Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich

Zaczynają juz spływać pierwsze przesyłki. dziękuje Głowaczowi, Oldze z Iwnicznej , przesyłki przekazałem Piotrowi.

Serdeczne dzięki

Ps. Znalazłem posty apropos uzywanych żeczy - trzeba było zobaczyć człowieka ( naszego kolege z pracy ) który nie ma nic - 4 dni chodził w gumofilcach - jak daliśmy mu uzywane buty i spodnie, dziękował jak dziecko które dostaje długo wyczekiwana zabawkę (dziś organizowaliśmy Jemu spanie i opieke lekarza ( takich osób są dziesiątki ) . - to chyba rozwieje wszystkie Wasze wątpliwości.

Pozdrawiam serdecznie

Grzegorz z Sandomierza

ALE JESTEM WK...ONA!!!!!!!!!!!!!!!!!! właśnie rozmawiałam z mężem -okazuje się, że żeby dostać to DO 6 tys zł -to trzeba przedstawić zaświadczenie o zarobkach!!!! Pogrzało ich? Może się okazać, że z naszymi zarobkami nic nie dostaniemy bo na zaświadczeniu nic nie będzie o naszych kredytach, debetach itd). Co to k..a za pomoc jest!!!!?????? a w TV wszystko oczywiście lux wygląda! KU..A!

Kasia a jak tam sytuacja w domu? woda opadła już? wiecie co da sie uratować a co całkowicie na śmietnik sie nadaje?

Beatko -jeszcze nie wiem ile jest wody. Dziś mąż ma tam jechac [płynąć?] wybadać sytuację. Co do "ratowania", to raczej nie za wiele nam się uda -napewno do wyrzucenia będą drzwi wewnętrzne, sofy, szafka RTV, mój ukochany stół z Paged-u...., szafki kuchenne, stół z kuchni. Co do sprzętu AGD to na razie wysłaliśmy zapytanie do serwisu, czy uda się z tym coś jeszcze zrobić -gdy drogi będą przejezdne musi podjechać serwisant i zobaczyć... Do uratowania będzie chyba kibelek, wanna w kotłowni i umywalka z WC. Nie wiemy jeszcze co z piecem CO i kominkiem....

Przed chwilką w wiadomościach radiowych podali, że w jakimś tam, właśnie zatwierdzonym zarządzeniu jest mowa, że do odszkodowania potrzebny jest tylko i wyłącznie protokół szkody popowodziowej! (druki są w necie) - żadnych zaświadczeń zarobkowych! . Może więc nadgorliwi urzędnicy się opamiętają!!!

Przed chwilką w wiadomościach radiowych podali, ............

W wiadomościach w środę podawali ....

w których stacjach, bo może informacje zależą od sympatii politycznych?

ja myślę, że to nadgorliwość urzędników, może korzystają ze standardowych druków,

tylko czemu oni nie wiedzą co mają czynić

malka- zielona góra- 0,gorzow wlk-100km, poznan 130

kurcze,poczekam jeszze troche,moze ktos bedzie jechał..,

bo wiesz co mi przyszło do głowy.....jedna z forumek ostatnio posyłała bliskim do Sokolnik kapoki PKS -em, może z Zielonej Góry tez by zabrali przesyłkę , a ktos z nas odebrał z dworca np w Katowicach czy Krakowie.

Tamten miły przewoźnik zrobił to za free, ale gdyby trzeba było zrobić opłatę za bilet , to i tak taniej niż poczta, czy kurier :)

Pomyśl o takim sposobie :) najlepiej rozmawiać z kierowcą:)

Wczoraj słyszałam, że w którymś ośrodku pomocy dawali kilkunastostronicowy druk i tam było tyle "głupich" pytań

Minister się wypowaidał że powodzianien powinny dodstac dwustronicowy druczek - nadgorliwość urzędników...????

a dzisisiaj - podobno 20 tyś dla osób którym zalało całkowicie dom lub do wysokości pierwszej kondygnacji

ALE JESTEM WK...ONA!!!!!!!!!!!!!!!!!! właśnie rozmawiałam z mężem -okazuje się, że żeby dostać to DO 6 tys zł -to trzeba przedstawić zaświadczenie o zarobkach!!!! Pogrzało ich? Może się okazać, że z naszymi zarobkami nic nie dostaniemy bo na zaświadczeniu nic nie będzie o naszych kredytach, debetach itd). Co to k..a za pomoc jest!!!!?????? a w TV wszystko oczywiście lux wygląda! KU..A!

Kasia nie wściekaj się i nie kurw..j - to normalne... :)

powodzian jest tym razem tak wielu, że muszą odcinać tych którzy najwięcej zarabiają... bo system nie wydoli.... i tak po wypłatach będa kłopoty bo jak wszystko ucichnie to się znów zacznie z NFZ'tem, górnikami, pilęgniarkami, stadionami, stoczniowcami, nauczycielami i innymi -ami. Zwłaszcza, że do odbudowy są też szkoły, szpitale, urzędy i drogi, na które zaraz wszyscy zaczną narzekać.... no i najważniejsze.... wały p/powodziowe.

.... a zaświadczenie to ponoć tylko jedna z wymaganych informacji... tego jest całe morze...

Poza tym mysle, że dla wielu uboższych ludzi te 6 tys to i tak wielka pomoc... bo nie mają jak wy zarobkow odpowiednich by sobie potem samemu radzić.... należy sie też cieszyć, że nasze państwo weszło na wyżyny i nie każe sobie tych pieniędzy w przeciągu np 2-3 lat zwracać.... bo przeciez i tak mogło by być.... ;) całe szczęście że jest kampania i politykom zalezy....

nooo to uszy do góry.... wkrótce będzie lepiej - zobacz ilu dobrych ludzi Ci pomaga.... doceń bo nie wszyscy tak mają.... ;)

bo wiesz co mi przyszło do głowy.....jedna z forumek ostatnio posyłała bliskim do Sokolnik kapoki PKS -em, może z Zielonej Góry tez by zabrali przesyłkę , a ktos z nas odebrał z dworca np w Katowicach czy Krakowie.

Tamten miły przewoźnik zrobił to za free, ale gdyby trzeba było zrobić opłatę za bilet , to i tak taniej niż poczta, czy kurier :)

Pomyśl o takim sposobie :) najlepiej rozmawiać z kierowcą:)

:D

potwierdzam.... a jak się mówi co i po co... to ludzie mają jednak dobre serca... i pomagają jak moga :lol: jak większa przesyłka to najwyżej można dac panu pieniążek... na piwo :D mój powiedział, że nie.... bo to takie nieszczęście, że absolutnie nie :)

obcy ludzie jednak pomagają... nawet w tak błahych sprawach... które czasem z logistycznego punktu dla jednej osoby są nie do przeskoczenia....

Edytowane przez nitubaga

właśnie słuchałam rozmowy z panią z MSWiA i twierdzi, że oni oczekuja podstawowych informacji imie , nazwisko, adres etc....., żadne 16-sto stronnicowe druki,żadne zaświadczenia, to wymysły zbiurokratyzowanych samorządów i mopsów.

..a to qurwa dziady!!! ten nasz rząd piepszony!! Jeszcze przez góra tydzień szum w mediach a potem radz sobie sam...!! Naprawde trzeba mieć nerwy do tych polskich urzędasów!!

Ja ze swojej strony życzę szybkiego powrotu do normalności...!!! nade wszystko zdrówka :)

..a to qurwa dziady!!! ten nasz rząd piepszony!! Jeszcze przez góra tydzień szum w mediach a potem radz sobie sam...!! Naprawde trzeba mieć nerwy do tych polskich urzędasów!!

ooooooooo .... ale to nie rządu wina, że mamy powódź... ani tych urzędasów... to czemu od dziadów ich wyzywasz?

urzędnicy robią to co im każą.... a rząd daje tyle ile może..... pewnie mógłby dac więcej.... ale wskaż prosze palcem komu wtedy miałby zabrać, dobrze? rencistom? emerytom? górnikom? nauczycielom?

komu?

czasy kiedy każdemu się należało już minęły... teraz mamy kapitalizm i każdy powinnien dbac o siebie.... dlatego pomoc jest zróżnicowana bo jedni zadbali i się np ubezpieczyli, a inni wcale nie... i to ci drudzy się teraz denerwują....

Edytowane przez nitubaga