Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich, budujących i planujących budować dom wg projektu BW01.

Czy ktoś kontaktowł się z projektantami (architektami), bo ja próbowałem ale nie odpisują .

"odpowiemy na wszystkie pytania" nie sprawdza się, może ja planuje i się zastanawiam nad tym projektem a nic z tego nie będzie.

Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami z tym biurem. Bo dobry kontakt w "razie czego" też jest ważny.

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam planujemy zakupić ten projekt i rozpocząć budowę w przyszłym roku.

Jak mógłbym prosić o przesłanie kosztorysu, wyceny wybudowania stanu surowego oraz rzuty pomieszczeń.

dane proszę przesłać na adres: [email protected]

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Też zastanawiałem się nad podniesieniem ścianki kolankowej. Teraz widzę, że dobrze zrobiłem nie ingerując w bryłę. W projekcie ścianka oryginalnie wychodzi i tak wysoka (aż się moi budowlańcy zdziwili) na 3 pustaki + wieniec (wysokość 1 pustaka) + murłata. Wszystko kwestia gustu :)

Przesyłam link jak to wygląda na żywo : http://picasaweb.google.com/lh/photo/DW06VXAfnRmn59M9E1YmCQ?feat=email

Pozdrawiam,

Jacek

Witam

mam pytanie gdzie ten dom można zobaczyć na żywo, oraz ile kosztowało Państwa wybudowanie w stanie surowym.

Jakbyście mieli Państwo więcej zdjęć to proszę o przesłanie na maila: [email protected]

Witam

mam pytanie gdzie ten dom można zobaczyć na żywo, oraz ile kosztowało Państwa wybudowanie w stanie surowym.

Jakbyście mieli Państwo więcej zdjęć to proszę o przesłanie na maila: [email protected]

Jeżeli chodzi o koszty to stan surowy otwarty z dachem deskowanym pod papą i podbitką drewnianą z krokwiami wycinanymi i pomalowanymi na brązowo tj. materiały +robocizna to około 100000zł ( myślałem, że się zmieszczę w 90000) Dokładnie jak podliczyłem wyszło 97100zł. Kwota wraz z materiałem na ścianki działowe z bk i z robocizną. Zdjęcia prześlę jak tylko zrobią do końca dach, bo teraz ciągle leje i się wszystko ślimaczy. Mam w tej chwili dosłownie połowę domu pod dachem.

Pozdrawiam,

Jacek

Jeżeli chodzi o koszty to stan surowy otwarty z dachem deskowanym pod papą i podbitką drewnianą z krokwiami wycinanymi i pomalowanymi na brązowo tj. materiały +robocizna to około 100000zł ( myślałem, że się zmieszczę w 90000) Dokładnie jak podliczyłem wyszło 97100zł. Kwota wraz z materiałem na ścianki działowe z bk i z robocizną. Zdjęcia prześlę jak tylko zrobią do końca dach, bo teraz ciągle leje i się wszystko ślimaczy. Mam w tej chwili dosłownie połowę domu pod dachem.

Pozdrawiam,

Jacek

Kwota ta nie powinna się zmienić, ale kto tam wie ... w budowaniu ciągle coś wchodzi...

Witam

w końcu jakieś konkrety, ja liczyłem że wyjdzie dużo wiecej i z suporeksu a nie z cegły.

a ile wzieli budowlańcy?

bo odemnie chcą 40 tys.

Pozdr.

Irek

No ja też wcześniej znalazłem ekipę, która mury chciała postawić za 37500zl...., wziąłem ekipę inną (na szczęście) która wzięła 24tys zł za stan surowy otwarty z dachem. Ekipa 3 panów z Borów Tucholskich bardzo dokładnych i znających się na rzeczy. Widziałem jak zbudowali dom sąsiadowi i słyszałem co mówiły inne ekipy, które po nich robiły.. Zobaczę jeszcze jak to będzie u mnie, przy wykończeniówce tj. wszystko się okaże.

PS. Budowanie tą cegła i pustakiem z bk wyszło by podobnie - cena porothermu spadła i za pustak wychodziło po 5,1zł brutto, za bk 7zł. Projekt był zaadoptowany pod porotherm, dlatego nie zmieniałem.

Jack.s - bądź tak miły i zrób parę fotek twego domu z zewnątrz. Zżera mnie ciekawość jak wygląda. Ja, jak napisałem na początku tego wątku też buduję BW-01 z modyfikacją polegającą na usunięciu wykusza. Szumne słowo 'buduję' - mam na razie wylane ławy fundamentowe :) Stan surowy planuję na lipiec przyszłego roku. Mój domek będzie z betonu komórkowego. Pozdrawiam

Jack.s - bądź tak miły i zrób parę fotek twego domu z zewnątrz. Zżera mnie ciekawość jak wygląda. Ja, jak napisałem na początku tego wątku też buduję BW-01 z modyfikacją polegającą na usunięciu wykusza. Szumne słowo 'buduję' - mam na razie wylane ławy fundamentowe :) Stan surowy planuję na lipiec przyszłego roku. Mój domek będzie z betonu komórkowego. Pozdrawiam

dobra jutro strzelę fotkę na budowie. Ja mam wykusz tj. słupki w wykuszu zrobione z bk bo porotherm nie za bardzo się nadawał.