Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 months później...
  • Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak wygląda obecnie. [ATTACH=CONFIG]133280[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]133281[/ATTACH]

Zmiany takie, jak pisałam wcześniej czyli niezupełnie BW-01, bo ściana kuchni jest wyrównana. Garaż poszerzony o metr. Okna w wykuszu prawie do podłogi.

Czy Ktoś z Was (oprócz "sylah") też postanowił wydłużyć ścianę od kuchni i wyrównać ją z linią ściany kotłowni?

Czy takie rozwiązanie pociąga za sobą inne 'grube' modyfikacje, oprócz np. przedłużenia dachu?

pozdrowienia

Trochę go zmieniliśmy... CichyMa- mam nadzieję, że coś widać. Niestety ze środka mam tylko zdjęcie z pokoju nad kuchnią. Jak Ci pisałam- nie ma ścianki kolankowej. Postaram się zrobić za tydzień więcej zdj.

Czy Ktoś z Was (oprócz "sylah") też postanowił wydłużyć ścianę od kuchni i wyrównać ją z linią ściany kotłowni?

Czy takie rozwiązanie pociąga za sobą inne 'grube' modyfikacje, oprócz np. przedłużenia dachu?

pozdrowienia

Obraz 408.jpg

Obraz 347.jpg

Obraz 401.jpg

Obraz 406.jpg

• 2 months później...
  • 6 months później...
  • 2 months później...
Po roku od zamieszkania mogę już powiedzieć, że domek ma bardzo praktyczny układ.Widzę że m&m pomniejszył okna balkonowe na piętrze - z jednej strony fajnie, jednak obawiam się że w dość dużych pokojach będzie zbyt ciemno. To samo z oknami dachowymi. Rozsądne jest natomiast zrezygnowanie z okien dachowych nad garażem w pomieszczeniach gospodarczych i w ich miejsce - okna w ścianie szczytowej.

Trammel gratuluje ukonczenia i zamieszkania;) U nas wykończeniowka w trakcie. Pomniejszone okna balkonowe sa od strony poł-zach i teraz po wykończeniu sufitow i ścian jest wystarczająco jasno. Okna dachowe usunolem, bo mały pokoj zmniejszylismy i zrobiliśmy z niego garderobę plus korytarz do sypialni nad garażem (polecam takie rozwiazanie). Zostawilem tylko jedno nad klatka schodową i to była dobra decyzja bo klatka byłaby zdecydowanie za ciemna.Ogolnie jestem pod wrażeniem jak przestrzenny dom sie okazał miało być 120m2 a wszystkich podłóg u nas po poszerzeniu garażu wyszło blisko 200m2 :)

Dzięki, chociaż zamieszkałem to w sumie u mnie też ciągle coś do wykończenia :)

U mnie nad garażem obok łazienki jest pralnio-suszarnia a z drugiej strony garderoba. Małego pokoju na górze nie mam - jest wolna przestrzeń - w przyszłości taki mały salonik wypoczynkowy z tv. Od strony schodów dałem balustradę.

Okno nad schodami super doświetla ale mycie to porażka - tylko z drabiny.

No i faktycznie, po podłogach jest 200m2 i na poddaszu duża przestrzeń bo ściany kolankowe mają ok. 90 cm ( wg projektu ).