bodzio_g 09.06.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) Witam Wszystkich (...), zaczynam docierać do ludzi z potrzebami przekraczającymi moje możliwości pojmowania ludzkiego nieszczęścia - to oni znajdują się w moim głównym kręgu poszukiwań - uwierzcie ci ludzie w natłoku tego co ich dotknęło nie potrafią, bądź wręcz nie chcą pomocy - dopiero długa rozmowa przełamuje lody i okazuje się worek potrzeb dla nich nie ma dna, pozbawieni domu, dobytku, czasami pracy tracą chęć do życia - każdy człowiek to osobna historia której staram się wysłuchać, ta rozmowa to dla nich zrzucenie czegoś ciężkiego z serca, są dotknięci przez żywioł, nieudolność władz, zwykłą ludzką zawiść i szerzącą się Pomału pazerność, ( dlaczego mam mówić sąsiadowi, że tu coś można dostać - przecież może mi zabraknąć). Większość organizacji charytatywnych działa na zasadach dla mnie nie zrozumiałych w tych okolicznościach, nie docierają do ludzi tylko chcą, aby to ludzie dotarli do nich, błąd ci najbardziej poszkodowani - Siedzą w domach i czekają na cud, dobrze ze jesteście....(...) norrmalnie to samo chciałem napisac ale nie potrafiłem... dodam , że u nas w Bieruniu Ci co są w domach to nie siedzą tylko ciężko harują, a potem to już nie mają siły iść do organizacji Edytowane 9 Czerwca 2010 przez bodzio_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 09.06.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 (edytowane) norrmalnie to samo chciałem napisac ale nie potrafiłem... dodam , że u nas w Bieruniu Ci co są w domach to nie siedzą tylko ciężko harują, a potem to już nie mają siły iść do organizacji Bodzio - większość mających pośredni lub bezposredni kontakt z powodzianami chyba czują to samo, tutaj ludzie już raz sprzątali wchodzili do swoich domów znosili to co ocalało - a potem trach znowu woda, "wygnanie", ganianie po obcych - myśle że w Bieruniu, Sandomierzu, Lanckoronie czy innych miejscach dotkniętych przez ostatnią tragedie - trzeba będzie dużo czasu aby odbudować w ludziach, względne poczucie bezpieczeństwa które jest podstawą do w miare normalnego funkcjonowania - ale to już zadanie psychologów, my możemy Im tylko pomóc w odbudowaniu dobytku a przynajmniej w zapewnieniu w miarę normalnego życia - dobrze że jest to Forum a w nim są ludzie o wielkich sercach na których mozna liczyć. Ps. B12 działa ? - u nas zaczynają przebąkiwać o jakiś masowych opryskach na te wampiry ( ale dopiero po ześciu wody ) Edytowane 9 Czerwca 2010 przez wizardus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.06.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Dostalam dzisiaj trzy wory ubran - postaram sie je jak najszybciej popakowac i podzielic - troche do Sandomierza i troche do Bierunia. - Wysylac bede kurierem. poprzez firme znajomego Wizardus - bodzio-g - jak dobrze, ze docieracie do tych naprawde najbardziej potrzebujacych, ktorzy czesto stracili nadzieje i o ktorych nikt sie nie upomni - jestescie naprawde wyjatkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 09.06.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam, To mój pierwszy post na forum, ale cieszę się, że już na wstępie pomogę w dobrej sprawie, więc poproszę również o numer konta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.06.2010 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ale dla Kasi czy ogolnie dla powodzian? Sluchajcie, czy ze Swinoujscia jakis transport jest mozliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 09.06.2010 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ale dla Kasi czy ogolnie dla powodzian? Dla Kasi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.06.2010 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ale dla Kasi czy ogolnie dla powodzian? Dla Kasi. nie wiem czy Małgoś już nie śpi i czy wysłała, więc ......... wysłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.06.2010 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 A Karlus jak zwykle czuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.06.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 A Karlus jak zwykle czuwa i nawet wie, że Małgoś jeszcze nie śpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2010 01:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 i nawet wie, że Małgoś jeszcze nie śpi Nie spi, nie spi, za to jutro bedzie spala caly dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.06.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 zastanawiam się jeszcze nad możliwością poruszenia tej akcji w mediach. Tego, że taka społeczna, że ludzie sami organizują, że są dobre duchy tej akcji, że Wizardus przekracza wszelkie granice (te dobre:))...i przyznam się, że pisąłam wczoraj do Uwaga TVN...nie wiem czy dostane jakąś odpowiedź, ale może się uda. Z czasów akcji policyjnych mam kontakt z dziennikarką z Dziennika. Spróbuję z nią pogadać. Macie jakiś znajomych dziennikarzy? Może warto pogadać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikkers 10.06.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 agnieszkakusi czytasz w moich myślach. Wczoraj rozmawiałem ze znajomym z lokalnej prasy "Echo dnia" tyle tylko, że on zajmuje się Tarnobrzegiem ale miał sprzedać temat do Sandomierza. Więc Grzegorz możesz się spodziewadzić krótkiego wywiadu. To jest tylko prasa regionalna ale faktycznie o takich zrywach społecznościowych powinna się dowiedzieć cała Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 10.06.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Tak sobie głośno myslę....nie mozna zmarnować zapału siostry ale czy Wy macie jakiś pojazd do dyspozycji, czy jak wielbłądy,na grzbiecie byscie to niosły ? coś tam mamy:D, a grzbiety też mamy szerokie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 10.06.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 agnieszkakusi czytasz w moich myślach. Wczoraj rozmawiałem ze znajomym z lokalnej prasy "Echo dnia" tyle tylko, że on zajmuje się Tarnobrzegiem ale miał sprzedać temat do Sandomierza. Więc Grzegorz możesz się spodziewadzić krótkiego wywiadu. To jest tylko prasa regionalna ale faktycznie o takich zrywach społecznościowych powinna się dowiedzieć cała Polska. Wczoraj w tvn 24 byl reportaż z Sandomierza właśnie o takim gościu,ktory plywa swoją łodzią po zalanych domach i pomaga ludziom... zastanawiałam się czy to nie wizardus;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 10.06.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Kasia, a co u Was??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 10.06.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Wizardus miałam dziś wysyłać do Ciebie paczkę, ale jakby Wasza trasa przebiegała przez Wrocław, to mogę się wstrzymać z wysyłką (mieszkam bliziutko autostrady, nie trzeba wjeżdzać do miasta). W takim wypadku mogłabym też dać więcej rzeczy, które nie zmieszczą się już do przesyłki. Poprosiłam też o zbiórkę rzeczy w przedszkolu syna, mam nadzieję, że rodzice staną na wysokości zadania i w przyszłym tygodniu będę miała kolejną partię rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 10.06.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 zastanawiam się jeszcze nad możliwością poruszenia tej akcji w mediach. Tego, że taka społeczna, że ludzie sami organizują, że są dobre duchy tej akcji, że Wizardus przekracza wszelkie granice (te dobre:))...i przyznam się, że pisąłam wczoraj do Uwaga TVN...nie wiem czy dostane jakąś odpowiedź, ale może się uda. Z czasów akcji policyjnych mam kontakt z dziennikarką z Dziennika. Spróbuję z nią pogadać. Macie jakiś znajomych dziennikarzy? Może warto pogadać? Moje myśli wczoraj wieczorem, też biegły tym torem Ja, z kolei myślałam, żeby zrobić reportaż pt "Wizardus" w Ekspresie reporterów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 10.06.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 bodzio, wybieramy się jutro do Ciebie Dam jeszcze znać, o której będziemy. Zadzwonię Kochani, "wypchałam" mojego anioła do pobliskiego składu budowlanego po "załatwienie" farb. Wczoraj, coś marudzili, że dużo w ostatnim czasie angażowali się w różne akcje, ale dzisiaj potwierdzili, że będą jakieś farby !!!!!!! Jupi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.06.2010 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 A ja mam drukarke i monitor od Agdus oraz lozeczko turystyczne skladane dla dziecka. Przydadza sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 10.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Witam Hola miłe Panie i Bikkers - jestem totalnie nie medialny – wole żyć po cichutku – proszę skupcie się na tym co wam wychodzi najlepiej czyli na pozytywnej energii wylewanej na forum. Malka – dziś złapałem kontakt z Mamą i dziadkami Przemka jestem pod wrażeniem tego małego faceta i jego woli walki z chorobą – w sobotę spotykamy się z Przemem na żywo – cała rozmowa utwierdziła mnie o potrzebie skupienia się nad nim – o co i Was Forumowicze bardzo proszę. Nie zapominamy o innych – Po_la_ ja nie pływam staram się docierać do tych najbardziej poszkodowanych raczej w miejscach ich tymczasowego koczowania (znajomi , wynajem, szkoła i inne ) teraz robie wywiad na temat rodziny która mieszkała w zrujnowanym domu zaraz za wyrwą przez którą woda zalewała Sandomierz i okolice – ( dom ten na pewno widzieliście nie raz, pierwszy za tzw. Opaską – która strzeliła przy 2-giej fali powodziowej )wiem że w tym domu mieszkała rodzina z dziećmi z ZD ) – najpierw wywiad w policji – nie wiedzą , następnie mieszkańcy okolic …itd. Tak wyglądają moje dochodzenia – a jak już trafimy w sedno - walę na forum Pozdrawiam Was serdecznie i jutro zgodnie z umową ustalamy trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts