krzychu74 30.04.2002 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 Z tego co mi wiadomo rury z gazem nie można chować w ścianie, jednakże widziałem u sąsiada, że podczas wykonywania docieplenia ze styropianu (10cm) wykonawcy schowali rurę z gazem właśnie w warstwie styropianu, czy popełnili błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 30.04.2002 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 O ile wiem obecnie przepisy pozwalaja na umieszczenierur gazowych w szczelinie wypelnionej materialemlatwo usuwalnym (styropian, pianka itp.) Rury do takiej instalacji powinny byc stalowe.U mnie te zalecenia znalazly sie w projekcieinstalacji. Koszt projektu przylacza i instalacjiwewnetrznej wyniosl mnie 500 PLN, a do tego koszt tejdokumentacji zostal mi odliczony od oplaty przylaczeniowejwiec de-facto zaplacilem 0 (zero zlotych) a mialemwszystko czarno na bialym zatwierdzone i uzgodnionewiec wykonawca wiedzial co i jak ma robic, a ja co i jak skontrolowac. jt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu74 30.04.2002 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2002 dzięki Cypel za szczegółowe wyjaśnienia, pytałem gdyż u siebie też będę chciał tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts