Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Psia kupa

wglenn

Recommended Posts

W new yorku jest 200 dolców za nieposprzątanie po psie. (CURB your DOG!)

Po drugie jesteśmy krainą rządzona przez właścicieli psów do których nie trafiają rzadne rzeczowe argumenty.

Jak zwróciłem starszej kobiecie żeby jej pies nie sikał do piaskownicy to wyzwała mnie od faszystów !

Te psie kupy to "wartości" jakie wnosimy do Europy ;-(

Rozwiązaniem mogłyby by być trutki na psiska jak kiedyś na szczury. Tylko kto posprząta truchła po psach ? :o

• 2 weeks później...

"Przecież to mały piesek" obruszyła sie pewna damulka, gdy mały piesek nawalił wielkie kupsko pod moja furtką.

Pani doczekała sie zwrotu własności.

Wiedziałam gdzie mieszka.

Zostawiłam " to" na jej drzwiach.

Pozdrawiam wiosennie.

ps.pani do dziś mi się kłania.

Żenują mnie wypowiedzi w stylu: nie ma przyrządów do spraztania, nie ma torebek, nie ma koszy na śmieci.

Kochani malkontenci, nawet jakby te wszystkie atrybuty dostepne były za friko i z dostawą do domu, nie sprzątalibyście kup po swoich psiakach. To pewne.

Niestety jestem często świadkiem takiej postawy usprawiedliwiania się i ogladania na innych. To mie załamuje. To takie nasze, PRLowskie

Pocieszające jest to, że dobry przykład ( sam regularnie czyszczę trawnik po moim psie ) generuje dobre postawy u współmieszkańców.

Ludzie powoli pozbywają się wygodnickiego wstydu.

To nie prawda, że nie ma odpowiednich torebek do sprzątania po psie.

Polecam jednorazowe torebli śniadaniowe. Wielkość idealna jak dla psa średnich rozmiarów ( mam Labradora - potrafi nieźle "walnąć" )

Tych, którzy chcą zobaczyć trawnik totalnie zasrany przez psy zapraszam na ulicę Wspólną w Warszawie. Trawnik na rogu Wspólnej i Poznańskiej oraz jego wąskie przedłużenie przy ul. Wspólnej w stronę Emilii Plater.

W tym rejonie się wychowałem. W czasach dzieciństa mogliśmy na tym skrawku zieleni grać nawet w nogę. Dzisiaj to byłby hardcore.

Do tego właśnie zmierzamy usprawiedliwiając się przed samymi sobą.

Pozdrawiam,

jedrek mniejszy

• 3 weeks później...

zgadzam się z wypowiedzia troche powyzej, mamy wypieszcone mieszkania, no i moze ogrody, a dalej, to wspolne, czyli niczyje, dbalaosc o otoczenie mamy jak u ludzi wschodu, cos podobnego obseruje sie w Grecji czy turcji, super dom, a za siadka sterta gruzu po jego budowie i podrzucane do lasu worki foliowe ze smiecaimi. Jestesmy jako narod brudasami i malo dbamy o estetyke, a najgorsza w tym wzgledzie jest Polska Centralna, w tym blokowiska. Przyklad mniej drastyczny od kup, na ilu balkonach w bloku latem zobaczycie skrzynki z kwiatami, a n ailu pranie, pordzewiale balustrady i rupieciarnie, ? A w Niemchech, czy nawet Czechach-kwiaty na kazdym balkonie!

A słuzby oczyszcania miasta, za granica kostke na deptakach myje sie woda pod cisnieniem, u nas raz polozona 10 lat temu jest zasyfiala, opluta z zasklepionym brudem, tak, ze koloru spod niego nie iwdac, a gdzie zielen miejska, gdzie fontanny, szkoda slow... A pseudo-grafiti na kazdym nowym tynku? Łapy bym poucinała!

ktos mądry kiedyś powiedział, ze poziom estetyki człowieka wschodu kończy sie na poziomie jego skóry, i to jest prawda