia i potrzeba dużo, dużo czasu, żeby ludzie choć trochę się ogarnęli i uspokoili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 09.07.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witajcie Na początek przepraszam za brak aktywności - jak napisała Altager - brałem głęboooki oddech A teraz podziękowania od najmłodszych powodzian ( oczywiście w najwspanialszej formie ) http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/sk0001.jpg http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/sk0002.jpg Miałem te rysunki przekazać wraz z podziękowaniami dla Wszystkich Forumowiczów - co właśnie z przyjemnością czynie Na dziś to tyle - a jutro dokładny raport Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 09.07.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Wizardus słoiczki dla Ciebie czekają :) No i mam pralkę Okazało się,że mama jednak z niej nie korzystała. Więc na 100 % nie powiem że jest sprawna, ale chodziła do ostatniej chwili w moim studenckim mieszkaniu. Co najwyżej gumy trzeba będzie wymienić (jeśli zmurszały)- ale to jest proste :) Sama jedną wymieniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 10.07.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witajcie Niesia2708 –Dzięki Przez kilka dni dałem sobie 50% upustu na działalność, musiałem trochę podładować akumulatory i nadrobić czas z moim synem – udało się wspaniale – na szczęście dopisała pogoda, co nie oznacza że WDT był zamknięty – ruch jak w godzinach szczytu Pojawiają się nowe osoby – okazuje się, że są jeszcze miejsca w okolicach Sandomierza, do których nie da się przejść suchą nogą, ziemia jest tak nasiąknięta, że nie przyjmuje wody. Ludzie są poupychani po internatach i akademikach – warunki raczej nie ciekawe – w pokojach obok mieszka rodzina z 2 małych dzieci a tuz obok „panowie” lubiący całonocne imprezki, cóż powódź nie zmienia charakterów. Docierają do mnie przesyłki od całkiem nieznanych osób, za które serdecznie dziękuje – zaczyna mi brakować chemii ( proszki do prania, płyny do usuwania silnych zabrudzeń, środki odkażające, kombinezony jednorazowego użytku), – jeżeli macie jeszcze jakieś kontakty i chęć do pomocy bardzo proszę o kontakt, tutaj ta pomoc jest potrzebna cały czas - zaczyna się już „posucha” – a obiecana pomoc od władz dociera z oporami ( i chyba nie tam gdzie jest najbardziej potrzebna). Dziękuje także za szeroki odzew w sprawie przedszkola w Orliskach – sytuacja zaczyna się przedstawiać w coraz cieplejszych barwach, – ale o konkretach w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 13.07.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Grzesiu, oczywiście buziaki przyjmuję i przekazuję dalej, ale i tak mi coś obiecałeś mhhhhhhhhhhhhhhh pewnie nie pamiętasz co?? hihihihi Zdjęcia Grzesiu, zdjęcia i Ci tego nie odpuszczę:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.07.2010 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 olek.k - dzieki za transport! Wczoraj dostalam tajemniczy e-mail i bardzo prosze o niewysylanie moich danych nikomu nowemu, kto sie nagle zaloguje na FM. Mam zle przeczucia co do tej osoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 14.07.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam Dziękuje Olkowi za transport - i Wszystkim którzy przyczynili się do zapełnienia samochodu wraz z przyczepą – już posegregowane i dziś WDT rusza ze zdwojoną siłą – bardzo Was proszę nie zapominajcie o nas. Dzięki jeszcze raz Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 14.07.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Wizardus -> jako że PW chyba nie czytasz , melduję tutaj, że wysłałam dziś wreszcie do CIebie 2 paczki. Wysyłki poszły kurierem (DPD), więc jutro powinieneś je dostać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.07.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A ja wlasnie przejrzalam ostatnie wplaty i oprocz tych, ktore juz byly wymienione mam od: Joanny K, Roberta M. DarioAS, Moniki Ł, AGA B-STOK, Marka K., Stanislawa Sz., Ramotkow, Viperolo, Jana A. - razem z nowych 948,70. Przed chwila przelalam Kasi 2110. Razem udalo nam sie zebrac ok. 16100 zl i dzieki temu Kasi domek schnie i juz nie straszy jak zaraz po powodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 14.07.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) Ninus - dzięki - właśnie wyczyściłem skrzynkę - poprawe obiecuje Malgos2 - Dzięki za cenną przesyłkę Altager - równiez dzięki - twoje wspaniałości juz w dobrych rękach Pani dyrektor ( odwiedziła dziś nasz WDT ) Kotek666 - pamiętam, pamiętam - ale mam z tym mały problem - reszta na priv Pozdrawiam Edytowane 14 Lipca 2010 przez wizardus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 14.07.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 olek.k - dzieki za transport! Wczoraj dostalam tajemniczy e-mail i bardzo prosze o niewysylanie moich danych nikomu nowemu, kto sie nagle zaloguje na FM. Mam zle przeczucia co do tej osoby... Nie ma za co Małgoś zawsze do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.07.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 halo, czy ktoś wybiera się do Torunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 15.07.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 halo, czy ktoś wybiera się do Torunia? witaj Agnieszko tak na 90 % moge powiedzieć że będe w Toruniu ok 14 sierpnia swoim samochodem w przyszłym tygodniu potwierdzę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 16.07.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Ninus - dotarło , wielkie dzięki, wszystko się przyda - juz miałem posuchę, a potrzeby są wielkie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.07.2010 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Jak to posuche??? A czego potrzeba jeszcze najbardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.07.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Wizardus, mój brat ocenił, że te paczki muszą być zabrane przedłużonym busem lub jakimś Iveco, bo np. w normalnego transportera nie wejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 16.07.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Jak to posuche??? A czego potrzeba jeszcze najbardziej? Zadałam takie pytanie kuzynce, która pomagała ludziom w Sandomierzu przez tydzień. Odpowiedziała; 1) w pierwszej kolejności zdecydowanie potrzeba rąk do pracy - pomocy 2) pieniędzy, bo na miejscu można dużo rzeczy kupić po obniżonych cenach (specjalnie dla powodzian) 3) środków czystości i wszystkiego czym można sprzątać, zdzierać tynki, itp później będą potrzebne różne materiały budowlane, a jeszcze później to wszelakie artykuły wyposażenia wnętrz; te małe i te duże Coś mi się wydaje, że wśród potrzebujących na pewno są też ludzie, którzy nie mają dużych, zasobnych, kochających i chętnych do pomocy rodzin, pękatego konta w banku czy nawet stałej pracy, a jednocześnie woda zabrała im to wszystko (być może i tak niewiele) co mieli. Oni mogą potrzebować praktycznie wszystkiego, poczynając od szczoteczki do zębów.... Wizardus, popraw mnie jeżeli się mylę! Obyśmy tylko wytrwali w chęci niesienia pomocy na dłużej, to myślę, że jeszcze nie raz będzie można kogoś uszczęśliwić nawet jakimś drobiazgiem i być może już bardziej indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts