Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

Witam wszystkich. Jestem z Sandomierza. Wpadłem tu przypadkiem szukając porad dla tych którzy porządkują domy po powodzi. Ostatnio (od 19.05) siedziałem po drugiej (mokrej) stronie Sandomierza i nie wiedziałem, że jest coś takiego jak Wasze forum. Jesteście WSPANIALI. Tu wiele osób potrzebuje wszystkiego. Jeżeli chodzi o Kachne28 to przyda się jej do sprzątania plastikowa szufla do odśnieżania( im głębsza tym lepsza). Takim sprzętem świetnie zbiera się błoto.Myjka ciśnieniowa też przyspieszy pracę kiedy będzie już prąd. PS. 11.06 rano na ulicy przed domem Kasi jeszcze była woda. Na dom jeszcze wtedy nie zwróciłem uwagi. Często tamtędy pływałem i chodziłem.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich. Jestem z Sandomierza. Wpadłem tu przypadkiem szukając porad dla tych którzy porządkują domy po powodzi. Ostatnio (od 19.05) siedziałem po drugiej (mokrej) stronie Sandomierza i nie wiedziałem, że jest coś takiego jak Wasze forum. Jesteście WSPANIALI. Tu wiele osób potrzebuje wszystkiego. Jeżeli chodzi o Kachne28 to przyda się jej do sprzątania plastikowa szufla do odśnieżania( im głębsza tym lepsza). Takim sprzętem świetnie zbiera się błoto.Myjka ciśnieniowa też przyspieszy pracę kiedy będzie już prąd. PS. 11.06 rano na ulicy przed domem Kasi jeszcze była woda. Na dom jeszcze wtedy nie zwróciłem uwagi. Często tamtędy pływałem i chodziłem.

Tak tu się właśnie wpada :)

Myjka jest - a z tymi łopatami to niezły pomysł - też masz wrażenie że po drugim zalaniu jest naniesione znacznie więcej szlamu ?

Edytowane przez wizardus

Wizardus. a Ty to czasem śpisz chłopie jeszcze? bo jak widze że wieczorem na forum jesteś, skoro świt jesteś, w ciągu dnia jeździsz i pomagasz ludziom i reksiom przy okazji ;) to tak sie własnie zastanawiam jak Ty to robisz i skąd sił tyle bierzesz??? szacun..........czapki z głów prosze państwa

odebralam dziś z komisu dziecięcego dwa wózki, wanienkę, leżaczek, chodzik i mnóstwo ubrań dla dzieci. Mój tata na potrzeby przewiezienia tych rzeczy wyczyściła nawet busa;)Wczoraj była u mnie Anulka z Wąbrzeźna i przywiozła cały samochód rzeczy. Wszystko jest na strychu u rodziców. Zbieramy dalej;) Wizardus czy mamy się umawiać na transport sukcesywnie czy dopiero jak zbierzemy wszystko?

Paczki obiecane spakowane - wizardus wysyłam wór ubrań uzywanych i pudlo ze środkami do sprzątania i artykułami zywnosciowymi - jest tez w pudle nowy czajnik elektryczny . Bodzio-g - do Ciebie podobny zestaw wysylam, z tym, ze wory z ubraniami sa dwa :)

Okolice Zielonej Góry i Jeleniej Góry ODEZWIJCIE SIĘ do mnie :) Dziś o 19 wyruszamy - a nie mam od Was potwierdzenia z Adresem i Telefonem - prosze o info na priv - przypominam iż mozemy być u Was o Naprawde dziwnych porach - liczymy na wyrozumiałość ;)

Cały czas będę pod telefonem i od czasu do czasu online

Edytowane przez wizardus

Paczki obiecane spakowane - wizardus wysyłam wór ubrań uzywanych i pudlo ze środkami do sprzątania i artykułami zywnosciowymi - jest tez w pudle nowy czajnik elektryczny . Bodzio-g - do Ciebie podobny zestaw wysylam, z tym, ze wory z ubraniami sa dwa :)

już nie mogę sie doczekać :)

na wszelki wypadek furtkę już otwieram szeroko ;)

Witajcie

Prześladuje mnie pech przed chwilą koledze z którym miałem jechać rozsypał się samochód :( – sworzeń, nie jestem biegły w mechanice ale toto dopiero będzie w poniedziałek :bash:– więc moje dzisiejsze plany wzięły w łeb, wielką trasę przekładam na poniedziałek mam nadzieje że będzie przysłowiowe do 3 razy sztuka :) – a dziś w związku z tym że obiecałem „ moim ludziom” na jutro rzeczy, dziś robie małą trasę swoim jeździdełkiem tj. Piotrków i Częstochowa

Pozdrawiam i ruszam