Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Starostwo sobie pogrywa

remx

Recommended Posts

Właśnie dzisiaj odebrałem z poczty zawiadomienie o uzupełnieniu braków w projekcie. Nie chcę tu dyskutować ich (a przynajmniej ich części) zasadności. Mam termin do jutra - zupełnie nierealny. No i nie służy mi zażalenie. Czy ktoś ma coś podobnego i jak z tym postępował.

To jest Pruszków. W związku z tym starostwem mam pytanie czy budujący w Pruszkowie dostawali w tamtym roku w warunkach zabudowy, że do pozwolenia na budowę muszą dostarczyć umowę na wywóz nieczystości i tzw zgodę na zjazd z działki. Pytam bo ja warunki zabudowy dostałem jeszcze z gminy Brwinów i tego tam nie było.

Dzięki za informacje. Chyba niedługo Pruszków będzie znany nie tylko ze swojego Rejonu Energetycznego ale i ze Starostwa.

remx

nie poddawaj się, ja te dwa papierki załatwiłem w gminie od ręki.

Poza tym dziwię się, że terminem w jakim musisz uzupełnić braki nie jest przynajmniej 7 dni od doręczenie zawiadomienia o konieczności uzupełnienia braków.

Jeśli wiesz, że nie zdązysz, to może udaj się do nich z pisemną prośbą o przedłużenie terminu.

Powodzenia.

Zgodnie z art. 64 § 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r. Kodeks postępowania administracyjnego, dane należy złożyć w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego zawiadomienia. Nieusunięcie braków w terminie 7 dni spowoduje pozostawienie wniosku bez rozpoznania.

Podeprzyj się tym artykułem.

Pozdrawiam