Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Guliwer 2g - klary

Recommended Posts

Witaj Klaro8. Muszę przyznać, że piękny widok widzę . Pięknie ławy się wylewają, teraz bloczki i stan "0" gotowy.Pewnie sami też jesteście zadowoleni, jeśli pogoda pozwoli to nawet się nie obejrzycie jak stan "0" będzie gotowy. Pozdrawiam Cię i wszystkich budujacych lub mających zamiar budować Guliwerka.;)

• 2 weeks później...
WITAM, TEZ BUDUJE GULIWER zrobiłem dziennik jak jestem zalogowany wszystko ładnie działa fajne fotki dużo po kolei opisane ale niestety tylko widoczne po zalogowaniu . dołączałem z mojego komputera i z foksika ale cały czas niemożna ich oglądać bez zalogowania proszę o pomoc. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164900-Guliwer-2G-Ewy-i-Krzy%C5%9Bka&highlight=guliwer

WITAM, TEZ BUDUJE GULIWER zrobiłem dziennik jak jestem zalogowany wszystko ładnie działa fajne fotki dużo po kolei opisane ale niestety tylko widoczne po zalogowaniu . dołączałem z mojego komputera i z foksika ale cały czas niemożna ich oglądać bez zalogowania proszę o pomoc. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?164900-Guliwer-2G-Ewy-i-Krzy%C5%9Bka&highlight=guliwer

witam,

z fotosika po dodaniu zdjęcia trzeba w nie wejść i z właściwości skopiować adres:

</p><p> http://adres zdjęcia.jpg</p><p>

(w jednej lini)

pozdrawiam

• 4 weeks później...
Jesteśmy z Olsztyna, a ty okolice Gdańska jesli się nie mylę. Czekam na warunki zabudowy , nie dawno kupiliśmy działeczkę, ale jest bardzo zarośnięta. 1/3 działki to krzaki i drzewa, ale już uzyskałem pozwolenie na wycięcie. Spodobał nam się Guliwer 1g praktycznie po miesięcznym poszukiwaniu projektu. W tym roku planujemy wszystkie pozwolenia, a budowę na wiosnę 2011r. A nie orientujesz się ile bloczków potrzeba na ściany. Dobre i wyjscie z ziemi, to zawsze już coś.;)

Na 1 poziom GULIWERA 2g wychodzi około 190 szt, my wyciągamy na 8 bloczków (decyzja podjęta po deszczach), czyli 1520 szt.(wcześniej pisałam że ok 1200 szt ale to było na 7 poziomów i bez kominów bo pod kominy miało być wylewne ale zmiana planów)

U was wyjdzie troszkę mniej ok. 180 szt. na 1 poziom, a na ile macie wyciągnąć to inspektor wam powie.

Oczywiście mowa o bloczkach 14x24x38

POZDRAWIAM

BLOCZKÓW NA TROSZKĘ ZOSTAŁO

WIĘĆ NA "GULIWERA 1G" POWINNO STARCZYĆ 150 szt NA 1 POZIOM (i na pewno troszkę zostanie. Nam by starczyło na 2G 160 szt. na poziom, ale to co zostało wykorzystamy pod płot)

Edytowane przez klara8

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 months później...

Witam serdecznie!

Zapraszam na stronę fanklubu domu Guliwer: http://www.domguliwer.pl

Na stronie można umieszczać własne domy na mapie Polski i komunikować się z innymi właścicielami domów Guliwer. Dodatkowo można stworzyć własny kosztorys oraz przeglądać aktualne kosztorysy i galerie innych użytkowników.

Pozdrawiam i do zobaczenia w naszym fanklubie.

• 2 weeks później...

Witam po długiej nie obecności.

-robota za ławy, zbrojenie, fundamenty (izolowaliśmy, zasypywaliśmy i ocieplaliśmy sami)

-styropian fasadowy 8cm, 18 paczek: , siatka 62 m2 po 1,3zł/m, klej do siatki 17,00 zł x 6 opakowań:

- izolbud :

- folia 100 m2:

Edytowane przez klara8

• 5 months później...
  • 8 months później...
  • 6 months później...
  • 1 month później...