amigopn 20.05.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 (edytowane) Zamierzam postawić ściany działowe na poddaszu z Y Interio, ok 70m2. Czy jest coś na co trzeba zwrócić szczególną uwagę? A może po prostu się nie opłaca, jako, że m2 ściany z tego materiału wyniesie około 47 PLN.Jeśli tak to z jakiego betonu komórkowego (nazwa, rodzaj)o grubości 12 mm zbuduję ją taniej? Edytowane 24 Maja 2010 przez amigopn uszczegółowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amigopn 24.05.2010 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 a może SOLBET OPTIMAL 500; 120x240x590? Cena tu wychodzi 39,45 za 1 m2. Jest 7 zł różnicy ale potrzeba więcej kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 30.05.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 o grubości 12 mm Polecam grubość 12 CM @amigopn Nie wydaje mi się żeby potrzeba było więcej kleju. Solbet ma bloczki zwymiarowane (do 1mm na wysokości) i muruje się cienką spoiną. Poza tym wydaje mi się, że klej dostaniesz w cenie, bo Solbet dodaje (ale nie wiem dokładnie czy też dla mniejszych ilości) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 31.05.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 a może SOLBET OPTIMAL 500; 120x240x590? Cena tu wychodzi 39,45 za 1 m2. Jest 7 zł różnicy ale potrzeba więcej kleju. a na co Ci gestosc 500 ?? te bloczki sa ciężej dostępne wiec decycuj sie na gestość 400, 600 bedą na kazdym składzie. I nie więcej kleju tylko mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 31.05.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 sorki ale gestosc 400 chyba nie ma w szerokosci 12cm, tak mi sie wlasnie skojarzylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanda33 05.06.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Zamierzam postawić ściany działowe na poddaszu z Y Interio, ok 70m2. Czy jest coś na co trzeba zwrócić szczególną uwagę? A może po prostu się nie opłaca, jako, że m2 ściany z tego materiału wyniesie około 47 PLN. Jeśli tak to z jakiego betonu komórkowego (nazwa, rodzaj)o grubości 12 mm zbuduję ją taniej? Może zastanowisz się nad gazobetonem? Jeżeli ścianka będzie miała 12 cm grubości, to metr kwadratowy wyniesie Cię 28 zł brutto (ja tak płaciłam kilka dni temu). Moi fachowcy sobie chwalą jakość a i z powieszeniem na ściance nawet cięższych rzeczy nie ma problemu, bo służą do tego specjalne kołki. Poza tym, jak zatynkujesz, to i tak nie widać co jest pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 06.06.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 @wanda33amigopn właśnie mówi o gazobetonie.A tak zapytam, materiał masz jakiś fimrowy, czy jakiś tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanda33 06.06.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 @wanda33 amigopn właśnie mówi o gazobetonie. A tak zapytam, materiał masz jakiś fimrowy, czy jakiś tam? Mam Ecobet ale prawdę mówiąc nie wiem, czy to "firmowy" czy "jakiśtam" , natomiast jest podobno dobry, jak zapewniają mnie nasi wykonawcy (kórzy z jego zakupem nie mieli nic wspólnego, żeby było jasne:) ). Jest przede wszystkim równy i nie kruszy się przy przecinaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 07.06.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 wybór jest mozliwy trzeba sie tylko na coś konkretnego zdecydowac, porownaj ceny dostepnosc bedzies zmec odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 13.06.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Jakichś kolosalnych różnic między poszczególnymi producentami nie ma, nie ma co ukrywać. Najlepiej, jeśli chodzi tylko o cenę, zorientować się regionalnie, na miejscu u siebie jak to wygląda, bo wszedzie jest to inaczej. Ważne, żeby patrzeć na cenę za m2 a nie bloczek, bo te różnią sie wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts