Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Proponuje powodzianom pozew do sadu rzadu polskiego o odszkowanie za....POzwolenie manipulacją pogody.

CENZOR WARA CI OD INOFORMACI -TWOJ DOM STOI I TO CIEBIE NIE DOTYCZY.

K Kazdy ma szanse do obrony tylko trzeba wiedzieć

Miec szanse wyboru.

Nawet tutaj przywiało Cię z tymi teoriami spiskowymi? Odpuściłbyś sobie chłopie...

https://forum.murator.pl/topic/143279-pow%C3%B3d%C5%BA-u-kachny28-pomocy/page/71/#findComment-4786806

• 7 months później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 year później...

Witam Wszystkich serdecznie

Jesienna szaruga i przedświąteczny klimat zmusił mnie do odwiedzenia miejsc i ludzi którymi zajmowaliśmy się w tym wątku. Muszę Wam powiedzieć że z wieloma osobami z którymi złączyło nas to nieszczęście z 2010 mam bardzo dobry kontakt do chwili obecnej.

W większości przypadków ich życie wróciło na dawne spokojne tory i to na prawdę cieszy, są jednak przypadki gdzie mam taki niedosyt mam wrażenie że zawaliłem jak w przypadku tej Pani która nie otrzymała żadnej pomocy od władz i instytucji pomocowych - widziałem jej dom w ubiegłym tygodniu i widać ogromny kontrast pomiędzy jej domem a innymi w sąsiedztwie - właścicielka tego domu jest dla mnie i tak przykładem niesamowitej woli przetrwania i walki o swoje, ale życie daje jej niesamowicie w kość - podjęliśmy ze znajomymi akcje wywiadowczą co możemy dla nich zrobić i już są pewne efekty - ale na razie cicho sza ... żeby się nie wydało ;) poinformuje Was po fakcie.

Drugą osobą o której dość często pisywałem na forum jest starsza Pani od "Reksia", w zasadzie z Nią "walczymy" nieprzerwanie od 3 lat, udało się dobudować piętro, w zeszłym miesiącu wykończone zostały dwa pokoje na górze - ale jest problem ponieważ w pierwszej fazie ta Pani marzyła o tym aby mieć piętro w razie W, a teraz ciężko jest jej przemieszczać się po schodach ( prawie 90 lat ) a i dom się powiększył - trzeba płacić za ogrzewanie a z emerytury ciężko. Na razie mieszka na parterze ale tam niestety pokutuje brak odpowiedniego osuszenia po powodzi - cały czas na ściany wychodzi wilgoć i grzyb - to takie trochę błędne koło, rozumiecie chyba mentalność starszych ludzi z ich ..starych drzew się nie przesadza .. przykre - ale jestem pełny wiary że uda się i ten "problem " pomału rozwiązać

To by było chyba na tyle - bo u mnie bez zmian pomału wstaje na nogi po rodzinno-zdrowotnych problemach, myślę że w przyszłym roku stanę się częstszym bywalcem forum gdyż zamierzam coś uczynić ze swoim "miejscem zameldowania" ;) i rozpocząć małą inwestycje na działce

Na tym czasem pozdrawiam Was Wszystkich serdecznie i gdybym znowu utknął w "realu" życzę Zdrowych Wesołych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Wszystkim użytkownikom i czytelnikom Forum Muratora

https://forum.murator.pl/topic/143279-pow%C3%B3d%C5%BA-u-kachny28-pomocy/page/71/#findComment-6222600