herakles 23.05.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Witam, szanownych forumowiczów dziś w ten piękny dzień, siedząc dość niespokojnie jakieś półtora metra pod lustrem wody pobliskiej "rzeczki" która na razie jeszcze sobie grzecznie płynie, wymyśliłem dla Was moi drodzy rebus. Na poniższej grafice przedstawiam domek. Pytanie, jak pozbyć się mostka termicznego, jaki powstanie po zrobieniu tego wejścia dworkowego na górze przy stropie i na dole przy fundamencie. Planowana ściana 2w: Porotherm, czy inna ceramika 24cm oraz styropian 12cm. Funament 24cm bloczek i styro 12cm. http://img444.imageshack.us/img444/7656/20100523223238.jpg Księżna małżonka uparła się na takie wejście z kolumnami. I dobrze niech ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 23.05.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 schody wykonać jako oddzielne, nie połączone z fundamentami domu a na własnym fundamencie, "przystawione" do ściany fundamentowej domu a raczej do izolacji (styroduru, styropianu) ściany fundamentowej domua daszek zrobić nie jak balkon jako część, ciągłosć płyty stropowej ale jako konstrukcję drewnianą, ciesielską, ewentualnie do powyzszego wymaganego wyglądu wizualnego obrobić jak elewację styro/klejem z siatką/tynkiem, inne opcje to w wątku o balkonach (ciepłe drogie łączniki termoizolacyjne balkonowe czy obłożenie ze wszystkich stron styropianem płyty balkonowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.05.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dobra rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 24.05.2010 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Dzięki za radę, na to, żeby to zrobić z drewna to nie wpadłem, a o łącznikach nie wiedziałem. Łączniki hmmmm.... ciekawe ile to kosztuje. Natomiast chodzi mi po głowie pomysł, aby ze stropu kilka prętów zostawić wystających, zabezpieczyć je jakoś przed korozją i tak to połączyć, czy to ma sens? A może coś innego z tego betonu wystawić, coś z tworzywa?! Edytowane 24 Maja 2010 przez herakles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 24.05.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dzięki za radę, na to, żeby to zrobić z drewna to nie wpadłem, a o łącznikach nie wiedziałem. Łączniki hmmmm.... ciekawe ile to kosztuje. Natomiast chodzi mi po głowie pomysł, aby ze stropu kilka prętów zostawić wystających, zabezpieczyć je jakoś przed korozją i tak to połączyć, czy to ma sens? A może coś innego z tego betonu wystawić, coś z tworzywa?! Jak są słupy to bakon może być oddzielony od stropu . Zbrojenie zupełnie osobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts