revalidon 24.05.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam wszystkich i chciałem sie poradzić... Robię ogrodzenie, a w mojej okolicy nie ma zbyt wiele firm od ogrodzeń, własciwie jest tylko jedna... Zwróciłem sie tam z wyceną ogrodzenia i troche mnie zaskoczyła cena tzn. jej wysokość, ale może nie mam racji... Otóż za ogrodzenie o długości 17,5 metra i wysokości 1,6 m zrobione z prętów 14x14 mm zakończonych grotem, do tego cztery słupki 60x60 mm, do tego brama szerokości 6 metrów z takich samych prętów oraz trzy furtki o szerokości 1 m, 0,8 m, 0,8 m firma zażyczyła sobie 20 tysięcy zł... Wydaje mi się to dużo, ale może nie mam racji... Do tego oczywiście napęd bramy oraz mnalowanie farbą proszkową w kolorze grafitowym... Dodam, że pręty będą proste czyli nie żadne kute, jedynie bedą do nich dospawane groty, które pewnie są prefabrykowane...Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w cenie takich ogrodzeń...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 24.05.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Też mi się wydaje że dosyć dużo, ale z jakiego materiału będzie zrobione ogrodzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 24.05.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ze stali, ale jakiej to nie wiem... Ot zwykłe pręty o przekroju kwadratu 14x14 mm w rozstawie co 10 cm i wysokości 1,6 metra... Do końca prętów bedą przyspawane groty, które sa prefabrykowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wkuzdub 24.05.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Hej. Powiedziałbym CI czy to dużo czy mało, bo sam wykonuje ogrodzenia, ale z kamienia Jeśli chodzi o firmę od przęseł, bram itd to polecam firmę kratex. Tutaj masz linka na ich stronę http://www.kratex.nazwa.pl/index.htm U mnie robili elementy kute. Mogę ich polecic z czystym sumieniem Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.05.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Otóż za ogrodzenie o długości 17,5 metra i wysokości 1,6 m zrobione z prętów 14x14 mm zakończonych grotem, do tego cztery słupki 60x60 mm, do tego brama szerokości 6 metrów z takich samych prętów oraz trzy furtki o szerokości 1 m, 0,8 m, 0,8 m firma zażyczyła sobie 20 tysięcy zł... Wydaje mi się to dużo, ale może nie mam racji... Do tego oczywiście napęd bramy oraz mnalowanie farbą proszkową w kolorze grafitowym... Dodam, że pręty będą proste czyli nie żadne kute, jedynie bedą do nich dospawane groty, które pewnie są prefabrykowane...Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia w cenie takich ogrodzeń...? Brama jakieś 6kPLN i około drugie tyle za przęsła. W 15kPLN powinno się zamknąć przy zadowoleniu obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 26.05.2010 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Dzieki za jakiś poglad na sprawę... W wyucenie uwzględniono u mnie napęd Thor 1551, który kosztuje 2,5 tys. zł, czy wiuęc w bramie za 6 tys. uwzgledniałeś napęd..? pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.05.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Dzieki za jakiś poglad na sprawę... W wyucenie uwzględniono u mnie napęd Thor 1551, który kosztuje 2,5 tys. zł, czy wiuęc w bramie za 6 tys. uwzgledniałeś napęd..? pozdrawiam... Uwzględniałem, tylko FAAC, a nie Nice, ale to istotna, ale niewielka przy całości różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 27.05.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Mimo,że sam ,,działam" w temacie ogrodzeń kutych, to kwota podana jest za wysoka. Polecam ponegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 08.06.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 ja mam pytanie z tej samej beczki ale chodzi mi o ogrodzenie z elementów/bloczków betonowych wykonawca zaproponowł mi 250 zł za metr bez fugowania wydaje mi się trochę dużo czy ktoś ma doświadczenie w tego typu ogrodzeniach i mógłby mi podpowiedzieć ile mniej więcej ceni się taką pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts