anSi 21.06.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 wizardusie - słyszałam o tej dziwnej trąbie od siostry, która akurat była w tym czasie w S. Rzeczywiscie mozna czuc sie nieswojo. Noga - niestety- wciaz w kiepskiej kondycji, ale intensywnie rehabilituję ją, więc mam nadzieję jeszcze raz w czasie wakacji Twoje ( no i moje tez ) okolice odwiedzic. Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzialania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 21.06.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 AnSi trzymam za słowo, trzymam kciuki za pomyślną rehabilitacje - i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 22.06.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Witaj kachna28 Jestem jutro przejazdem w Sandomierzu i jeśli chcesz to mogę Ci pożyczyć nagrzewnicę spalinową. Używałem jej do suszenia tynków, jest opalana olejem opałowym, prąd czerpie z 12 V akumulatora i co ważne ma osobne odprowadzenie spalin. Trochę trzeba pokombinować z odpaleniem ale wydajność jest rewelacyjna. Jeśli potrzebna to daj znać do wieczora żebym załadował do samochodu. Edit: daj mi twój numer telefonu na PW Edytowane 22 Czerwca 2010 przez plamiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 22.06.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 wizardusie - słyszałam o tej dziwnej trąbie od siostry, która akurat była w tym czasie w S. Rzeczywiscie mozna czuc sie nieswojo. Noga - niestety- wciaz w kiepskiej kondycji, ale intensywnie rehabilituję ją, więc mam nadzieję jeszcze raz w czasie wakacji Twoje ( no i moje tez ) okolice odwiedzic. Niezmiennie trzymam kciuki za wszystkie Wasze dzialania ...i moje też ... Wizardus - czy masz dla mnie jakieś dziewczyny na wakacje ?? http://forum.muratordom.pl/showthrea...54#post4160554 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 22.06.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Bodzio - jakieś się znajdą zapraszam A na powaznie - na razie nie mam żadnego zapotrzebowania, okoliczne firmy organizują kolonie dla dzieci powodzian, jest wiele lokalnych ofert, ale dzięki za dobre chęci Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Słuchajcie, a zdjęcia jakieś z Sandomierza z teraz macie? Jak tam teraz wygląda? Kasia, masz nowe zdjęcia od siebie? Tamte bardzo smutne, może chociaz na podwórku i ulicy już troszkę bardziej sucho...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 23.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 DPS - mówisz -masz z godz 9:00 Domek Kasi http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/dk1.JPG I dwie fotki od nas z firmy http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/dk2.JPG http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/dk3.JPG Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.06.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 (edytowane) ..... o rety... bardzo to przytłaczające.... skoro wody już nie ma to chyba czas na łopaty no to kiedy jakieś forumowe ruszenie pospolite? Wizardusie - pytałam o tę pomoc... Jest tak, że o pomoc zarówno wojska jak i więźniarek trzeba gadać z gminą. Pomoc wojska się upewniłam jest płatna i to również płaci gmina. Moja teściowa jak sprzątała szkołę to jako, że należy do Gorzyc - to rozmawiała o tym z gorzyckim burmistrzem. Kłopot polegac może jedynie na tym, czy władza wyrazi chęć zapłaty żołnierzom za sprzątanie prywatnych domów... może być ciężko.... Praca więźniarek nie jest płatna, więc teoretycznie było by łatwiej... ale tu dochodzi kwestia ich dozoru - i tu znów trzeba się zwrócić do władz, bo to one tym kierują. W szkole w Sokolnikach były juz 2 razy - i moja teściowa twierdzi, ze to bardzo fajne, porządne dziewczyny - tylko po zakrętach życiowych. Więc w skórcie mówiąc - jeśli pomoc miałaby dotyczyć kogoś zalanego a mieszkającego w Sandomierzu - do trzeba uderzyć do sanomierskiego burmistrza... Jerzego Borowskiego. Edytowane 23 Czerwca 2010 przez nitubaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 23.06.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Nitubaga - widziałem wczoraj te dziewczyny i słyszałem opinie - same pozytywy Z pomocą przy sprzątaniu jest ogromny problem - jest super jak jest rodzina a jak rodziny nima - jest bieda. W tej chwili jest ostatni dzwonek na wynoszenie gratów i skuwanie tynków proces schnięcia bez użycia osuszaczy może trwać nawet 6 miesięcy a gdzie remonty - pomoc jest bardzo bardzo potrzebna PRZYŁĄCZAM SIE DO PROŚBY O POSPOLITE RUSZENIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 23.06.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Ja mogę przyjechać w przyszłym tygodniu. 1-2-3-4.07 Byleby na wieczór zdążyć do urny;) Ktoś chętny jeszcze? Mam 4 miejsca w samochodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aska_i_mariusz 23.06.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 myślę, że Was zainteresuje http://www.wolontariat.tarnobrzeg.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=9 pozdrawiam;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Patrzę na te zdjęcia - nie wiem, jakoś inaczej odczuwam... Nie ma we mnie takiego wielkiego smutku, jest we mnie jakas nadzieja na nowe, na nowy początek i lepszą przyszłość. Teraz wydaje się, że wszystko popłynęło i jest bardzo trudno, ale wierzę w to, że ludzie jednak są solidarni. Powodzianie doświadczają i na pewno jeszcze doświadczą wiele pomocy ze strony zwykłych ludzi, to im nie da stracić nadziei na przyszłość. Czy kuchenka działa...? Dobrze pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 23.06.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 DPS - ludzie wiedzą że ( pomoc ) się skończy, chciałbym i wierzę w to że przynajmniej nie za szybko, tu ludzie przeżywali fale pomocy w 1997 i 2001 - napływała ona tak długo jak trwała "propaganda tragedii " w mediach. Już kończą się dostawy darów do centrów rozdzielania pomocy, ale tu ludzie są twardzi, radzą sobie jak mogą, sąsiedzi skrzykują się do pomocy, pomagają sobie wzajemnie – a my Ich wspieramy jak możemy. Na przekazanie kuchenki muszę jeszcze poczekać, rodzina, której ją zaklepałem wprowadza się dopiero w połowie lipca – na razie doprowadzają piętro do używalności - natomiast Twoje dywaniki są absolutnym hitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 23.06.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Hej! Ja ostatnio bywam rzadko na FM, bo codziennie po pracy jeździmy ogarnąć trochę ten cały chaos. Wczoraj w końcu doczekaliśmy sie komisji z UM, teraz czekamy na decyzję -czy nam coś przydzielą. Niestety -rzeczoznawca z PZU jeszcze nie dotarł. W domu wyniesione są jedynie meble z salonu, szafki kuchenne opróżnione. Mąż wyciął próg wejściowy i codziennie Karherem wypłukuja z bratem muł i błoto na zewnątrz. Niestety na posesji mamy jeszcze wodę (z tyłu za domem), strażacy jednak cały czas pompują -więc może po weekendzie zejdzie. W międzyczasie przygotowujemy sobie mieszkanko w starym domu na poddaszu -mieszkaliśmy tam przed budową -jest wszystko co potrzeba -czyli łazienka i kuchnia -na razie bez AGD, jak bedzie decyzja i kasa z MOPS-u to bedziemy powoli kupować niezbędne sprzety. Prawdopodobnie jeszcze w tym tyg. przyjedzie ekipa od naszych tynków gipsowych. Powiedzą co dalej -może uda nam sie ich nająć do skucia, potem -jak juz nie bedzie grząsko -wezwiemy ekipę od elewacji do zdjęcia styro. Zawiadomiłam też serwis Jezierskiego -maja ocenić co z oknami -powoli zaczynam dojrzewać do ich wymiany -zobaczymy na ile pozwolą nam odszkodowania. No i to na razie tyle "z frontu". Najważniejsze, że jest szansa, że być może w przyszłym tyg. wrócimy mieszkać na naszą ulicę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.06.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Grześ, ja wiedziałam, że dywaniki będą bardzo przydatne, u nas nieraz się doskonale sprawdziły! Dziękuję za dobre wieści, że się przydały i pracują! Słuchajcie, teraz to powoli pewnie już trzeba by sie szykować do zbierania materiałów budowlanych, nie? Jeszcze mnie trapi trochę jedna rzecz... Czy przeżyło wiele zwierząt czy większość psów i któw zginęła? Bo... (tylko nie krzyczcie ) pomyslałam sobie, że powodzianie moga poczuć, że są komus bardzo potrzebni, że są ogromnie ważni i że mogą wiele dać - gdyby ci, którzy stracili swoich czworonożnych przyjaciół zaadoptowali teraz pieski i kotki z okolicznych schronisk, dali im ciepły dom,kochające serca... Trzeba by jedynie zaopatrzyć ich w jakiś godziwy zapas karmy, aby nie było to kolejnym dołożonym problemem, bo ci ludzie mają dość innych problemów. Ale wdzięczne zwierzę, które przytuli się, czasem zachęci do zabawy, poszczeka albo wieczorem pomruczy na kolanach - to może być fantastyczny element powrotu do normalności, wiary w to, że życie jest fajne i dobre, że jest się potrzebnym i kochanym. Co myślicie...? Wizardus, Kasia - na Waszą opinię przede wszystkim liczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 24.06.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 DPS - Jakaś dobra nie zidentyfikowana dusza z FM podesłała suchą karmę która sukcesywnie rozwoze - schroniska dyszą resztkami sił. Po zejściu pierwszej wody widziałem duzo zwierzaków błakających się po ulicach, niestety po drugiej.... lepiej nie pisać Jeżeli dysponujecie płytkami, klejami i innymi materiałami budowlanymi - prosze o sygnały mysle że za około miesiąc zebralibyśmy wszystko własnym transportem - przydała by się tez fachowa pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 24.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Witam ,Kasia mozesz cos blizej powiedziec o tej komisji z UM, bo doszly mnie sluchy ze jak zalane do 70 cm to nalezy sie 30% pieniazkow ,a dopiero jak powyzej 70 cm to 100% uznają szkody-i co liczą ,czy tynki i podlogi i okna czy cos jeszcze?np.ogrzewanie podlogowe itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 24.06.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Powiedzą co dalej -może uda nam sie ich nająć do skucia nająć ??? eeee do takich rzeczy to się świetnie nadaje brać forumowa.... no położyc tynków może i byśmy pięknie nie umieli, ale je zwalić młoteczkiem..... mysle, że i owszem jakos arcytrudne to nie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 24.06.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Nitubaga - widziałem wczoraj te dziewczyny i słyszałem opinie - same pozytywy Z pomocą przy sprzątaniu jest ogromny problem - jest super jak jest rodzina a jak rodziny nima - jest bieda. W tej chwili jest ostatni dzwonek na wynoszenie gratów i skuwanie tynków proces schnięcia bez użycia osuszaczy może trwać nawet 6 miesięcy a gdzie remonty - pomoc jest bardzo bardzo potrzebna PRZYŁĄCZAM SIE DO PROŚBY O POSPOLITE RUSZENIE noo to skoro nasz Wizi dał nam zielone światło.... a Rasia rzuciła terminem... to co? czas się skrzyknąć, nie? Palec pod budke bo za minutke ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wizardus 24.06.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 (edytowane) WitamMam Wam Wszystkim - Szanowni Forumowicze do przekazania podziękowania skierowane na moje ręce przez Burmistrza Miasta Sandomierza, oraz Kierownictwo Mojej Firmy która wspiera nasze działania, dla wszystkich użytkowników Forum Muratora - co czynie z wielką radością http://www.sandomierz2010.x.wp.pl/pod.JPG PozdrawiamGrzegorz Edytowane 24 Czerwca 2010 przez wizardus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts