Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

Moze zrezygnujmy z wyjscia do kina, teatru czy kolacji w restauracji.

A moze da sie przesunac o kilka tygodni zakup jakiegos drobiazgu do wykanczanego domu.

Wykonajmy (ponownie) przelewy, przygotujmy paczki.

to nie problem , zrobic przelew, wysłąc paczke, skrzyknąc na sąsiadów- pomożmy

ale jak Wy nie zrobicie od górnie inicjatywy, ze waly musza byc porzadne, ze musza byc zbiorniki retencyjne to taka historia bedzie sie powtarzac...

to jest problem!!!

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, trzymajcie się, kawałek po kawałeczku, etap po etapie, wierzę, że dźwigniecie się z tej masakry. Chciałabym Ci przekazać przede wszystkim dużo siły wewnętrznej, trzymam mocno za Ciebie kciuki. Stało się jak się stało, ale trzeba iść do przodu. Będzie lepiej!

Małgoś, czy mogłabym prosić o numer konta? A tak na marginesie, szacun dla wszystkich koordynujących :)

Kasiu, pomyślałam też sobie, że jak sytuacja się ustabilizuje może forumowicze z odległych części kraju mogliby przesyłać potrzebne rzeczy po prostu pocztą na jakiś adres sandomierski?

Pozdrawiam

Witam

Gwoli przypomnienia - Jeżeli macie paczki i dobre chęci do wysyłki :) wysyłajcie pod adres: Gaz-System, Grzegorz G. ,ul. Żeromskiego 14c, 27-600 Sandomierz, tel 695500073, Konto dla powodzian z Sandomierza i okolic Nr. konta m-bank : 12 1140 2004 0000 3002 0575 8875, koniecznie dopisek "powódź FM" , nick z forum, ewentualnie cokolwiek identyfikującego wpłacającego, drugie konto którym dysponuje malgos2 - dla Kachny - prosze kontaktować się z Małgosią na priv.

Jeżeli wypali chytry ;) plan malki za co trzymajcie kciuki będziemy mieli bezpłatny transport z wielu miejscowości w Polsce.

Kurcze tak sobie myślę - może macie jakieś wtyki w centralach firm kurierskich, bądź spedycyjnych może by coś u nich ugrał w zamian za jakąś formę reklamy - oczekuje burzy mózgów :)

Dziękuje za wszystko i Pozdrawiam

Grzegorz

Szelma29, rozumiem, że jesteś zdenerwowana i poirytowana, ale wydaje mi się, że tego typu wypowiedzi mogą przynieść odwrotny skutek od Twoich na pewno jak najlepszych intencji. Spokojnie :)

Pozdrawiam

o co Ci chodzi ??

o doraźna pomoc dbam..staram sie, wysyłam apele gdzie sie da o dary serca , ale mysle racjonalnie....

musza byc rozwiazania systemowe, wały , zbiorniki retencyjne aby nie było za rok , pare lat powtorki z historii

nie pouczaj mnie..mam swoj rozum i wiem, ze ludzi zalewa, ze maja tragedie ale po tragedii trzeba nabrac rozumu i władze musza zadbac o to zeby nie zalewalo ludzi

i to władze w koncu musza nabrac rozumu!!

to priorytet!!

Aga-Bialystok - poszlo.

Brakuje mi slow po prostu... :(

Pytanie do wizardusa - czy ktos z Waszej firmy bedzie jechal z Krakowa? Jesli tak to mniej wiecej kiedy? Jestem umowiona z jedna forumka na przyszly tydzien, mam nadzieje, ze nie bedzie za pozno.

Witam

Małgoś2 Słyszałem o jakiejś "tajnej organizacji z Częstochowy" ;) - jeżeli wszystko się nam poukłada może jutro podskoczymy do Krakowa i Częstochowy - ale decyzja zapadnie dziś wieczorkiem - muszę zorganizować sobie kierowcę na zmianę

Szelma29 - jesteś wielki - serdeczne dzięki

Pozdrawiam

Witam

Nadeszły wpłaty od: Ewa - Pionki ( Moose ), Magdalena - Dabrowa Górnicza (Regan49) z forum Kłusowników, Izabeza - Płock (Szelma29 ), Arkadiusz - Wrocław (Araszka ) z forum Kłusowników, Stanisław z Czestochowy (Wierzch).

Za wszystkie wpłaty sedecznie Dziękujemy

Szelma29 - Podziękuje w Naszym imieniu Wszystkim Kłusownikom,

Mamy razem 500 zł - gonie po Pampersy, chemie i w teren ( dopóki mozna przejechać )

Na razie pozdrawiam

Pytanie do wizardusa - czy ktos z Waszej firmy bedzie jechal z Krakowa? Jesli tak to mniej wiecej kiedy? Jestem umowiona z jedna forumka na przyszly tydzien, mam nadzieje, ze nie bedzie za pozno.

Malgos -mój mąż będzie prawdopodobnie w KRK piątek-sobota [może i ja sie z nim zabiorę, wszystko bedzie zalezalo od sytuacji]. Samochód nie jest ogromny (pick-up), ale coś tam wejdzie.. Kochani przede wszystkim prosimy o środki czystości i higieniczne i ścierki, wiadra, mopy itp.. Co do odziezy -to pytajcie wizardusa.

Byliśmy godzine temu w domku -na razie woda wewnątrz po kostki -ale niestety przybiera -przez tory na pobliskim skrzyżowaniu juz płynie wartki strumień -nie ma już szans żeby uniknąć ponownego zalania....

Witam

Małgoś2 Słyszałem o jakiejś "tajnej organizacji z Częstochowy" ;) - jeżeli wszystko się nam poukłada może jutro podskoczymy do Krakowa i Częstochowy - ale decyzja zapadnie dziś wieczorkiem - muszę zorganizować sobie kierowcę na zmianę

Szelma29 - jesteś wielki - serdeczne dzięki

Pozdrawiam

kobitka jestem :)

Malgos -mój mąż będzie prawdopodobnie w KRK piątek-sobota [może i ja sie z nim zabiorę, wszystko bedzie zalezalo od sytuacji]. Samochód nie jest ogromny (pick-up), ale coś tam wejdzie.. Kochani przede wszystkim prosimy o środki czystości i higieniczne i ścierki, wiadra, mopy itp.. Co do odziezy -to pytajcie wizardusa.

Byliśmy godzine temu w domku -na razie woda wewnątrz po kostki -ale niestety przybiera -przez tory na pobliskim skrzyżowaniu juz płynie wartki strumień -nie ma już szans żeby uniknąć ponownego zalania....

W razie czego dzwon do mnie, ja mam jakies ciuchy do oddania, nie jest tego tak duzo, ale umawiam sie z kims na poniedzialek - moze sie uda... Kiedy bys wracala?

U mnie za oknem piękne słońce od tygodni...oglądam polską tv a łzy płyną same jak widzę tyle ludzkich nieszczęść...Kasiu i Wszyscy, których dotknęła powódz naprawdę współczuję Wam z całego serca i życzę aby ten wodny koszmar skończył się jak najprędzej!

Fala priwów zalała moją skrzynkę ...należą Wam się wyjaśnienia,choć wolałabym napisać......tadadammmmmmmmmm mamy transport, sprawa się nieco skomplikowała,a mianowicie, od pewnego czasu próbuję dogadać się z PKS em by kierowcy przewozili nasze paczki autobusami kursowymi,jednak to nie takie łatwe, gdyz PKS to dziesiątki spólek,nie majacych wspólnego zarządu, czy PR,stąd moja prośba, byście wpisywali miasta, z których mają pójść przesyłki, będę kontaktować się tylko z tymi spółkami....ale teraz ten długi weekend mocno przedłuża sprawę.... mam jednak nadzieję, że to tylko kwestia czasu.

Redakcja Forum obiecała dla przewoźnika darmowy baner reklamowy w serwisie , może to zachęci do pomocy.

No i jest jeszcze jeden problem, mimo iz PKS ma najbardziej rozbudowaną sieć kursów, nie ma połączeń Sandomierza z zachodnią Polską, trzeba będzie te paczki kierować w inne miejsce (Kraków, Katowice,Warszawa), Wizardus , jakie jeszcze miejscowości wchodzą w grę , mówiłeś Lublin, Tarnobrzeg i ......

trzymajcie więc kciuki :)

Aha.....,zapytanie wysłałam do Jeleniej Góry, Stargardu Szczecińskiego , Zielonej Góry, Piły, Częstochowy,.Wrocławia i Poznania, jesli jeszcze ktoś chce dołączyć......zapraszam.