aiz 24.05.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Dzień dobry. jestem nowa i nie odnalazłam sie jeszcze na tym forum ale mam nadzieję, że pytanie zadaję w odpowiednim miejscu Chcę Was prosić o polecenie mi firmy budowlanej, takiej która zbudowała już komuś domek i zrobiła to dobrze. Najlepiej żeby mieli projekty do polecenia , by umieli doradzić , znali się na budownictwie i zbudowali mi domek od początku aż po stan do wprowadzenia się - mam wymagania, prawda:) Ale mąż pracuje za granicą i nie może mi pomóc zbytnio w tej kwestii a ja jestem troszkę mało zorientowana w temacie. Szukam w różnych miejscach i liczę na naprawdę dobre rady:) i nie chcę być oszukana - tego boje się najbardziej... i zapomniałabym- mam działkę w woj. mazowieckim, kawałeczek od Warszawy. Czekam na same cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 24.05.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 To ja Ci może pomogę. Mój domek budowała firma Arkada z Piaseczna - bez przeszkód mogę Ci ich polecić. W sumie żadnych większych minusów- trochę termin oddania przekroczyli ale tylko 3 tygodnie, więc nie katastrofa. Kontaktowi, z duzym doswiadczeniem, jak będziesz chciała to zabiora Cię do jakiegoś wybudowanego przez nich domu to sobie zobaczysz jak budują. Ja miałam w rodzinie złe doświadczenia- siostra tak dała się zrobić jednej firmie, że masakra - popłyneła z pieniędzmi i została z rozgrzebanym domem. Dopiero Arkada jej go skończyła i poprawiła wszystkie błędy poprzedników. Dlatego nie zastanawiałam się przy wyborze i mnie tez budowali domek. Tylko musiałam troszkę poczekać bo byli akurat zawaleni robotą. Okazali się słowni, uczciwi i solidni, więc warto było czekać. Na ich stronie znajdziesz potrzebne namiary http://www.arkada.net.pl Mam nadzieję, że się przysłużyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 25.05.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Też szukałem ruuuuuuuużnymi metodami.Najlepiej pytaj INWESTORÓW po okolicznych budowach.I jak już znajdziesz muszą podpisać z Tobą umowę z datą zakończenia budowy i sankcjami za przekroczenie terminu (np 1% wynagrodzenia za dzień zwłoki).Kierbud też z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiz 29.05.2010 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Mam pytanie do Ooksany- napisz jaki domek budowałaś i skąd miałaś projekt? I jak z ceną za budowę ? Oglądałam stronę tej firmy Arkada - zrobiła na mnie wrażenie , mają sporo wybudowanych domów i kilka projektów nawet bardzo mi się podoba. Ważne dla mnie to, że mają doświadczenie i rekomendacje- szperałam jeszcze na innych forach-znalazłam pochlebne opinie o tej Arkadzie. Zastanowię się ale chyba się nimi zainteresuję, tylko ciekawa jeszcze jestem jak z cenami- czy są takie jak u innych czy wyższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 31.05.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Arkada sama zaproponowała mi projekt- a dokładnie kilka projektów, wybraliśmy sobie taki z Muratora własnie- domek parterowy „przytulny” Co do cen chyba Ci nie pomogę zbytnio, bo ja „brałam” Arkadę bez zastanowienia, nie porównując cen, bo widziałam jak pomogli mojej siostrze pozbierać się po poprzednikach- złodziejach i partaczach i jak dali sobie rae z tym bałaganemAle jak pamiętam to siostra porównywała kilka ofert i nie wyszli cenowo najgorzej, inaczej by ich nie wybrała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachariasz 31.05.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Firma Arkada którą poleca Oksana buduje mi dom ale nieco inny, energooszczędny. W tym są świetni więc podejrzewam, że w standardowych domach też. W końcu takie energooszczędne to wyższa technika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 31.05.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Też szukałem ruuuuuuuużnymi metodami. Najlepiej pytaj INWESTORÓW po okolicznych budowach. I jak już znajdziesz muszą podpisać z Tobą umowę z datą zakończenia budowy i sankcjami za przekroczenie terminu (np 1% wynagrodzenia za dzień zwłoki). Kierbud też z polecenia. widzę że znasz się bardzo. W przypadku budowy przez firmę (taką z prawdziwego zdarzenia, co vat płaci i wystawia faktury) kierownika budowy zapewnia firma tak że niekoniecznie reprezentuje on interesy inwestora. Można sobie wynająć inspektora nadzoru inwestorskiego, czyli funkcję znaną z dużych budów, i to on będzie zatrudniany wprost przez inwestora i ma być jego prawą ręką, czyli odbierać roboty pod względem technicznym i ilościowym. Jak znajdziesz firmę co się zgodzi na 1% kar umownych za dzień zwłoki to mi napisz, chętnie dowiem się jak wyglądają idioci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna1111 31.05.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 A może Schwabenhaus? My się na to nie zdecydowaliśmy, bo trochę nam było drogo, ale robią od a do z, trzeba tylko sobie wybrać elementy wykończenia wnętrz. Długo mi było przykro, że kasy zbrakło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuklinscy 16.09.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Skoro pytasz, a ja jestem w temacie to Ci powiem, że dobrze buduje ta Arkada. Sama budowa domu to ogromny wydatek, wszystko teraz kosztuje i trzeba podejmować odpowiedzialne decyzje. Ja sobie zrobiłem nieduży dom, a teraz wynająłem firmę, która mi robi ogrodzenie. Ile musiałem się z tym nachodzić i pozałatwiać. Teraz jest taki wybór, że aż trudno podjąć decyzje. Jeszcze tylko ogród, który sam się raczej nie posadzi.PS możecie mi polecić jakiegoś dobrego ogrodnika (woj. mazowieckie)? Będę dłużny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bart01 21.11.2019 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) Ja mogę z czystym sumieniem mogę polecić firmę[SPAM]. Zbudowali nam w tym roku piękny dom, który powoli wykańczamy. Na stronie mają gotowe projekty, które zachęcają do skorzystania z oferty Edytowane 21 Listopada 2019 przez Elfir polecenie niewiarygodne - jedyne wpisy forumowicza to reklama firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts