xtr 25.05.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 (edytowane) Wykonawca, który robił mi dach zbytnio nie przykładał uwagi do różnych odcieni dachówki (różne dostawy). Efekt tego jest taki jak na poniższych zdjęciach. Czy macie jakieś pomysły co z tym teraz można zrobić?Najlepiej byłoby rozebrać cały dach i ułożyć jeszcze raz, ale mam spore obawy, że po takiej operacji byłoby gorzej niż jest teraz (popękane dachówki, porysowane powierzchnie, może i jakieś nieszczelności itp), więc to raczej nie wchodzi w grę. Co patrzę na dach to wpadam w depresje..... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8ec317ad95919797.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/126c8f1d68c46d1d.html Edytowane 25 Maja 2010 przez xtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JP68 25.05.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Złóż reklamację u sprzedawcy lub przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 25.05.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Złóż reklamację u sprzedawcy lub przedstawiciela. W warunkach sprzedaży widnieje zapis w którym producent nie bierze odpowiedzialności za różne odcienie różnych partii dachówek. Więc co mi da reklamacja u sprzedawcy?? To nie jest wina ani producenta ani sprzedawcy tylko wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 25.05.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ze zdjęć wynika że to Roben, a u nich reklamacje przebiegają bezproblemowo.Napisz na piśmie reklamację na kolor dachówki, daj sprzedawcy do podpisania , sam fakt przyjęcia oczywiście , on skieruje to do przedstawiciela na region i dalej już sie samo potoczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 25.05.2010 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Ze zdjęć wynika że to Roben, a u nich reklamacje przebiegają bezproblemowo. Napisz na piśmie reklamację na kolor dachówki, daj sprzedawcy do podpisania , sam fakt przyjęcia oczywiście , on skieruje to do przedstawiciela na region i dalej już sie samo potoczy... i co potem? przyjada mi wymienic dachowki? to sie przeciez skonczy demolka calego dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 25.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Bez przekładania dachówki nie da się z tym nic zrobić, także jak chcesz coś z tym zrobić trzeba się z tym liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.05.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Masz bardzo ładnie wykonany dach! Takie odcienie to normalka. Pogadaj z wykonawcą by poprzekładał trochę dachówek w inne miejsca tak aby je rozrzucić po połaci i będzie po sprawie. Na moje oko parę godzin roboty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.05.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Nie jestem fachowcem, ale popieram przedmowce.Niech wymienia i poprzekladaja te dachowki i bedzie dobrze. Gdyby byla jedna inna dachowka, w ogole nie byloby tego widac, a ze sa ulozone te same w linii, stad to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtr 27.05.2010 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Nie jestem fachowcem, ale popieram przedmowce. Niech wymienia i poprzekladaja te dachowki i bedzie dobrze. Gdyby byla jedna inna dachowka, w ogole nie byloby tego widac, a ze sa ulozone te same w linii, stad to wszystko. Przeraza mnie ewentualnosc rozbiorki dachu, a praktycznia kazda polac jest tak spartaczona. Wyglada jednak na to, ze nie mam wyjscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.05.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Nie ma tego duzo. Zaledwie kilka linijek.Nie powinno byc duzo pracy.Inna sprawa, ze za jakis czas moze to byc juz niewidoczne, tak bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts