Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga - która zniesie dzieci, koty i psy?

Anjazzielonego

Recommended Posts

Ja mogę polecić gotowy parkiet dlh merbau. Rodzina: 2 dorosłych, 2 chłopców w wieku "zabawkowym", kot, okazyjnie pies. Zresztą nie wiem co kot ma do niszczenia podłogi - jego miękkie łapki w niczym jej nie szkodzą. Wszystkie meble podklejone filcem (kupowałam w Ikea szare podkładki na krzesła i cięłam) więc przesuwanie mebli nie jest groźne dla podłogi.

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bez przesady z tymi psami i niszczeniem podłogi. Ja mam od roku labradora (raczej z tych cieższych) i na podłodze (deski parkietowe merbau lakierowane fabrycznie) nie ma sladu po jego pazurach. Za to przy stole widać zarysowania od krzeseł.

Wczesniej w poprzednim mieszkaniu mieliśmy parkiet bukowy i do tego rotwailera i tu musze potwierdzić były wgniecenia po pazurach ale buk jest raczej miekkim drewnem.

Anja ja co prawda parkietu nie mam, ale mam 2 koty i do tego drewniane jesionowe schody. MASAKRA. Nigdy nikomu nie daj się namówić na jesion, że niby tańszy a wytrzymały jak dąb! G**** prawda. Schody po miesiącu użytkowania nadawały się do wymiany. Żyjemy teraz z takim schodami pełnymi dziur, wgnieceń, o rysach nie wspominając... Życzę udanego wyboru!

koty zrobiły dziury i wgniecenia????? Nawet tygrysy nie zrobią. Rysy to tak, ale o te dziury bym raczej podejrzewała jakieś dwunożne drapieżniki ;)

Mając zwierzęta lepiej kłaść olej. Nie ma problemu z renowacją na bieżąco.

• 7 months później...

Cieszę się, że czytam pozytywne opinie o panelach Balterio, bo właśnie takie zamówiłam do swojego domku. Mam nadzieję, że przetrwają i dzieci i gości i zwierzęta.

A w temacie przypomniał mi się żart.

Sytuacja w sklepie z wyposażeniem wnętrz.

- Co by mi państwo polecili na podłogę do salonu? Deski? Panele?

- Ma pani dzieci?

- Tak, troje.

- Zwierzęta?

- Dwa koty i psa.

- No to proponujemy wylać asfalt.