Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma juz sumienia Wam o tym prosić - ale będę taki - proszono mnie też ( w 2-giej fali pomocy po osuszeniu i jako takiej odbudowie) o używane meble ( głównie łóżka), oraz używany sprzęt AGD. Będziemy lokalnie organizować zbiórki pieniędzy i gdyby ktoś miał do odsprzedania w/w w jakiś symbolicznych pieniądzach również będę zobowiązany.

Lidzia, do soboty u mnie:) Potem Wizardus odbiera osobiście w niedzielę:)

Rasiu, a czy mogłabym za Twoim posrednictwem przekazać trochę worków? co prawda nie są to typowe śmieciówki,ale powinny byc ok.

Jeśli moge Ci zająć trochę bagaznika, to zabiorę jutro

Edytowane przez malka

Rasiu, a czy mogłabym za Twoim posrednictwem przekazać trochę worków? co prawda nie są to typowe śmieciówki,ale powinny byc ok.

Jeśli moge Ci zająć trochę bagaznika, to zabiorę jutro

Noooo taaak... tylko szepnęłam Ci na uszko...;)

Kasia a jak u Was z podlogowką nie powysadzolo wylewek? ,bo u mnie porazka na calym dole popekalo i powysadzalo steropian-ogrzewanie podlogowe szlak trafil

No to mnie zmartwiłeś.... Jak mąż był 2 dni temu w domu -to podłoga była jeszcze pod wodą -więc w zasadzie nic nie widział, ale ja się łudziłam, że podłogówce nic nie będzie.. Ku..wa! jak jeszcze to dojdzie -to totalna masakra...

Pisałem Wam o 82 letniej babci – dziś miałem ciekawą historie – może ktoś wczoraj widział w TVP1 o 20.20 Reportaż – a w nim psa (Kaukaz ) który leżał pod wozem strażackim i nie dał się nikomu zbliżyć – ta „psina „ była właśnie tej Pani – dziś będąc w okolicach Jej domu namierzyłem tego biedaka, który był tak wygłodzony że nie miał siły ruszyć się z asfaltu. Zadzwoniłem do Babci szybko zwiozłem Ją do psa i wspólnymi siłami przewieźliśmy go w bezpieczne miejsce – radość z obu stron była niesamowita .

No nie mogę wizardus! mi było strasznie szkoda tego psiaka! Sama kocham duże psy [moja Wika jest przykładem] i nie mogłam przestać o nim myśleć -cieszę się że "rodzinka" w komplecie :-)

Witam

myśle że Małgoś i Kachna , nie pogniewają sie na mnie ;), że tu piszę. Oczywiście współczuje Kasi i wspieram ją duchowo, ale jeśliby ktoś chciał zajrzeć do Bierunia to zapraszam

a nawet wręcz przeciwnie :-)

:) nie ma za co wizardus,to przecież mała kropelka w tym wielkim morzu potrzeb..

Jestem pełna podziwu dla twoich, waszych działań, zaangazowania w sprawę, empatię, wielkie serce. To wspaniale ,że wy wszyscy czuwacie nad tymi ludzmi. Czuję niedosyt,ze tak niewiele moglam zrobić, chciałabym więcej ..

Czy macie jakieś konto z ktorego pieniądze idą na rzeczy potrzebne teraz ludziom- te srodki czystości,, rękawice,inną chemię, scierki, kremy ,kołdry, zabawki dla dzieci i inne o których pisałes??

Tak mowili ze do 6 tys ale jest to w ten sposob przedstawione jak mowi SZELMA ze ludzie to odbierają w ten sposob ze kazdy ma dostac te 6 tys tylko w tv powinni dokladnie podac ze trzeba przedstawic zarobki i na tej podstawie wyplacają pieniązki realnie to 95 %dostanie po 1 tys 5% po 3 tys i 5 % po 6 tys-nie chce nawet myslec jak sie zabiorą do tych dalszych 20 tys na remont i 100 tys na odbudowe domku ,obym sie mylil

ja mówie ze w telewizji pokazuja , mówia, ze wypłacaja po 6 tys a tu czytam ze to kłąmstwo!! jestem w szoku, ze tak klamia w telewizji!! bo wierze bardziej Wam powodzianom, Kachnie28 , ze dostałą 1 tys niz politykom, którzy ładnie sie usmiechaja i mowia 6 tys. Sama to na wlasne uszy słyszałam jak Tusk mówił - 6 tys kazdy powodzianin.

i jeszcze jedna rzecz- mam rodzine w Płocku, i od nich sie dowiedziałam - nie wiem czy to prawda, ale ludzie gadają, że Swiniary zostały specjalnie zalane, aby woda rozeszła sie na boki i aby poszło mniej wody na tame we Włocławku bo o tame sie bali. Specjalnie zrobili wyrwe aby zalało. I to samo mówia o Sandomierzu , ze tam rozlało zeby uchronic Wawe. Bo gdyby Sandomierza nie zalało to fala w Wawie przekroczxyła by punk krytyczny i byłoby powódz. A powodz w Wawie to sobie mozecie wyobrazic co by sie działo. Bo jedno osiedle zalane to jak duze miasto w innej czesci Polski. Wtedy na 100% PO z Tuskiem przegrywa wszystkie wybory.

Pewno teraz tworza sie spekulacje, ja nie wiem jaka prawda jest ale tak huczy w Płocku, ze to specjalnie.

I poswiecili wlasnie inne tereny aby uchronic Wawe i Tamę we Wocławku.

Donosze co ludzie mówią z terenów zalanych pod Płockiem.

i jeszcze jedno- bo to mnie wzburzyło do krwi az sie zagotowałąm i juz pare smsów wysąląm do znajomych zeby im uswiadomic o tych 6 tys , ze ludzie nie dostają.

W telewizji - wyraźnie pokazane- kazdy zalany zgłasza sie o d reki wypłącaja 6 tys. Kazdemu , bez pytania o dochody, o nic, i to sa pieniadze na pierwsze potrzeby. I podawali ze juz ludzie dostaja, jak jeszcze zalewało nastepnych. Taki obraz poszedł w mediach w swiat, i kazdy Polak , ten co nie ma doczynienia z powodzią to wierzy- dostali 6 tys, dostana od 20 do 100 tys. To po co pomagac powodzianom.

reszta Polski pomysli- jaki wspaniały rzad, jaki wspaniały premer - jak pomagają. Dobry PR poszedł w swiat a powodzianie dostają grosze i dostana grosze i niech sie martwia sami. Tylko ze reszta Polski o tym nie wie, reszta Polski mysli- dostana kase , a mało tego jestem pewna- wiele osob w Polsce pomysli- ze niektorzy na powodzi zyskaja bo mieli np stara chałupe a teraz zgarna kase i sobie odremontuja na nowo.

Ludzie przeciez to jest kłamstwo, kpina z powodzian, i z nas niezlanych , tak kłamac, tak obiecywac i tak sie chwalic nieprawda.

Edytowane przez Szelma29
błędy