lidszu 01.06.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 czy będzie organizowana jakaś zbiórka rzeczy z W-wy do wspólnego wysłania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.06.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 czy będzie organizowana jakaś zbiórka rzeczy z W-wy do wspólnego wysłania ? Lidzia, do soboty u mnie:) Potem Wizardus odbiera osobiście w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 01.06.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Nie ma juz sumienia Wam o tym prosić - ale będę taki - proszono mnie też ( w 2-giej fali pomocy po osuszeniu i jako takiej odbudowie) o używane meble ( głównie łóżka), oraz używany sprzęt AGD. Będziemy lokalnie organizować zbiórki pieniędzy i gdyby ktoś miał do odsprzedania w/w w jakiś symbolicznych pieniądzach również będę zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 01.06.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 a ja mam pytanie o Poznań. Czy ktoś organizuje jakąś zbiórkę rzeczy do wysłania czy mamy to zrobić we własnym zakresie, jeśli tak to poproszę o jakiś adres gdzie wysyłać paczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.06.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Lidzia, do soboty u mnie:) Potem Wizardus odbiera osobiście w niedzielę Rasiu, a czy mogłabym za Twoim posrednictwem przekazać trochę worków? co prawda nie są to typowe śmieciówki,ale powinny byc ok. Jeśli moge Ci zająć trochę bagaznika, to zabiorę jutro Edytowane 1 Czerwca 2010 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 01.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Rasiu, a czy mogłabym za Twoim posrednictwem przekazać trochę worków? co prawda nie są to typowe śmieciówki,ale powinny byc ok. Jeśli moge Ci zająć trochę bagaznika, to zabiorę jutro Noooo taaak... tylko szepnęłam Ci na uszko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.06.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Co do kremow do rak, to wszelkie "apteczne" powinny sie nadac, ale one sa drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.06.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 kremy garniera dobrze łagodzą i ceną nie zabijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 01.06.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Rozmawiałam dzisiaj z Rasią i Wizardusem , dzięki, którym ułożyłam sensowną listę dla potrzebujących. Będę miała telewizor, ciuchy męskie i damskie, chemię z rękawicami .... Rasia przytargam sie w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.06.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Noooo taaak... tylko szepnęłam Ci na uszko... ja tez tak po cichutku pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.06.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Zabawek dla chłopców mam od metra.Zmobilizuję mojego syna i na 100% zrobimy paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.06.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Kasia a jak u Was z podlogowką nie powysadzolo wylewek? ,bo u mnie porazka na calym dole popekalo i powysadzalo steropian-ogrzewanie podlogowe szlak trafil No to mnie zmartwiłeś.... Jak mąż był 2 dni temu w domu -to podłoga była jeszcze pod wodą -więc w zasadzie nic nie widział, ale ja się łudziłam, że podłogówce nic nie będzie.. Ku..wa! jak jeszcze to dojdzie -to totalna masakra... Pisałem Wam o 82 letniej babci – dziś miałem ciekawą historie – może ktoś wczoraj widział w TVP1 o 20.20 Reportaż – a w nim psa (Kaukaz ) który leżał pod wozem strażackim i nie dał się nikomu zbliżyć – ta „psina „ była właśnie tej Pani – dziś będąc w okolicach Jej domu namierzyłem tego biedaka, który był tak wygłodzony że nie miał siły ruszyć się z asfaltu. Zadzwoniłem do Babci szybko zwiozłem Ją do psa i wspólnymi siłami przewieźliśmy go w bezpieczne miejsce – radość z obu stron była niesamowita . No nie mogę wizardus! mi było strasznie szkoda tego psiaka! Sama kocham duże psy [moja Wika jest przykładem] i nie mogłam przestać o nim myśleć -cieszę się że "rodzinka" w komplecie Witam myśle że Małgoś i Kachna , nie pogniewają sie na mnie , że tu piszę. Oczywiście współczuje Kasi i wspieram ją duchowo, ale jeśliby ktoś chciał zajrzeć do Bierunia to zapraszam a nawet wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 02.06.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Kasia nie chcialem cie zasmucac ,miejmy nadzieje ze Wasza podlogowka dala rade i nic jej nie jest ale juz slyszalem od znajomych ze im tez powysadzalo-tak czy inaczej jak przezyla daj znac mam artykul jak ją fachowo osuszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 02.06.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 nie ma za co wizardus,to przecież mała kropelka w tym wielkim morzu potrzeb.. Jestem pełna podziwu dla twoich, waszych działań, zaangazowania w sprawę, empatię, wielkie serce. To wspaniale ,że wy wszyscy czuwacie nad tymi ludzmi. Czuję niedosyt,ze tak niewiele moglam zrobić, chciałabym więcej .. Czy macie jakieś konto z ktorego pieniądze idą na rzeczy potrzebne teraz ludziom- te srodki czystości,, rękawice,inną chemię, scierki, kremy ,kołdry, zabawki dla dzieci i inne o których pisałes?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 02.06.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Witampoproszę o numer konta po drugie jestem wstrząsnieta , że nie wypłącają Wam po 6 tys. Bo w telewizji zostało to przekazane w taki sposob, ze kazdy zalany od reki dostaje 6 tys zł. Dalczego tak kłamią w telewizji?? Szok!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 02.06.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Szelma mowili, ze wyplacaja DO 6 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 02.06.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Tak mowili ze do 6 tys ale jest to w ten sposob przedstawione jak mowi SZELMA ze ludzie to odbierają w ten sposob ze kazdy ma dostac te 6 tys tylko w tv powinni dokladnie podac ze trzeba przedstawic zarobki i na tej podstawie wyplacają pieniązki realnie to 95 %dostanie po 1 tys 5% po 3 tys i 5 % po 6 tys-nie chce nawet myslec jak sie zabiorą do tych dalszych 20 tys na remont i 100 tys na odbudowe domku ,obym sie mylil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 02.06.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 ja mówie ze w telewizji pokazuja , mówia, ze wypłacaja po 6 tys a tu czytam ze to kłąmstwo!! jestem w szoku, ze tak klamia w telewizji!! bo wierze bardziej Wam powodzianom, Kachnie28 , ze dostałą 1 tys niz politykom, którzy ładnie sie usmiechaja i mowia 6 tys. Sama to na wlasne uszy słyszałam jak Tusk mówił - 6 tys kazdy powodzianin. i jeszcze jedna rzecz- mam rodzine w Płocku, i od nich sie dowiedziałam - nie wiem czy to prawda, ale ludzie gadają, że Swiniary zostały specjalnie zalane, aby woda rozeszła sie na boki i aby poszło mniej wody na tame we Włocławku bo o tame sie bali. Specjalnie zrobili wyrwe aby zalało. I to samo mówia o Sandomierzu , ze tam rozlało zeby uchronic Wawe. Bo gdyby Sandomierza nie zalało to fala w Wawie przekroczxyła by punk krytyczny i byłoby powódz. A powodz w Wawie to sobie mozecie wyobrazic co by sie działo. Bo jedno osiedle zalane to jak duze miasto w innej czesci Polski. Wtedy na 100% PO z Tuskiem przegrywa wszystkie wybory. Pewno teraz tworza sie spekulacje, ja nie wiem jaka prawda jest ale tak huczy w Płocku, ze to specjalnie. I poswiecili wlasnie inne tereny aby uchronic Wawe i Tamę we Wocławku. Donosze co ludzie mówią z terenów zalanych pod Płockiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 02.06.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 No cos w kazdej plotce prawdy jest -jak byla ostatnia powodz w okolicach Sandomierza 10 lat temu tez byla fama ze saperzy wal wysadzili zeby uratowac hute szkla -ale wszystko sie rozeszlo z czasem bez echa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 02.06.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 (edytowane) i jeszcze jedno- bo to mnie wzburzyło do krwi az sie zagotowałąm i juz pare smsów wysąląm do znajomych zeby im uswiadomic o tych 6 tys , ze ludzie nie dostają.W telewizji - wyraźnie pokazane- kazdy zalany zgłasza sie o d reki wypłącaja 6 tys. Kazdemu , bez pytania o dochody, o nic, i to sa pieniadze na pierwsze potrzeby. I podawali ze juz ludzie dostaja, jak jeszcze zalewało nastepnych. Taki obraz poszedł w mediach w swiat, i kazdy Polak , ten co nie ma doczynienia z powodzią to wierzy- dostali 6 tys, dostana od 20 do 100 tys. To po co pomagac powodzianom. reszta Polski pomysli- jaki wspaniały rzad, jaki wspaniały premer - jak pomagają. Dobry PR poszedł w swiat a powodzianie dostają grosze i dostana grosze i niech sie martwia sami. Tylko ze reszta Polski o tym nie wie, reszta Polski mysli- dostana kase , a mało tego jestem pewna- wiele osob w Polsce pomysli- ze niektorzy na powodzi zyskaja bo mieli np stara chałupe a teraz zgarna kase i sobie odremontuja na nowo. Ludzie przeciez to jest kłamstwo, kpina z powodzian, i z nas niezlanych , tak kłamac, tak obiecywac i tak sie chwalic nieprawda. Edytowane 2 Czerwca 2010 przez Szelma29 błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts