Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kasia, a co u Was???

no w zasadzie to cały czas czekamy aż woda zejdzie.. robi sie nieciekawie, bo jest upał i straszny smród, powierzchnia wody aż "kwitnie" ... aż się boje co jest w środku domu (po II fali jeszcze nam sie nie udało tam dotrzeć....), mam nadzieję, że nie jestesmy jeszcze strasznie "zagrzybieni"... Ja od wczoraj z powrotem chodze do pracy, wczesniej mielismy "wolne-powodziowe" -na szczęście pracodawca przelał za maj pełną pensję -i chwała mu za to -bo przecież od 19.05 w zasadzie nie byłam w pracy i mógł różnie do tego podejść.. Zresztą moja firma też była zagrożona zalaniem -bo znajduje się w rejonie Huty Szkła w Sandomierzu -i dzięki obronie Huty, to i moja firma "przy okazji" ocalała -i Bogu dzięki -bo jakby jeszcze pracę zalało, to już tylko sie pochlastać.

Tak więc czekam aż zejdzie woda, aby W KOŃCU MÓC WRÓCIĆ DO DOMU!!!! -19 czerwca minie miesiąc od pierwszego zalania....

no w zasadzie to cały czas czekamy aż woda zejdzie.. robi sie nieciekawie, bo jest upał i straszny smród, powierzchnia wody aż "kwitnie" ... aż się boje co jest w środku domu (po II fali jeszcze nam sie nie udało tam dotrzeć....), mam nadzieję, że nie jestesmy jeszcze strasznie "zagrzybieni"... Ja od wczoraj z powrotem chodze do pracy, wczesniej mielismy "wolne-powodziowe" -na szczęście pracodawca przelał za maj pełną pensję -i chwała mu za to -bo przecież od 19.05 w zasadzie nie byłam w pracy i mógł różnie do tego podejść.. Zresztą moja firma też była zagrożona zalaniem -bo znajduje się w rejonie Huty Szkła w Sandomierzu -i dzięki obronie Huty, to i moja firma "przy okazji" ocalała -i Bogu dzięki -bo jakby jeszcze pracę zalało, to już tylko sie pochlastać.

Tak więc czekam aż zejdzie woda, aby W KOŃCU MÓC WRÓCIĆ DO DOMU!!!! -19 czerwca minie miesiąc od pierwszego zalania....

Kasia, daj znac, kiedy do mnie wdepniesz. ;)

Kasia - jak wygnanie znosi Wasze Psisko, ten Kałkaz o którym pisałem jakiś czas temu po drugiej fali został wyprowadzony z kojca i ostatnio widziany był w okolicach Gorzyc zprzyjaźnił się ( wreszcie ) ze strazakami . ( notabene wabi się Reksio :) )

wizardus -Wika jest w Koprzywnicy u szwagra -jest bardzo dzielna -znosi całą sytuację bez słowa protestu -jeździmy do niej z wizytami co jakiś czas:-)

A ten kaukaz nie znalazł swojej pani? pisałeś, że ta 80-latka z Trześnia to jego właścicielka?

Malgos -będę zapewne jutro -ale dopiero po 21-ej. Jak dużo m-sca może zająć to, co uzbierałaś?

Malgos -będę zapewne jutro -ale dopiero po 21-ej. Jak dużo m-sca może zająć to, co uzbierałaś?

Mysle, ze osobowy bagaznik da rade, sa 2 worki ciuchow, monitor, drukarka, lozeczko skladane - ono jest plaskie i jeszcze jedna spora torba z rzeczami. Pracuje jutro do wpol do 9, wiec spokojnie mozesz poznym wieczorem do mnie wpadac. ;)

słuchajcie, spotkałam przed chwilą znajomego redaktora lokalnej gazety. Okazało się, że jest współwłaścicielem portalu zwinka.pl, który bardzo chętnie nagłośni sprawęcałej akcji i obejmie nad nią patronat (czy to nie koliduje z Muratorem?) I teraz pytanka: co Wy na to? Jeśli się zgadzamy to czy mogę dostać jakieś 1-2 zdjęcia ze zbiórek, z przekazania darów? Czy mogę podawać Wasze nicki z forum jako osób zajmujących się całą akcją? Myślę, że taka promocja byłaby dobra, bo dzięki temu można by zebrać więcej darów, nie?

wizardus -Wika jest w Koprzywnicy u szwagra -jest bardzo dzielna -znosi całą sytuację bez słowa protestu -jeździmy do niej z wizytami co jakiś czas:-)

A ten kaukaz nie znalazł swojej pani? pisałeś, że ta 80-latka z Trześnia to jego właścicielka?

Kaukaz znalazł swoją panią i przy 2-giej fali znowu się rozstali ( ładnie się zrymowało ) :)

Witam

Bardzo prosze wpisujcie miasta gdzie była by maożliwość odebrania Waszych darów dziś w nocy, jestem bardzo ograniczony czasowo i muszę śmigać jak netoperek :).

Czekam do godziny 21.30 a później nr tel. 695500073

Przekazujecie to info telefonicznie do znajomych którzy zdeklarowali jakieś co nieco ;)

Pozdrawiam

Grzegorz

Witam ponownie

W związku z tym że na geografii chodziłem na wagary ;), dziś zorientowałem się że do Gorzowa mamy coś około 700 km, wobec tego traskę przekładamy na jutro ( o 9 w sobotę musimy być w Sandomierzu ).

Uzgodniłem z kolegą, że trasa mogłaby wyglądać następująco: Piotrków, Poznań, Gorzów, Kostrzyn, Zielona Góra, Jelenia Góra, Wrocław, Ewentualnie Częstochowa -Sandomierz. Jeżeli Macie jakieś uwagi, pomysły - Piszcie Bardzo proszę wszystkie osoby z w/w miejscowości o podanie mi na priv adresu skąd przesyłka miałaby być odebrana, oraz nr telefonu kontaktowego. Jest jeden minus musielibyśmy wyjechać wieczorem ok 19 i u was będziemy pojawiać się raczej w godzinach nocnych, Ew. w niedziele.

CDN :)

Pozdrawiam

Jeszcze na koniec dnia krótka fotorelacja

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d1.jpg

To ja

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d2.jpg

Ci też się czują dobrze w wodzie :)

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d3.jpg

Te Panie - trochę gorzej

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d4.jpg

Domek wyraźnie widać spadek wody

http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/d5.jpg

Z tej chałupki juz nic nie będzie :( szkoda naprrawdę fantastyczny stary drewniany dom

Zadajecie pytania co potrzeba - a ja z uporem maniaka - wszystkiego, dziś w niektórych miejscach woda opadła na tyłe że mieszkańcy po raz drugi wzięli się do sprzątania, zrezygnowani - bo cytat "sprzatać, panie czy warto ? już sąsiad mówił o 3 fali " znowu potrzeba środków dezynfekcyjnych, szczotek, gumowych zbieraków na kiju do wody, kurcze wszystkiego dziś rozmawiałem z kilkoma osobami które od 19.05 mieszkają kontem u znajomych, nie mają już odwagi prosić ale wiem że im brakuje nawet Swojej szczoteczki, mydła, szamponu, własnej kołdry i pościeli, łóżka - tak żeby już było swoje i nie nadwyrężać znajomych - tak mówią. Jakiś czas temu Wielki Ktoś zaproponował płody rolne, wtedy myślałem że niema sensu przecież okolica urodzajna i gleba szybko się zregeneruje - czar prysł - aby na tej ziemi uprawiać cokolwiek musi minąć conajmniej rok.

Pozwólcie że wrócę jeszcze raz do tematu aukcji przedmiotów na rzecz powodzian - zacząłem akcje zbierania fantów na tę okazje i muszę Wam powiedzieć że mam bardzo cenne i niepowtarzalne egzemplarze pamiątek z Sandomierza - wysłałem maila do redakcji FM o założenie działu przeznaczonego na tę okolicznośc - poczekamy może się uda :)

Życzę Wam udanego weekendu

Pozdrawiam Serdecznie

Grzegorz

Edytowane przez wizardus