Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak na chwilę obecną to na pewno rezygnacja z wykusza. Dopiero wtedy ten dom zmieści mi się na działce przy zachowaniu wszystkich wymaganych odległości od ogrodzenia. A co do dalszych modyfikacji to się okaże. Co prawda zmniejszy się metraż pokoju dziennego ale z drugiej strony budowa będzie ciut tańsza co ma dla mnie niebagatelne znaczenie :)

No to ja planuję trochę więcej zmian. Na dole w sumie żadnych, tylko myślimy o poszerzeniu garażu o 1 m. No i zastanawiam się nad przesunięciem spiżarki na przeciwległą ścianę. Ta kuchnia na dole jest trochę mała i myślimy, czy aby jej nie wydłużyć i zrównać ze scianą kotłowni. Nie jestem do tego przekonana, bo wtedy dom zmieni wygląd, dlatego chciałabym go najpierw zobaczyć w realu, ale jak widać, nie wiem, czy to jest możliwe, bo coś mało tych budujących...

Na górze natomiast z tego najmniejszego pokoju chcemy zrobić garderobę (8 m to dla mnie trochę mało jak na sypialnię) i korytarz do pokoju nad garażem. W pokoju nad garażem na pewno 1 lukarna, chyba od frontu. I to by było na tyle.

Gdzie będziesz budował? My w okolicach Bydgoszczy.

Witam. No wreszcie pojawił sie ktoś, kto się będzie budował. Ja jestem na razie na etapie warunków zabudowy. Może cos ruszymy w przyszłym roku. Mamy działkę w okolicach Koronowa, w gminie Dobrcz. A Ty? Wprowadziłeś jakieś zmiany w projekcie? Z czego bedziesz budował?Mam nadzieję, że podzielisz się spostrzeżeniami. :)

Witam,

Fajnie, że ktoś również jest zainteresowany tym projektem. Ja też mam zamiar budować wg projektu BW-01 z kotłownią na paliwo stałe (węgiel, miał).

Jest to również najlepszy projekt jaki znaleźliśmy. Odpowiada całkowicie naszym wymaganiom. Nie chciałbym w nim nic zmieniać, ale wszytko bedzie zależało od działki jaką wkrótce mamy zamiar nabyć. Ta której cene negocjujemy wymagałaby skrócenia domu o 1m a więc pozbycie się wykusza lub zmniejszenie salonu... ale to jest jeszcze do przemyślenia. Będziemy sie budować w okolicach Radomia.

Pozdrawiam budowniczych....

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Witajcie, cieszymy się, że znaleźliśmy to jedyne jak narzazie forum dotyczące BW-01. Mało informacji na temat tego domku, a również przymierzamy się do jego budowy, którą zaczniemy w przyszłym roku. Mam nadzieję, że będziemy się wymieniali doświadczeniami i informacjami. Ja na dzień dzisiejszy posiadam ogólny kosztorys tego domu aktualny na IV kwartał 2009 roku. Jeśli ktoś jest zainteresowany z chęcią prześlę, proszę tylko o adres e-mail. (kosztorys na moją prośbę wysłała mi pracownia z Jeleniej Góry)