rombud2011 30.08.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam Mam rzut parteru i góry, proszę o jakieś namiary to prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylah 20.09.2010 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam ponownie, Gdyby ktoś miał te rzuty, to proszę o kontakt, bo rombud2011 się nie odezwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rombud2011 21.09.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam Proszę o przesłanie adresu e-mail, mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomian75 25.09.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Witam wszystkich, budujących i planujących budować dom wg projektu BW01.Czy ktoś kontaktowł się z projektantami (architektami), bo ja próbowałem ale nie odpisują ."odpowiemy na wszystkie pytania" nie sprawdza się, może ja planuje i się zastanawiam nad tym projektem a nic z tego nie będzie.Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami z tym biurem. Bo dobry kontakt w "razie czego" też jest ważny.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trammel 20.10.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witam, Ja kliknąłem na link z e-mailem do architekta -z ich strony internetowej odpowiedzieli i przysłali kosztorys uproszczony oddzielnie na budynek i oddzielnie na garaż. Ten, który jest na stronce internetowej z 2007 jest mało aktualny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycho_63 21.10.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Ja również zakupiłem projekt domu bw-01. Obecnie uzyskałem pozwolenie na budowę. Zamierzam budować na wiosnę przyszłego roku. Dom stawiam na działce na Mazurach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tus20 23.10.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 witam;) mogę prosić info o kosztach i wymiary parteru i poddasza na meila [email protected] dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trammel 06.11.2010 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Witam,Ma może ktoś z Was wycenę stanu surowego otwartego ( z dachem ) od firmy budowlanej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOMI_2005 14.11.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witam planujemy zakupić ten projekt i rozpocząć budowę w przyszłym roku.Jak mógłbym prosić o przesłanie kosztorysu, wyceny wybudowania stanu surowego oraz rzuty pomieszczeń.dane proszę przesłać na adres: [email protected]Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 17.11.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Też zastanawiałem się nad podniesieniem ścianki kolankowej. Teraz widzę, że dobrze zrobiłem nie ingerując w bryłę. W projekcie ścianka oryginalnie wychodzi i tak wysoka (aż się moi budowlańcy zdziwili) na 3 pustaki + wieniec (wysokość 1 pustaka) + murłata. Wszystko kwestia gustu Przesyłam link jak to wygląda na żywo : http://picasaweb.google.com/lh/photo/DW06VXAfnRmn59M9E1YmCQ?feat=email Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 17.11.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 co do schodów to mam betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 17.11.2010 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 co do schodów to mam betonowe. http://picasaweb.google.com/lh/photo/WT-q1vhwlcJI8aFg4pPqIw?feat=email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GOMI_2005 18.11.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 http://picasaweb.google.com/lh/photo/WT-q1vhwlcJI8aFg4pPqIw?feat=email Witam mam pytanie gdzie ten dom można zobaczyć na żywo, oraz ile kosztowało Państwa wybudowanie w stanie surowym. Jakbyście mieli Państwo więcej zdjęć to proszę o przesłanie na maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 18.11.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam mam pytanie gdzie ten dom można zobaczyć na żywo, oraz ile kosztowało Państwa wybudowanie w stanie surowym. Jakbyście mieli Państwo więcej zdjęć to proszę o przesłanie na maila: [email protected] Jeżeli chodzi o koszty to stan surowy otwarty z dachem deskowanym pod papą i podbitką drewnianą z krokwiami wycinanymi i pomalowanymi na brązowo tj. materiały +robocizna to około 100000zł ( myślałem, że się zmieszczę w 90000) Dokładnie jak podliczyłem wyszło 97100zł. Kwota wraz z materiałem na ścianki działowe z bk i z robocizną. Zdjęcia prześlę jak tylko zrobią do końca dach, bo teraz ciągle leje i się wszystko ślimaczy. Mam w tej chwili dosłownie połowę domu pod dachem. Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 18.11.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jeżeli chodzi o koszty to stan surowy otwarty z dachem deskowanym pod papą i podbitką drewnianą z krokwiami wycinanymi i pomalowanymi na brązowo tj. materiały +robocizna to około 100000zł ( myślałem, że się zmieszczę w 90000) Dokładnie jak podliczyłem wyszło 97100zł. Kwota wraz z materiałem na ścianki działowe z bk i z robocizną. Zdjęcia prześlę jak tylko zrobią do końca dach, bo teraz ciągle leje i się wszystko ślimaczy. Mam w tej chwili dosłownie połowę domu pod dachem. Pozdrawiam, Jacek Kwota ta nie powinna się zmienić, ale kto tam wie ... w budowaniu ciągle coś wchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 18.11.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Kwota ta nie powinna się zmienić, ale kto tam wie ... w budowaniu ciągle coś wchodzi... a jeśli chodzi o oglądanie domu to nie ma problemu tylko jak napisałem wcześniej wolałbym później jak będzie dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomian75 18.11.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam w końcu jakieś konkrety, ja liczyłem że wyjdzie dużo wiecej i z suporeksu a nie z cegły.a ile wzieli budowlańcy?bo odemnie chcą 40 tys. Pozdr.Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 18.11.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam w końcu jakieś konkrety, ja liczyłem że wyjdzie dużo wiecej i z suporeksu a nie z cegły. a ile wzieli budowlańcy? bo odemnie chcą 40 tys. Pozdr. Irek No ja też wcześniej znalazłem ekipę, która mury chciała postawić za 37500zl...., wziąłem ekipę inną (na szczęście) która wzięła 24tys zł za stan surowy otwarty z dachem. Ekipa 3 panów z Borów Tucholskich bardzo dokładnych i znających się na rzeczy. Widziałem jak zbudowali dom sąsiadowi i słyszałem co mówiły inne ekipy, które po nich robiły.. Zobaczę jeszcze jak to będzie u mnie, przy wykończeniówce tj. wszystko się okaże. PS. Budowanie tą cegła i pustakiem z bk wyszło by podobnie - cena porothermu spadła i za pustak wychodziło po 5,1zł brutto, za bk 7zł. Projekt był zaadoptowany pod porotherm, dlatego nie zmieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caxap77 18.11.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jack.s - bądź tak miły i zrób parę fotek twego domu z zewnątrz. Zżera mnie ciekawość jak wygląda. Ja, jak napisałem na początku tego wątku też buduję BW-01 z modyfikacją polegającą na usunięciu wykusza. Szumne słowo 'buduję' - mam na razie wylane ławy fundamentowe Stan surowy planuję na lipiec przyszłego roku. Mój domek będzie z betonu komórkowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack.s 18.11.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Jack.s - bądź tak miły i zrób parę fotek twego domu z zewnątrz. Zżera mnie ciekawość jak wygląda. Ja, jak napisałem na początku tego wątku też buduję BW-01 z modyfikacją polegającą na usunięciu wykusza. Szumne słowo 'buduję' - mam na razie wylane ławy fundamentowe Stan surowy planuję na lipiec przyszłego roku. Mój domek będzie z betonu komórkowego. Pozdrawiam dobra jutro strzelę fotkę na budowie. Ja mam wykusz tj. słupki w wykuszu zrobione z bk bo porotherm nie za bardzo się nadawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts