mariankossy 28.05.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 ... marian, chyba się tam nie wybierasz ? ... a jeżeli, ... to zabierz ze sobą "kolesi" Ja nie, kolejka za długa za biletem w jedna strone , twoi towarzysze kupuja dla babc i dziadków co by sie na wybory nie trudzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 28.05.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 ... cóż za smakowity kąsek ... chyba jednak ta "cytata" zmartwi trochę, forumowego eksperta od spraw wszelakich, luźno wszakże związanego z łowiectwem (ale co tam, swoje wie) ... zmartwić mianowicie może dlatego, iż skutkiem ubocznym takiego podatku, będzie zapewne diametralnie większy problem kłusownictwa (no ale jeżeli nie ma duszy, to srał pies, ... "kłak czy wełna, byle dupa pełna"), ... ... może znalazł byś coś na temat "niezależności energetycznej" (lubo też jak to imperialistyczny kapitalizm dybie na "polskie łupki") ... nie ukrywam, bardzom ciekaw wybitnych i błyskotliwych ekspertyz ... no i ciekawość mnie zźera, czy to może ruscy podpalili platformę w Zatoce Meksykańskiej ? Wiem ze część emigrantów po 80-tych latach słabo kuma ale że ty się do nich zaliczasz to nie myslałem. Jesteś pewnie tym " orłem " co Polonii średnia "zawyża" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.05.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 ... to nie myslałem. ... Słusznie prawisz ... to "oczywista oczywistość" ... samodzielnie się tobie nie zdarza (poza prokto-tematami, być może) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 28.05.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Słusznie prawisz ... to "oczywista oczywistość" ... samodzielnie się tobie nie zdarza (poza prokto-tematami, być może) Faktycznie! Kiszkę stolcową ma obeznaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 28.05.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Faktycznie! Kiszkę stolcową ma obeznaną. Ha, Ha , Ha !!! I znowu odezwał się fan proktologii :D Gumiś , dziecino widzę ze doopa przysłania ci cały świat :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.05.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Ty nie możesz być zdrowy na umyśle. też mi odkrycie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 28.05.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 też mi odkrycie ! powiedzia co wiedzial boho =co ty wiesz o zabijaniu* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 29.05.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 pracowałem kilka lat za granicą i nie było dla mnie problemem przejechanie w jedną stronę1200 km na uroczystości rodzinne, Juz Ci powiedzialem. Ty to nie wszyscy. Skoro to zadufanie przeslania Ci zrozumienie prostego faktu, ze to co dla Ciebie nie jest problemem dla innych moze byc juz calkiem powaznym to powiedz np kalekiemu, ze nie potrzeba podjazdu do bloku bo przeciez skoro Ty mozesz wejsc po schodach to on tez. Koniec mojej rozmowy z kim kto jako argument stosuje haslo: bo dla mnie nie stanowi to problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 29.05.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 (edytowane) Nie pisz pierdół, tylko konkrety. Wiec jestes i slabo wyksztalcony i leniwy. Konkrety? Dwa Ci podam na tacy, reszte sobie poszukaj bo nauka to nie jest ciezka praca. Konkwista. Znasz to slowo? Ostatnia wojna w Jugoslawii Jak czujesz ten temat to może podasz ilu katolików w skali roku jest mordowanych na swiecie za swoje przekonania . Wystarczy jak podasz skalę zjawiska a nie co do sztuki. Nie wiedzialem, ze tematy moga pachniec. A szczerze powiedziawszy nie mam pojecia bo mnie to po prostu az tak bardzo nie interesuje. Ale jak sadze jest ich wielokrotnie mniej niz tych, ktorzy codziennie gina na swiecie z powodu glodu i zwyklych chorob. I jak znam zycie jest to liczba niewiele odbiegajaca na plus czy minus od liczby muzulmanow, buddystow czy ludzi innych wyznan mordowanych przez tych, ktorzy ich wyznania nie podzielaja. Tylko czemu to pytanie ma sluzyc. Aby udowodnic, ze jakimi to katolicy sa meczennikami?? To Ci to slabo wychodzi. A na obczyźnie ( u ciebie ; chochla72 ) to już nie ma parafi i ksieży żeby iść i formalnie wystąpić z Koscioła ?? Sa, tylko co z tego? Jak kaza mi sie obsmarowac przy tym, za przeproszeniem gownem, to mi napiszesz, "czy u Ciebie nie ma recznikow, zeby sie wytrzec? Żenada jak ty tego nie potrafisz zrobić :yes: Zenujacy jestes Ty skoro nawet nie masz na tyle szacunku dla innej osoby, zeby 'ciebie' czy 'ty' zaczynac wielka litera. Edytowane 29 Maja 2010 przez chochla72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 29.05.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 ad. 1) poprzez chrzest św. dołączają do Koscioła ad. 2) średnia wieku , to ok. 1 m-c starsze niz średnia wieku od tych dzieci które zostaja obywatelami danego panstwa. ad. 3) mozna powiedziec, ze osoby owe przystepuja do KK z wlasnej, nieprzymuszonej woli Mozna powiedziec, ze ten kto powiedzial, ze z idiotami sie nie dyskutuje, bo najpierw sprowadza cie do swojego poziomu a potem pokonaja doswiadczeniem mial racje. Rzucam recznik - pokonales mnie. Szczerze przyznaje, ze jestes mistrzem. PS. Szkoda mojego czasu na dalsza 'dyskusje'. Zegnam bez wyrazow szacunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.05.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 chochla,to znacznie przerasta jego wątłą percepcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.05.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 (edytowane) Wiec jestes i slabo wyksztalcony i leniwy. Konkrety? A szczerze powiedziawszy nie mam pojecia bo mnie to po prostu az tak bardzo nie interesuje. Ale jak sadze jest ich wielokrotnie mniej niz tych, ktorzy codziennie gina na swiecie z powodu glodu i zwyklych chorob. I jak znam zycie jest to liczba niewiele odbiegajaca na plus czy minus od liczby muzulmanow, buddystow czy ludzi innych wyznan mordowanych przez tych, ktorzy ich wyznania nie podzielaja. Tylko czemu to pytanie ma sluzyc. Aby udowodnic, ze jakimi to katolicy sa meczennikami?? To Ci to slabo wychodzi. Sa, tylko co z tego? Jak kaza mi sie obsmarowac przy tym, za przeproszeniem gownem, to mi napiszesz, "czy u Ciebie nie ma recznikow, zeby sie wytrzec? Zenujacy jestes Ty skoro nawet nie masz na tyle szacunku dla innej osoby, zeby 'ciebie' czy 'ty' zaczynac wielka litera. Świat jest teraz "wielką wiochą" ale jest internet i w 2 minuty mozna znależc informację . Jeżeli ty w odpowiedzi swojej porównujesz i stawiasz znak równosci między śmiercia popełniona z premedytacja przez inną osobe a śmiercia w wyniku głodu, choroby to nic nie rozumiesz normalnie. A zrównanie ilosci zabitych katolików do muzulmanow, buddystow czy ludzi innych wyznan to juz twoja " wolna amerykanka " nie poparta faktami co wynika z twojej checi postawienia na swoim dokonujac fałszowania rzeczywistości, ( patrz sowietów i Katyń ) Co roku z powodu wiary ginie na całym swiecie , a szczególnie w Afryce ok. 160 tys. chrześcijan i jest ich wielokrotnie wiecej niz z innych wyznań religijnych. Co do katolików to są to incydenty które wynikają często z odchylen psychicznych ( prób zabójstwa jest kilkanascie rocznie. patrz zamach na JPII w Lourdes ) A już pieprzysz 3po3 o obsmarowaniu gównem, jak masz "jaja" to nie pekaj i nie stwarzaj sztucznych problemów co do wystapienia z KK. Jak masz tu na FM odwagę tak pisać to miej tez odwage przed ksiedzem powiedzieć że definitywnie występujesz i basta, a nie jak cnotliwa panienka :" boje sie ale bym chciała " Chłopie weź sie w garść i nie rób Polakom obciachu !!!! Edytowane 29 Maja 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.05.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 chochla, to znacznie przerasta jego wątłą percepcję. Gumis nie wysilaj się bo ty " w nogach śpisz i nic nie wiesz co starzy robią " :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 29.05.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Co roku z powodu wiary ginie na całym swiecie , a szczególnie w Afryce ok. 160 tys. chrześcijan Troszkę więcej chrześcijanie maja na sumieniu w swojej historii. Widocznie "tubylcy" biorą odwet Ruanda/ Ksiądz katolicki skazany za udział w ludobójstwie http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3789611.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.05.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 (edytowane) Troszkę więcej chrześcijanie maja na sumieniu w swojej historii. Widocznie "tubylcy" biorą odwet Ruanda/ Ksiądz katolicki skazany za udział w ludobójstwie http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,3789611.html Tamże :43-letni Seromba był pierwszym ruandyjskim duchownym katolickim sądzonym przez Międzynarodowy Trybunał Karny dla Ruandy w Aruszy (północna Tanzania). Oskarżony twierdził, że jest niewinny Według prokuratury, Seromba nakazał kierowcy buldożera zniszczenie swego kościoła w Nyange (zachód Ruandy), gdzie ukryło się w kwietniu 1994 r. 2000 Tutsich. Uznano go za winnego ludobójstwa i zbrodni przeciwko ludzkości Rozumię tak: Pomijam ze to pisali w Gońcu Jerozolimskim ( w innych gazetach nie ma informacji, goniec może zapomniał podać sprostowania póżniej, ale to juz szczegół) Czy ty sobie wyobrażasz że burząc ( budynek ) koparka gmach z 2000 osób kierowca buldożera + 1 murzyn (ksiądz ) mogą zabić skutecznie tyle ludzi ?? Kierowca był płatnym moedercą dostał dożywocie lub kare śmierci za to , a duchowny za sprawstwo kierownicze 15 lat. Edytowane 29 Maja 2010 przez mariankossy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.05.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Tamże : Rozumię tak: Kierowca był płatnym moedercą dostał dożywocie lub kare śmierci za to , a duchowny za sprawstwo kierownicze 15 lat. Nie rozumię. To nie przenieśli go za karę na inną parafię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.05.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Nie rozumię. To nie przenieśli go za karę na inną parafię? W Gońcu jerozolimskim nie podali czy oprawcy mięli Kbkak i ile sztuk amunicji dla 2000 ofiar trzeba zuzyc. Podajcie chociaż ile puszek amunicji do morderstwa oprawcy musieli by zużyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 29.05.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Znowu bredzisz. Nie o to pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.05.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Znowu bredzisz. Nie o to pytałem. Jak kto nie ma "jaj" to do wojska nie wazmą i na pytanie nie odpowie bo nie wie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 29.05.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Trche wam pomoge w temacie . "....- stosowanie pozaustrojowej metody zapładniania popularnie zwanej "in vitro" to dla sutannowych pasożytów kasa, która trafia do specjalistycznych klinik i lekarzy stosujących tę metodę, co oczywiście godne jest najwyższego potępienia... Kościół popiera więc swoje metody (naprotechnologia, gusła, perswazja i modły) wyłącznie jako gwarancję... swoich przychodów. - aborcja również się klechom nie kalkuluje, no bo nie dość, że kasa płynie wyłącznie do kieszeni instytucji dokonującej przerwania ciąży, to jeszcze przerywa się świeżo "poczęty" strumyczek, a potem rzekę kościelnych dochodów od narodzin, poprzez chrzest, komunię, bierzmowanie, śluby...aż do samego pogrzebu. Dodać do tego należy dochody kościoła za religijną indoktrynację od przedszkola do wyższych uczelni włącznie. Nawet badania prenatalne, zapobiegające narodzinom kalek też stanowią przedmiot kościelnego protestu, gdyż wiecznie upośledzony fizycznie i umysłowo katolik to przecież także źródło kleszych dochodów (chrzest, modlitwy o zdrowie i życie, przytułki i "ośrodki miłosierdzia" oraz pogrzeb). Nieuzasadniona rozrodczość w rodzinach patologicznych także nie przeszkadza kościołowi, gdyż płyną z tego co najmniej dwie korzyści: pierwsza to kasa za chrzest; i nawet jeśli dziecko jest przez rodziców zatłuczone lub wyrzucone przez okno, to jest i druga korzyść: kasa za pogrzeb. - eutanazja to trzecie, "wielkie zagrożenie" i groźba finansowych strat bowiem na taki zabieg zwykle decydują się ludzie nie wierzący, a więc ci, do których zasobów finansowych kler nie ma żadnego dostępu. Jest rzeczą powszechnie wiadomą, że każdy sprzeciw kościelnych hierarchów ogłaszany rzekomo w imię "szczytnych wartości" ma jedynie finansowe podłoże i dopóki w Polsce nie nastąpi zdecydowany rozdział kościoła od państwa - wszyscy cywilizowani będą ten kraj nazywali "Iranem Europy" ale już nie " dziki kraj." Oto filozofia nowoczesnego europejszyka a może nawet śwatofca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts