Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grilujemy :)


Recommended Posts

NIe wiem czy temat taki juz byl, ja jestem od kilku lat na forum i nie pamietam takiego.

 

Dzisiaj byly saszlyki (papryka, cebula, pieczarki, mieso: szynka, lopatka i karkowka, do tego pieczarki faszerowane serem i pietruszka

 

Obraz 111..jpg

Obraz 112..jpg

Obraz 113..jpg

 

Gotowe

 

Obraz 114..jpg

 

Do tego pieczony chleb, surowka z mlodej kapusty z rzodkiewka, ogorkiem, papryka i sosem czosnkowym i dipy: chrzanowy, musztardowy i czosnkowy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No nie! Zalałem klawiaturę .... śliną.

 

:D:D:D dodam, ze wszystko szykowal slubny, ja nie mam cierpliwosci do potraw grilowych.

 

Mniam, śliczności :)

Magpie a robiłaś śliwki zawijane boczkiem? Szybko, prosto i ... pyszności :)

 

Prosze o przepis;).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zawijałam po prostu suszone śliwki kalifornijkie plasterkami boczku.

Zawinąc, spiąc i gotowe

Sama się dziwiłam, jaki mają fajny smak.

 

Z orzechami nie robiłam ani nie jadłam.

 

Widziałam w jakimś programie kulinarnym jak kobitka moczyła śliwki w winie, potem wkładała do każdej kawałek orzecha włoskiego, zawijała w boczek, spinała i grillowała albo smażyła na patelni. Tez nie robiłam i nie jadłam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to ja też sie pochwalę najszybszym obiadem świata (jeśli chodzi o wkład pracy). Karkówka z grilla. U mnie wprawdzie grill elektryczny, a potrawa nie tak efektowna jak szaszłyki i pieczarki, ale zapewniam, że było pyszne.

 

Przed:

http://i49.tinypic.com/245hg14.jpg

 

I po:

http://i47.tinypic.com/eklu2c.jpg

 

;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A macie jakis wyprobowany sposob na zamarynowanie kielbasek?

Trzeba je niestety ponakłuwać i wmasować przyprawy,choć ja jestem zdania,że na grill(i nie tylko)kiełbasa musi być "pierwyj sort" a wtedy naprawdę nie potrzebuje marynat (możesz dodać zioła na wierzch).Ponakłuwana kiełbacha wysuszy się tylko,ale to moje zdanie,zdanie 'idealnego grillowicza";)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
Patrzą ca te pyszności na zdjęciach naszła mnie nagła ochota na grillowanie. Nawet pomyślałam sobie o najbliższym weekendzie. Po chwili jednak mój entuzjazm został ostudzony. Przyjemność grillowania zniweczona zostanie w kwadrans, przez miliony wygłodniałych komarów, które mi na moim własnym podwórku żyć nie dają. A niech to...
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

Ja znowu wyjade z grillem elektrycznym, ale nie smakuje mi mięso z "normalnego". Śmierdzi mi dymem czy czyms takim i nic na to nie poradze. Zrobiłam szaszłyki z piersi indyka. Zostało na blasze miejsca, to jeszcze resztki warzywek sie zgrillowały :)

http://i47.tinypic.com/2qvwcxs.jpg

 

http://i48.tinypic.com/2jd5s12.jpg

 

http://i45.tinypic.com/f3i3kj.jpg

 

http://i47.tinypic.com/160rfop.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...