Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ogrodzenie - czy to bardzo niedobra cena...?

Recommended Posts

Witam wszystkich i chciałem sie poradzić... Robię ogrodzenie, a w mojej okolicy nie ma zbyt wiele firm od ogrodzeń, własciwie jest tylko jedna... Zwróciłem sie tam z wyceną ogrodzenia i troche mnie zaskoczyła cena tzn. jej wysokość, ale może nie mam racji...

Otóż za ogrodzenie o długości 17,5 metra i wysokości 1,6 m zrobione z prętów 14x14 mm zakończonych grotem, do tego cztery słupki 60x60 mm, do tego brama szerokości 6 metrów z takich samych prętów oraz trzy furtki o szerokości 1 m, 0,8 m, 0,8 m firma zażyczyła sobie 20 tysięcy zł... Wydaje mi się to dużo, ale może nie mam racji... Do tego oczywiście napęd bramy oraz mnalowanie farbą proszkową w kolorze grafitowym... Dodam, że pręty będą proste czyli nie żadne kute, jedynie bedą do nich dospawane groty, które pewnie są prefabrykowane...

Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w cenie takich ogrodzeń...?

Hej.

Powiedziałbym CI czy to dużo czy mało, bo sam wykonuje ogrodzenia, ale z kamienia ;)

Jeśli chodzi o firmę od przęseł, bram itd to polecam firmę kratex.

Tutaj masz linka na ich stronę http://www.kratex.nazwa.pl/index.htm

U mnie robili elementy kute. Mogę ich polecic z czystym sumieniem ;)

Pzdr

Otóż za ogrodzenie o długości 17,5 metra i wysokości 1,6 m zrobione z prętów 14x14 mm zakończonych grotem, do tego cztery słupki 60x60 mm, do tego brama szerokości 6 metrów z takich samych prętów oraz trzy furtki o szerokości 1 m, 0,8 m, 0,8 m firma zażyczyła sobie 20 tysięcy zł... Wydaje mi się to dużo, ale może nie mam racji... Do tego oczywiście napęd bramy oraz mnalowanie farbą proszkową w kolorze grafitowym... Dodam, że pręty będą proste czyli nie żadne kute, jedynie bedą do nich dospawane groty, które pewnie są prefabrykowane...

Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w cenie takich ogrodzeń...?

Brama jakieś 6kPLN i około drugie tyle za przęsła. W 15kPLN powinno się zamknąć przy zadowoleniu obu stron.

• 2 weeks później...
ja mam pytanie z tej samej beczki ale chodzi mi o ogrodzenie z elementów/bloczków betonowych wykonawca zaproponowł mi 250 zł za metr bez fugowania wydaje mi się trochę dużo czy ktoś ma doświadczenie w tego typu ogrodzeniach i mógłby mi podpowiedzieć ile mniej więcej ceni się taką pracę