kachna28 01.06.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ponawiam apel do osob z KRK i okolic - bedzie organizowany transport do Sandomierza, wiec jesli macie cos do oddania - dajcie mi znac. Najlepiej na maila: [email protected]. Zawsze musimy byc tu tacy niemrawi? Malgos -no co Ty!!????? jacy niemrawi!!???? wizardus ma już zapakowane 2 pokoje darami od Was! a ja otrzymałam już przelewy w sumie na 13.430,00 zł!! DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 01.06.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Kasia mam kolejne wskazowki co do likwidatora ktory przyjdzie szacowac straty oto cytat: Odnosnie likwidatora, który przyjedzie obejrzeć zakres zniszczeńproszę pokazywać mu wszystko, zgodnie z powstałymi uszkodzeniami.W miarę możlwiości proszę zescanować protokół, który zpisze namiejscu pracownik PZU.Przyznaną kwotę proszę przyjąć, bez uwag. Nie wolno Panu podpisaćtylko ugody, która kończyłaby dochodzenie roszczeń.Proszę także zapisać stan licznika elektrycznego, zrobić jego zdjęciei sporządzić protokół stanu licznika, najlepiej aby podpioł tolikwidator, który przyjdzie na oględziny, jesli będzie pytał dlaczego ma to podpisać, to niech mu Pan wyjasni, że tak Pan sobie życzy, jesli nie będzie chciał tego podpsiać na Pana protokóle, to niech wpisze to do protokółu PZU. Urządzenia, którymi będzie Pan próbował osuczyćbudynek pobierają sporo prądu, a to też jest koszt związany z powodzią. Edytowane 1 Czerwca 2010 przez TOMAS 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.06.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Kasia, jak u Was sytuacja? Drugi dzień leje...woda stoi czy się podnosi? stoi w miejscu juz 3 dni.... o podnoszeniu nic mi nie wiadomo... dziś w okolicach dworca postawili jakieś pompy superwydajne z Ukrainy -i jest szansa, że wypompują chociaż trochę -bo w zasadzie to tylko w naszym rejonie jeszcze tej wody jest tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.06.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Tomas -dzięki za cenne rady. Mąż był dziś w PZU zapytać kiedy można liczyć na wizytę rzeczoznawcy, bo z robotą nie można ruszyć -być może po niedzieli będą mieli "posiłki", bo na razie jest niedobór kadrowy na tą skalę szkód... Co do prądu -to my na razie będziemy korzystać z agregatu -bo raczej nie zanosi się, aby szybko prąd w tym rejonie włączyli [na osiedlu Witrum jeszcze słupy elektryczne w wodzie leżą.....]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.06.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Malgos -no co Ty!!????? jacy niemrawi!!???? wizardus ma już zapakowane 2 pokoje darami od Was! a ja otrzymałam już przelewy w sumie na 13.430,00 zł!! DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ! DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No ale my tu w Krakowie slabo sie popisujemy, normalnie, zeby tylko 2 osoby mialy cos do oddania, to wstyd, nie? No ale co centusie to centusie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 01.06.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ja tez Kasia czekam na kogos z PZU mysle ze w tym tygodniu juz ktos dotrze,a wiadomo ci cos na temat ogledzin z opieki spolecznej pewnie tez nie wolno sprzatac do ich przybycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.06.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ja tez Kasia czekam na kogos z PZU mysle ze w tym tygodniu juz ktos dotrze,a wiadomo ci cos na temat ogledzin z opieki spolecznej pewnie tez nie wolno sprzatac do ich przybycia? Panie w Opiece też nie mają pojęcia co, kiedy i jak... na wszelki wypadek chyba lepiej nic nie ruszać... ale my chyba jednak zaczniemy wywalać chyba meble na podwórko -bo i tak nie były ubezpieczone -a boję się, że jak będą tak stały, to się jeszcze większy syf zrobi [dziś mija już 2 tygodnie].... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 01.06.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Dokladnie jak mamy czekac jeszcze drugie 2 tygodnie na te komisje to wszystko na amen sie zasmierdzi tym mulem i syfem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.06.2010 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Panie w Opiece też nie mają pojęcia co, kiedy i jak... na wszelki wypadek chyba lepiej nic nie ruszać... ale my chyba jednak zaczniemy wywalać chyba meble na podwórko -bo i tak nie były ubezpieczone -a boję się, że jak będą tak stały, to się jeszcze większy syf zrobi [dziś mija już 2 tygodnie].... To chyba dobry pomysl... Daj znac, kiedy ruszac akcje cifczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 01.06.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Kasia a jak u Was z podlogowką nie powysadzolo wylewek? ,bo u mnie porazka na calym dole popekalo i powysadzalo steropian-ogrzewanie podlogowe szlak trafil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tsunami 01.06.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) malgos2 - dziękuję. Przelew nieduży, ale ziarnko do ziarnka Myślę ciepło o Kasi. Edytowane 1 Czerwca 2010 przez tsunami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 01.06.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 1000zł - nawet nie wiem jak to skomentować to przepraszam co musiało się jeszcze zniszczyć żeby dostać te 6000 tys???? Kasiu trzymam kciuki żeby w PZU gładko poszło!!! Wiesz zawsze możesz się odwołać od decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.06.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Dzwoniłam na dworzec, spacerówki nie wezmą Powiedziano mi, że tylko małe przesyłki.. Kuźwa no.. Agnes 14 bądz 15 mój mąż będzie jechał przez Sandomierz z rzeczami dla powodzian i moze zabrac ten wózek. Wrazie co pisz na pw. pzdr Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 01.06.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 \wizardus odezwę się do Ciebie w połowie tygodnia, zeby umówic się na przekazanie rzeczy dla powodzian.mam nadzieję, ze 14 bądz 15 będziesz w Sandomierzu lub ktoś kto mógłby odebrać paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 01.06.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) 3 razy mozna sie odwolac od decyzji likwidatora ale to zapewne na nic sie nie zda ,mają zaostrzone rygory co do wyceny strat powodzian, jednym slowem nie na placą-tak mysle na przyszlosc ze trzeba by ubezpieczyc sie w 2 firmach na raz zeby zwrocily sie koszty ewentualnych kataklizmow bo z jednej polisy to i tak wyplacają 70-80%wartosci zniszczinych rzeczy Edytowane 1 Czerwca 2010 przez TOMAS 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 01.06.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Z tego co wiem to nie mozna dostac ubezpieczenia z dwoch firm na ta sama szkode w przypadku ubezpieczenia mienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 01.06.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam myśle że Małgoś i Kachna , nie pogniewają sie na mnie , że tu piszę. Oczywiście współczuje Kasi i wspieram ją duchowo, ale jeśliby ktoś chciał zajrzeć do Bierunia to zapraszam wątek : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161403-Pomagamy-powodzianom-z-Bierunia albumik: http://bodzio-g.fotosik.pl/albumy/764507.html pozdro bodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.06.2010 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 No skad, pogniewalyby sie, gdybys nie wkleil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 01.06.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam Wszystkich Na początku dzięki dla Anny z Zielonej Góry – wszystko dotarło szczęśliwie Część rzeczy głównie ubrań udało mi się rozdysponować w dniu dzisiejszym do 22 woziłem paki – ( Koło Kasi przejazd tylko wysoko zawieszszoną terenówką – cały czas pompują ekipy z Białorusi i Ukrainy – dodaliśmy Im dziś animuszu swojską nalewką – sprzęt zaiwania aż huczy Jutro mam trochę osób do pomocy segregujemy resztę – i w teren - nic się nie zmarnuje. Z pomocą docieramy do konkretnych osób poprzedzamy to „wywiadem środowiskowym” -niestety pojawiła się masa pseudo zalanych . Pisałem Wam o 82 letniej babci – dziś miałem ciekawą historie – może ktoś wczoraj widział w TVP1 o 20.20 Reportaż – a w nim psa (Kaukaz ) który leżał pod wozem strażackim i nie dał się nikomu zbliżyć – ta „psina „ była właśnie tej Pani – dziś będąc w okolicach Jej domu namierzyłem tego biedaka, który był tak wygłodzony że nie miał siły ruszyć się z asfaltu. Zadzwoniłem do Babci szybko zwiozłem Ją do psa i wspólnymi siłami przewieźliśmy go w bezpieczne miejsce – radość z obu stron była niesamowita . (czarny Pimpek którego nie chciano wziąć na łódkę też jest bezpieczny ). To by było na tyle, jeżeli chodzi o sprawozdanie z dnia dzisiejszego Po rozmowach z ludźmi sporządziłem listę najpotrzebniejszych rzeczy: - worki na śmieci -rękawice gumowe -sztywne szczotki -Ścierki (stare niepotrzebne koszulki bawełniane) - wszelkiej maści i rodzaju płyny i proszki czyszczące - pasty do zębów, szampony, kremy do rąk ( bardzo potrzebne – proszę o opinie kogoś w temacie co by to mogło być chodzi o kremy łagodzące po używaniu środków chemicznych ), żele do kąpieli, mydła i płyny antybakteryjne, ręczniki. - jest dużo próśb o kołdry. - zabawki dla chłopca 4-ro latka ( dziś go widziałem i jego dom ) Z góry dziękuje za wszystko Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 01.06.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 \wizardus odezwę się do Ciebie w połowie tygodnia, zeby umówic się na przekazanie rzeczy dla powodzian. mam nadzieję, ze 14 bądz 15 będziesz w Sandomierzu lub ktoś kto mógłby odebrać paczki. Ok - czekam na info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts