Jarek.P 21.05.2010 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Garaż jest nieogrzewany, więc jego "oddomowe" ściany i sufit zostały docieplone styropianem. Ten jak należy został zaciągnięty siatką i klejem. I w zasadzie tak by już mogło zostać, klej jest naciągnięty równo, wystarczyłoby pomalować i szlus, ale obawiam się trochę o trwałość takiego rozwiązania. Przy normalnej ścianie dwuwarstwowej tynk strukturalny jednak tworzy jakąś w miarę sztywną skorupę, której już byle opartym trzonkiem od szpadla się tak łatwo nie uszkodzi, tu zaś... nie byłbym taki pewien. Ładować jeszcze strukturę do garażu - trochę mi szkoda kasy. Co więc tam zrobić? Jest możliwy jakiś niskobudżetowy tynk strukturalny? Może normalny tynk naciągnięty cienką warstwą? Z pewnością nie jestem pierwszą osobą izolującą garaż od reszty domu, ciekaw więc jestem, jak to się robi. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.05.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Mialem dwa lata garaż ocieplony i oddzielony od domu styro, siatka zatarta klejem na gładko, pomalowana. Opieralem rozne przedmioty nic sie nie stalo. Dwa lata tylko bo przyszedl czas zmian i wyburzyłem tą ścianę. W sumie to garaż nawet jak zrobisz dziurke to dramat nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts