Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

Kasia nas zalalo w Trzesniu tez domek mamy ubezpieczony jako w budowie ,zglosilismy do PZU szkode i nie wiem jak to bedzie ,domek ocieplony z instalacjami i gladziami w srodku bez mebli ,czy masz juz moze orientacje jak to beda wyceniali na jakie mozna pieniązki liczyc, bo kogo nie spytasz to jakas wielka tajemnica i nikt z PZU pary nie chce puszcic

Tomas -pojęcia nie mam! Nam pani z infolinii powiedziała, że u nas rzeczoznawca będzie prawdopodobnie na początku czerwca [czyli po weekendzie chyba], z tego co się orientowałam w moim banku -to powinni uznać: ściany, podłogi, instalacje, drzwi i okna, schody, elewację czyli wszystko na stałe związane z budynkiem. My na wszelki wypadek nic nie ruszamy -żeby potem nie było, że ich naciągamy.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny -pakujcie wszystko co możecie, lub co uznacie za stosowne. Paczki rozdysponowuje wizardus z kolegami z pracy mojego męża. Ja, jak już pisałam obecnie przebywam zupełnie w innej miejscowości -i nawet nie mam kontaktu z "zalanymi". Jednak znając skalę zjawiska -sądzę, że potrzebne może być w zasadzie wszystko. Co do używanych rzeczy, to uważam, że nie powinnyście mieć obiekcji -jeśli wszystko jest wyprane i w stanie nadającym się do użytku -to także proszę o takie przesyłki. Na początek na pewno potrzebne będą środki czystości, ściereczki, rękawice, gumowce itp.. itd... Z tego co wiem u nas tylko Sanepid rozdysponowuje środki -ale są to środki dezynfekujące [chloramina], a nie środki czystości.

Witam Wszystkich

Zgadzam się w 100% - mamy nawet nowo narodzone szczęście :) w nieszczęściu ( chyba dziewczynka ) , koleżanki z pracy - niestety nie mają do czego wracać :(

( brat , siostra i ich ojciec pracują w Naszych firmach rodzina J. , Kasia może kojarzyć ).

Co dom, co człowiek - osobna tragedia.

Jutro będę miał w miarę sklejoną biezącą liste potrzeb - około 15 dam znać.

Dziękujemy za wszystkie inicjatywy te większe i te małe.

Pozdrawiamy Serdecznie

Kasia ja mam przykre doswiadczenia z firmami ubezpieczającymi i prubuje cos robic na wlasną rekę w tym zakresie poniewaz nie raz juz mnie wykolegowali ,tutaj masz linka na Pana ktory sie zajmuje szacowaniem strat i odzyskiwaniem prawidlowego odzkodowania (nie zanirzanego przez firmy) http://www.biuropomocy.terramail.pl/ potwierdzil tez ze firmy w ostatnich dniach organizowaly szkolenia jak wyplacac jak najmniejsze pieniazki powodzianą(wiadomo skala szkod jakie spowodowala woda) jak jestes zainteresowana zadzwon do niego i powolaj sie na Tomasza z Sandomierza zawsze we dwoje bedzie razniej ,ja po wycenie szkod daje mu pelnomocnictwo w swojej sprawie-sprawa wyglada tak ze ubezpieczyciel wycenia szkody wyplaca ci pieniazki i wtedy zaczyna dzialac P Kolodziejczyk i dopiero od tej kwoty ktora mu sie uda od nich wygrac bieze 10%mysle ze sprawa warta jest przemyslenia

Witam Wszystkich

Zgadzam się w 100% - mamy nawet nowo narodzone szczęście :) w nieszczęściu ( chyba dziewczynka ) , koleżanki z pracy - niestety nie mają do czego wracać :(

( brat , siostra i ich ojciec pracują w Naszych firmach rodzina J. , Kasia może kojarzyć ).

Co dom, co człowiek - osobna tragedia.

Jutro będę miał w miarę sklejoną biezącą liste potrzeb - około 15 dam znać.

Dziękujemy za wszystkie inicjatywy te większe i te małe.

Pozdrawiamy Serdecznie

Doszly te paczki z Zielonej Góry? Bo jakby co mam fakture za i reklamowac moge.Dzis miały dojsc......

DPS - poszlo.

Dzisiaj dostalam przelewy od: Irmy, Jareko, Starego, Joanny K., kicikici, Niulki39, Utka76, lasagni, wierzcha, an-budow, Barbossy i kluczmoni. Razem dzisiaj wplynelo: 1995, czyli do przeslania mam 5177, co niniejszym czynie, natomiast w sumie uzbieralismy 13427. :)

Doszly te paczki z Zielonej Góry? Bo jakby co mam fakture za i reklamowac moge.Dzis miały dojsc......

po_la_ - niestety jeszcze nie doszły - posiadasz może nazwe firmy kurierskiej i nr listu przewozowego ?

PS. Cały pech polega na tym że sortownie wszystkich firm kurierskich znajdowały się na zalanej części Sandomierza :(

Witam wszystkich

mój pierwszy post na forum muratora. Buduję taki sam jak Kasia domek z45+. Od mniej więcej roku zaglądam, oglądam i staram się korzystać z doświadczeń innych budujących. Żeby się zarejestrować jakoś nigdy nie było czasu. Aż do dziś. Poproszę numer konta

pozdrawiam

Krzysztof

Popłakałam się oglądając zdjęcia zalanego Sandomierza. Współczuję bardzo i chciałabym od nas dołożyć małą "cegiełkę" - poproszę o nr konta.

Mam również sporo ubranek w bardzo dobrym stanie po moich córciach, niektóre nawet nowe. Córcie naszykowały też mnóstwo zabawek dla dzieciaczków. Chętnie wyślę je potrzebującym - czy adres wysyłki jest aktualny? (czyli na wizardusa?)

Co do firm kurierskich: warto popytać wśród znajomych, kto z ich pracodawców ma podpisaną umowę z firmami kurierskimi. My mamy z Kolporterem i płacimy 16 zł za paczkę do 30 kg.

Pozdrawiam i trzymam kciuki, aby najbliższe prognozy meteorologiczne się nie sprawdziły.

Co do firm kurierskich: warto popytać wśród znajomych, kto z ich pracodawców ma podpisaną umowę z firmami kurierskimi. My mamy z Kolporterem i płacimy 16 zł za paczkę do 30 kg.

Izaa - a możesz podać, skąd jesteś? Pewnie wiele osób chętnie by skorzystało z Waszej pomocy w wysyłce - ja też chętna bym była, jesli gdzieś koło mnie. :D

Dzwoniłam do MOPSów, PKPSu - żadna z tych instytucji nie robi zbiórki:jawdrop: Za mało chętnych na przekazywanie darów, nie opłaca im się organizowac transportu... Liczyłam na to, ze może cos z tych instytucji będzie jechało do Sandomierza i uda się tą drogą.. Rozpusciłam wici wśród znajomych, czy jakies firmy maja umowę z kurierem. Jeszcze nadziei nie tracę, że się uda:)

Mam również sporo ubranek w bardzo dobrym stanie po moich córciach, niektóre nawet nowe. Córcie naszykowały też mnóstwo zabawek dla dzieciaczków. Chętnie wyślę je potrzebującym - czy adres wysyłki jest aktualny? (czyli na wizardusa?)

izaa -bardzo dziękuję -adres aktualny -ten podany przez wizardusa.

Tomas -dziękuję za namiary -zobaczymy, jak rzeczoznawca podejdzie do naszej szkody -jeśli znacznie zaniży wartości -to być może skorzystamy z Twojej propozycji. Na szczęście mamy większość rachunków, więc łatwo będzie udowodnić, że nie chcemy nikogo naciągnąć, no i fotki robione na potrzeby FM też napewno mu przekażemy [nigdy bym nie przypuszczała, że znajdą takie zastosowanie....].