Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guliwer 2g - klary

Recommended Posts

Dokumenty

1. mapa do celów projektowych

2. warunki przyłączeniowe:

- woda i kanalizacja

- energia

3. wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania

4. projekt

5. adaptacja projektu (nie wprowadzaliśmy zmian)

Dziennik Klary

Komentarze do dziennika

Edytowane przez klara8

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
...jak idzie walka z bloczkami? mam nadzieję że wygraliście:)

a tak z ciekawości zapytam o koszty...pozdrawiam

Walka z bloczkami jeszcze przed nami

szczegółowe koszty już wkrótce ze zdjęciami: na razie

+beton B15 215zł/m3 (14,5m3)

+bloczki 2,1zł/szt (ok 1200-ale zastanawiamy się nad podniesieniem o jeden bloczek po tych super opadach po, których prace opóźniły się)

Witam. Z czego stawiacie ściany? Poprosiłbym o ilość -gazobetonu.......czy inny materiał z, którego budujecie plus cenę za sztukę. A może juz rozgladaliście się za więźbą?. Z miłą chęcią popatrzę na etapy waszej pracy. A jeszcze jedno, ile płacicie za stan SO dla firmy. pozdrawiam

Witam. Z czego stawiacie ściany? Poprosiłbym o ilość -gazobetonu.......czy inny materiał z, którego budujecie plus cenę za sztukę. A może juz rozgladaliście się za więźbą?. Z miłą chęcią popatrzę na etapy waszej pracy. A jeszcze jedno, ile płacicie za stan SO dla firmy. pozdrawiam

W tym roku tylko wyjście z ziemi, i za to koszt roboty to 5000 (po znajomości), normalnie firma chciała 6500 więc nie wiele więcej.

A jeżeli chodzi o dach -deski, to mam jedno tanie miejsce do polecenia w moich okolicach jeżeli jesteście z terenów koło Kolbud

Jesteśmy z Olsztyna, a ty okolice Gdańska jesli się nie mylę. Czekam na warunki zabudowy , nie dawno kupiliśmy działeczkę, ale jest bardzo zarośnięta. 1/3 działki to krzaki i drzewa, ale już uzyskałem pozwolenie na wycięcie. Spodobał nam się Guliwer 1g praktycznie po miesięcznym poszukiwaniu projektu. W tym roku planujemy wszystkie pozwolenia, a budowę na wiosnę 2011r. A nie orientujesz się ile bloczków potrzeba na ściany. Dobre i wyjscie z ziemi, to zawsze już coś.;)

W tym roku tylko wyjście z ziemi, i za to koszt roboty to 5000 (po znajomości), normalnie firma chciała 6500 więc nie wiele więcej.

A jeżeli chodzi o dach -deski, to mam jedno tanie miejsce do polecenia w moich okolicach jeżeli jesteście z terenów koło Kolbud

...no to całkiem niezła cena,koło słupska mi zawołali 10 tysi...nie wiem czy z nimi rozmawiać,w cenie koparka i cały sprzęt ...

Jesteśmy z Olsztyna, a ty okolice Gdańska jesli się nie mylę. Czekam na warunki zabudowy , nie dawno kupiliśmy działeczkę, ale jest bardzo zarośnięta. 1/3 działki to krzaki i drzewa, ale już uzyskałem pozwolenie na wycięcie. Spodobał nam się Guliwer 1g praktycznie po miesięcznym poszukiwaniu projektu. W tym roku planujemy wszystkie pozwolenia, a budowę na wiosnę 2011r. A nie orientujesz się ile bloczków potrzeba na ściany. Dobre i wyjscie z ziemi, to zawsze już coś.;)

Witam

ja tez dołączam do grona guliwerowców od wtorku ruszam z fundamentami, w tym roku tak samo jak Klara wychodze z ziemi reszta z czasem.

mam wykonawce z pod warszawy i za fundament z ociepleniem i izolacjami bez hydrauliki zasypania i pierwszej posadzki krzyknał 6 tys zl.

to jedna z niższych cen jakie udalo mi sie znalesc

powodzenia

Na 1 poziom GULIWERA 2g wychodzi około 190 szt, my wyciągamy na 8 bloczków (decyzja podjęta po deszczach), czyli 1520 szt.(wcześniej pisałam że ok 1200 szt ale to było na 7 poziomów i bez kominów bo pod kominy miało być wylewne ale zmiana planów)

U was wyjdzie troszkę mniej ok. 180 szt. na 1 poziom, a na ile macie wyciągnąć to inspektor wam powie.

Oczywiście mowa o bloczkach 14x24x38

POZDRAWIAM

Roboty geodezyjne 500 zł (tanio) ;)

Koparka, w sumie dwie (druga do przesypywania)

http://images47.fotosik.pl/332/b45646501e72e655med.jpg

piasek na podsypke ok.30t

stal fi12 L=12 40szt prętów (starczyło by ok 34szt) :(

gwoździe

http://images50.fotosik.pl/333/b4b7002b339724f4med.jpg

http://images38.fotosik.pl/329/138a4aa6fd58fc55med.jpg

http://images47.fotosik.pl/332/ff1bbee927bb8b91med.jpg

Edytowane przez klara8