Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

Melduję, że chłopaki byli, pojechali około 7.30 do Wrocka.

Super ludzie, kontakt z nimi to prawdziwa przyjemność, bije od nich mnóstwo pozytywnej energii! :D

Koło 10.00 powinni spokojnie dotrzeć do Ninus.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochani!

Jutro, między 7.00 a 8.00 wyrusza od nas transport do Sandomierza :)

Zbiórka darów dla powodzian ogłoszona przez księży przyniosła całkiem niezły wynik :) Mamy zapchany garaż darami z jednej miejscowości, a teraz P. pojechał zobaczyć ile jest rzeczy do zabrania z Pszczyny :) Poprosił kolegę o specjalne pojemniki na te dary i dziś w nocy będziemy je segregować. Jak P, wróci napiszę, co mniej więcej jest do zabrania. W ogóle to przed chwilą wróciłam z wycieczki szkolnej. Byłam tylko 80km od Sandomierza. Cały czas tylko o nim myślałam :)

Chciałabym jeszcze raz prosić, aby osoby z okolic Katowic, które mają jakieś rzeczy dały mi znać. Naprawdę szkoda byłoby nie zapełnić tego samochodu po brzegi, skoro już go mamy...

Pozdrawiam.

Przyszłam tylko napisać, że jestem bardzo szczęśliwa bo dzięki pomocy dobrych ludzi, udało się zawieźć dary dla powodzian do Sandomierza :) Pan kierowca jest już w domu. Przyjechał bardzo zadowolony. Powiedział, że chciałby, żeby każda jego trasa tak wyglądała, bo dobrze się jechało (a miał tego trochę bo przeszło 700 km) i poznał wspaniałych ludzi :) I jeszcze przywiózł nam od wizardusa śliczne zdjęcia w antyramkach i kalendarze :)Dzięki wielkie!!!

Pozdrawiam!

dziekuję viperolo i Tobie Jamles za czujność :-)

a Wam waszystkim dziękuję jeszcze raz za tę powszechna mobilizację! Ja byłam dwa dni w podróży służbowej. W tym czasie maż i szwagier rozpoczeli "grubsze" prace porządkowe -tzn. wypłukiwanie mułu i błota z domku i wynieśli część mebli -na razie tylko te z salonu, ponieważ kuchenne ("zabudowa") nadal czekają na rzeczoznawców, którzy sie nie śpieszą, bo woda jest jeszcze na podwórku i nie da sie wejsć bez wyższych gumiaków, poza tym pan z Komisji z UM stwierdził, że "musi być widać podłogi", a tego na razie jeszcze ich nie widać... Więc nadal czekamy.. za 2 dni bedzie miesiąc.