Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

Doszedl tez przelew od Beithe. Pewnie jutro sie posypie, wiec wysle pierwsza ture do Kasi wieczorem.

Tak czytam artykuly o sprzataniu po powodzi w muratorze - przydalby sie odkurzacz przemyslowy. Wizardus - bedziesz mial na miejscu? Moze ktos z nas moglby pozyczyc...

Z tego co zasłyszałem ma to być odkurzacz z możliwością ściągania wody ( piorący ), bedziemy na miejscu coś załatwiać, wydaje mi się że bardzo przydałyby się grzejniki na propan butan.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia ma opory przed przyjeciem naszej pomocy materialnej - nie powinna miec, prawda? ;)

Kasiu,

dla mnie to oczywiste, że w takich sytuacjach ludzie sobie pomagają. Pewnie wiele osób wspomogłoby w najbliższych dniach jakiś fundusz pomocy dla powodzian, a tak robią to samo tutaj, tylko z większym przekonaniem, bo wiedzą komu pomagają.

Trzymaj się.

Kasiu,

dla mnie to oczywiste, że w takich sytuacjach ludzie sobie pomagają. Pewnie wiele osób wspomogłoby w najbliższych dniach jakiś fundusz pomocy dla powodzian, a tak robią to samo tutaj, tylko z większym przekonaniem, bo wiedzą komu pomagają.

Trzymaj się.

Wiele razy wysyłałam pieniądze na jakiś słuszny cel..... tylko nie zawsze miałam pewność, że pieniądze dojdą do potrzebujących.

Kasia - jak dają to bierz, - jak biją to uciekaj.... tak mawiał mój dziadek... i jeszcze - za dużo to tylko kijem...:yes:

:hug:

Kasiu, my również się nie znamy...ale jak czytałam o Twoim domku i widziałam Twoje fotki, to tak się przejęłam i cała moja rodzina, jakbyśmy się znały od dawna:) I przyjmij tę pomoc od nas wszystkich bez wahania. Należy się cieszyć tylko , że jest na tym forum tylu dobrych i wspaniałych ludzi, którzy idą z pomocą każdemu kto tej pomocy potrzbuje. Ja jestem osobiście dumna, że należe do tej forumowej rodzinki:)

Trzymamy kciuki za ciebie, twoją rodzinkę i wszystkich powodzian. Bardzo wszystkim współczujemy.

Trzymaj się.

Beata

Kasiu,

Trzymaj się.

To samo jej napisalam. ;) Tu mamy pewnosc, ze kazda zlotowka trafi do osoby w potrzebie i ze zostanie rozsadnie wydana. Z calym szacunkiem, ale gdybym w takiej sytuacji dostala 2 koce i 3 worki makaronu to nie wiedzialabym, czy smiac sie czy plakac.

ania klepka - masz przepelniona skrzynke. ;)

Witam,

poproszę o numer konta. Kasi domkiem się często zachwycałam. U nas (Wrocław i okolice) powódź była łaskawsza niż w 1997r. , osiedle rodziców ocalone, u nas też rzeka tylko w terenie rozlewiska. Z przyjemnością się dorzucę do remontu domku Kachny.

Aniu musisz wyczyścić swoją skrzynkę!!!

Fajnie że przelew doszedł

małgoś.....napisz ile się udało do tej pory uzbierać???

....może jest potrzebna jakąs konkretna pomoc rzeczowa??????

Na razie mamy 1670, ale mysle, ze w poniedzialek zostane zasypana kasa. ;) Na temat pomocy rzeczowej Kasia musi sie wypowiedziec, ale pewnie sama nie wie jeszcze...