wizardus 03.06.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 wizardus -to wcale nie jest przedwcześnie, woda już się przelewa: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100603/POWIAT0109/240866179 fragment: Woda w Wiśle stale się podnosi. Zagrożeniem jest woda z Wisły od strony ujścia do niej Trześniówki. Jak poinformował nas burmistrz Jerzy Borowski, sytuacja jest tam bardzo trudna. Woda zaczyna wpływać między innymi na ulice Sielecką, Wielowiejską i Trześniowską. i jeszcze to: http://www.tvn24.pl/12690,1659190,0,1,sandomierz-czeka-na-decyzje-o-ewakuacji,wiadomosc.html zarządzono też ewakuację Trześnia (informacja od Irka, i Wielowsi...) Irek bezpieczny ? - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 03.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 o CO JA SIĘ PYTAM bezpieczny to pojęcie względne - jakbyście mieli cynk od naszych - niech Piotr dzwoni do mnie ulokuje ich się gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 03.06.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam Ja już nie mogę na tą klęskę patrzeć tragedia te walące domy co Ci ludzie będą robić kto im pomorze potracili domy działki szok katastrofa wala się koło mnie drogi mój domek też na wzniesieniu za droga osunęła się działka sąsiada z 1,5 metra szerokość tąpneła w dół niech juz to wszystko się skończy !!!!!!!!!! chcemy upałów co najmniej przez miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.06.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Czytam codziennie, ale słów mi brakuje, a bezsilność aż boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 03.06.2010 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Wracaliśmy przed chwilą całą rodziną do domu przez Piaseczno i Ursynów .... w "wiadrach" wody i wody po nadproża samochodu ... koszmar i strach ! Miałam namiastkę "powodzi" - i namiastkę tego,co czujecie Ogromnie współczuję,. Najgorsza jest bezsilność wobec ogromu żywiołu. Ale moc, która tkwi w sercach ludzi jest siłą, która przezwycięży wszystkie żywioły:) Trzymajcie się. Nie jesteście sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.06.2010 02:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Kasia 3maj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikkers 04.06.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Krótka relacja z sytuacji. Przez wyrwę w Koćmierzowie wylewa się woda z wisły. Druga wyrwa na Zalesiu Gorzyckim. Wał na Trześniówce też przecieka. Dodatkowo przekopany wał na łęgu dobija nas z drugiej strony. Jednym słowem przejeb..... W Sokolnikach narazie sucho. O trzeciej w nocy zarządzono ewakuacjię Trześnia Sokolnik i Orlisk. Do Furman prawdopodobnie woda nie dojdzie. Powtórka z rozrywki Edytowane 4 Czerwca 2010 przez bikkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niesia2708 04.06.2010 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Trzymajcie się mocno!!! Trzymam kciuki żeby pogoda się poprawiła..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 04.06.2010 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 To co się dzieje ostatnio w pogodzie, to chyba jest jakieś kara.... Tylka za co?Patrzę na to wszystko z przerażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 04.06.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Kochani trzymajcie się, mam cicha nadzieję, ze fala Was ominie i nie bedzie powtórkito wszystko jest strasznena moim osiedlu po ogromnej nawłnicy, a była taka ze miałąm wrazenie ze swiat sie skonczył, w sasiednim bloku wody gruntowe podeszły i zalało piwnice...i juz problem powstal ...a co jak sobie pomysle u Was sie dzieje to mnie ciary przechodzabo na osiedlu afera, ze piwnice zalało , na wysokosc paru cm i to w jednym bloku tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 04.06.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Kochani, jestem pod duzym wrazeniem tego co robicie dla Kachny, wizardusa, Bodzia i inych osob z terenow powodziowych. Na Wisle druga fala powodziowa. Na Odrze to samo a Czesi juz mowia o trzeciej. Zmobilizujmy sie ponownie! Znajdzmy w sobie sile do wygenerowania nastepnej fali pomocy. Przeczytajcie ostatnie posty Kachny. [..]nawet nie mam siły płakać.. na nic już nie mam siły[..] W takiej sytuacji sa tysiace ludzi. Moze zrezygnujmy z wyjscia do kina, teatru czy kolacji w restauracji. A moze da sie przesunac o kilka tygodni zakup jakiegos drobiazgu do wykanczanego domu. Wykonajmy (ponownie) przelewy, przygotujmy paczki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.06.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 To co się dzieje ostatnio w pogodzie, to chyba jest jakieś kara.... Tylka za co? Patrzę na to wszystko z przerażeniem. No nie, bez przesady, to niezbyt dobry pomysł, żeby w tej sytuacji popadać w poczucie winy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikkers 04.06.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100604/POWIAT0304/858360359Info z godz. 8.40 Sokolnik jeszcze suche. W Trześniu już pojawia się woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 04.06.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Największa fala na Wiśle w Sandomierzu spodziewana po południuPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magsos 04.06.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 No nie, bez przesady, to niezbyt dobry pomysł, żeby w tej sytuacji popadać w poczucie winy! To nie poczucie winy, tylko emocjonalna bezradność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 04.06.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Hmmm jakby ktoś jechał przez Wrocław i mógłby zabrać trochę rzeczy, to na pewno znajdzie sie u mnie (i u mojej rodziny) trochę ubrań, zabawek i środków czystości. Jakby co, proszę o kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikkers 04.06.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Sytuacja z godz.11:50 Trześń zalany, Sokolniki też. Mieszkam na początku dzielnicy zwanej górki. Woda za kilkanaście minut zaleje mój dom po raz trzeci. Dziewięć lat temu , dwa tygodnie temu i dzisiaj Kilka zdjęć zrobionych przezemnie z ostatnich dni: http://bikkers.fotosik.pl/slideshow.php?id=764766&type=album&add1=bikkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 04.06.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 witamstan na godz 11http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/kachna.jpgdom Kasihttp://www.sandomierz2010.x.wp.pl/krzysiek.jpgKrzysiek W. ul Powiślehttp://www.sandomierz2010.x.wp.pl/trzesniowska.jpgul. Trzesniowska Wszedzie tam wczoraj było sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 04.06.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Potwierdzam moj domek w Trzesniu juz zaczyna plywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 04.06.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 serce mi zamiera jak czytam, jak widze takie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts