dbandmax 23.05.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 (edytowane) Witam, mam problem. Prosze o rade. Problem z mojego punktu widzenia Rura o srednicy 150 idaca z czopucha kominka do dmuchawy na strychu (5m dlugosci) typu Darco Banan2 w mojej instalacji DGP zostala owinieta oczywiscie WATA a potem UWAGA folia paraizolacyjna DuPont jaka uzyta byla do paroizolacji mojego poddasza, strona srebrna na zewnatrz (fachowiec wzial taka bo zostala na budowie i uwazal ze jest wystarczajaca), calosc potem owineta tasma szara jaka wykorzystujemy do pakowania. Z mojego punktu widzenia taka folia paroilozacyjna DuPont jest materialem nie odpowiednim do owiniecia rury DGP i chce aby wykonawca wymienil ta folie na inna typowo do tego przeznaczona, atestowana.Fachowiec zapiera sie ze wszystko jest w porzadku, ze to nie ma znaczenia jaka jest owiniete folia wazne aby calosc rury z wata i folia byla stabilna, wata wystarczajaco izoluje? Co Panstwo o tym myslicie? Dodatkowo mam pytanie. Jakie temperatury panuja w takim czopuchu i wyzej w tej rurze. Dziekuje z gory za szybka odpowiedz bo temat mnie strasznie meczy Pozdarwiam,dbandmax Edytowane 23 Maja 2010 przez dbandmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts