Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powódź u Kachny28 - POMOCY!!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No super burmistrz sie spisal :) Dyplom fajny, a ja mam wiesci, ze sa meble w bardzo dobrym stanie do oddania ( kanapy, stoł, krzesla) Kanapa taka z bokami w paski, a srodkiem w inne wzorki. Stol i krzesla bardzo porzadne. Tylko ...czy ktos by to mogl z Gdanska na poludnie przetransportowac? Ja mam niestety bardzo, bardzo niewielkiego transportowca ( sam wizardusie widziles - prawda?:) :) ) Jakby kto chetny byl, to...prosze bardzo :)

Dziękujemy bardzo, bardzo serdecznie, to ogromnie miłe, że władze miasta i firma taki miły prezent nam robią!!! :D

Prawdziwe podziękowania i tak należą się przede wszystkim Tobie, Grześ i Pawłowi.

Jesteście wspaniałymi ludźmi, macie ogromne serca i wielką wrażliwość na drugiego człowieka.

Jestem dumna, że dane mi było poznać Was osobiście i że mogłam choć odrobinę pomóc. :cool: :yes:

Wizardus, kiedy planujesz być w Toruniu?

Jesteś w stanie sprawdzić ten sygnał?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162755-Prośba-o-pomoc-dla-78-letniej-babci-z-ok-Sandomierza-Tarnobrzega

Toruń - raczej w przyszłym tygodniu - wcześniej dam znać

Już wysłałem info z prośbą o namiary - sprawdzę

Toruń - raczej w przyszłym tygodniu - wcześniej dam znać

Już wysłałem info z prośbą o namiary - sprawdzę

Agnieszkokusi dziś tam byłem - kolejna załamka - starsza pani, drewniany dom - polecam uwadze http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162755-Prośba-o-pomoc-dla-78-letniej-babci-z-ok-Sandomierza-Tarnobrzega

Ninus - oczywiście że się przyda - zaczyna mi przybywać "podopiecznych" - z czego bardzo się ciesze

Do wszystkich forumowiczów zwracam się z prośbą o pomoc w postaci siły roboczej, w dniu dzisiejszym rozmawiałem z Kachną28 - w jej domu, brr załamka rodzina uwija się jak w ukropie, ale poziom zniszczeń jest niesamowity, czas jaki woda operowała w Jej domu zrobił swoje. Kasia prosi abyście na razie nie przyjeżdżali do niej osobiście – ma wspaniałą rodzinę i przyjaciół na miejscu, którzy dają sobie radę - pamiętajcie jednak o Kasi - bardzo Was proszę.

Jeżeli ktoś ma siłę i dobre chęci – ja mimo wszystko zapraszam, mam kilka rodzin, które potrzebują pomocy w zakresie wynoszenia tego, co zostało zniszczone, oraz skuwaniu tynków.

Każda para rąk się przyda :)

Pozdrawiam serdecznie

Grzegorz

Edytowane przez wizardus

My możemy oddać 20 worków gładzi gipsowej Uniglatt Knauf'a. 1 worek = 25 kg. Niestety nie mamy możliwości zorganizowania transportu, więc jeśli ktoś by się wybierał z okolic Wrocławia, to mógłby ją zabrać. Nie wiem czy to realne, bo to w sumie tyle kilometrów. Gdyby nie było mozliwości dostarczenia gładzi do Was, to może komuś innemu, z innego zalanego regionu, by się ona przydała?

Gładź nam została z tego względu, że wykonawca źle obliczył zapotrzebowanie i kupił na nasz koszt 50 worków.

Mam teraz ograniczony dostęp do internetu, więc gdybym od razu nie odpisała na jakąś wiadomość, to proszę o cierpliwość ;) może podałabym na priva komuś swój numer telefonu, by ten ktoś mógł podać do mnie kontakt?

morfeuszu - transport pewnie sie znajdzie. Jesli nie do Sandomierza, to moze do Bierunia ( patrz: watek bodzia-g) Do Bierunia to pewnie nawet blizej...

w dniu dzisiejszym rozmawiałem z Kachną28 - w jej domu, brr załamka rodzina uwija się jak w ukropie, ale poziom zniszczeń jest niesamowity, czas jaki woda operowała w Jej domu zrobił swoje. Kasia prosi abyście na razie nie przyjeżdżali do niej osobiście – ma wspaniałą rodzinę i przyjaciół na miejscu, którzy dają sobie radę

wizardus -no co TY!? ja powiedziałam tylko, że nie mam jakiej pracy powierzyć forumowiczom! a przyjechać zawsze mogą -ale na kawę ;-) Co do robót -to zostały tylko te "ciężkie" -wczoraj rozmawiałam z ekipą, która ma od pon. zacząć zdejmować elewację, a potem skują tynki wewnątrz. Wszystkie meble już powynoszone, parkiet w salonie zerwany. W okolicach środy kamieniarz ma zabrać marmur z kominka do szlifowania. Nadal czekam na serwis od okien -prawdopodobnie zdecydujemy sie jednak na wymianę -przynajmniej tych mniejszych -tańszych. W piątek byli moi tynkarze gipsowi -no i niestety -powiedzieli że nowe tynki najwczesniej wiosną.... czyli przeprowadzka z poworotem do nowego domu -prawdopodobnie latem 2011 roku :-(

Czytam czytam i nic nie piszę... Jestem pełna podziwu dla was. Będę miała do oddania komplet wypoczynkowy - tapczan + 2 fotele. Ale nie wiem czy to się nada? 12 letni. Tapczan ma do naprawienia ten mechanizm otwierający bo się zacina. Jeśli uznacie, że się nada... Jedynie problem z transportem i odbiorem bo jak zakupię nowy tapczan to tamten zestaw musi szybko wybyć...

Witam

Dziś miałem potężne zamieszanie logistyczne wczoraj okazało się, że muszę się w miarę szybko wyprowadzić z zajmowanych wcześniej pomieszczeń :(, szybka organizacja namiotu ogrodowego 8x5 metrów, składanie pawilonu, transport całego dobra do mnie na działkę i ponowna segregacja - ¾ roboty zrobione - „skopało” mi to trochę harmonogram rozdysponowywania darów – ( sobota i niedziela są dla mnie najlepszymi dniami), ale cóż zrobić – już i tak długo korzystałem z dobrodziejstwa lokalowego w mojej firmie.

Z racji doglądania takiej ilości dobra musiałem się ewakuować na działkę na szczęście został mi do dyspozycji pokoik mojego syna i siedzę jak ten słomiany kawaler :) – słuchając rozmów jakiś ciekawych stworzeń, które zadomowiły się w przestrzeni pomiedzy odeskowaniem a folią paro przepuszczalną – ciekawy jestem cóż to jest – przynajmniej nie czuje się samotny :) .

Jutro odwiedzam „swoich” – oraz jadę porozmawiać z osobami, które proszą o pomoc – trzymajcie kciuki żeby kierownik nie oponował przy wniosku urlopowym ;) .

Pozdrawiam Wszystkich

Grzegorz

Edytowane przez wizardus