Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elewacja z płyt gipsowych imitujących piaskowiec

Recommended Posts

Proszę o radę, mam dom z porothermu i bardzo podoba mi się elewacja z piaskowca, nie stać mnie na prawdziwy kamień, czy płyty gipsowe imitujące piaskowiec nadają się na położenie na porotherm? Jak to się robi?? czy wystarczy tylko klej i te płytki? Bardzo Was proszę o radę. Z góry dziękuję:)

zależy jakiego piaskowca szukasz, ale generalnie nie jest wcale taki drogi, nieco droższy niż beton ala piaskowiec,

najtańsza to chyba dzikówka, potem te małe płyteczki ,

gdzieś kiedyś czytałam że nie stosuje żadnych mat. które udają to czym nie są .... - podpisuje się pod tym, choć....niestety dach mam udający dachówki - czego żałuje,

ale fundament i komin mam obłożony piaskowcem..... ,.....

• 1 month później...
  • 1 month później...
zależy jakiego piaskowca szukasz, ale generalnie nie jest wcale taki drogi, nieco droższy niż beton ala piaskowiec,

najtańsza to chyba dzikówka, potem te małe płyteczki ,

gdzieś kiedyś czytałam że nie stosuje żadnych mat. które udają to czym nie są .... - podpisuje się pod tym, choć....niestety dach mam udający dachówki - czego żałuje,

ale fundament i komin mam obłożony piaskowcem..... ,.....

Podpisuję oburącz. Sprawdź http://tnij.org/firmy_piaskowiec oraz w firmie Gruszecki z Wrocławia. Piaskowiec nie jest drogi. Pozdrawiam.

Gips nie ma co szukac na zewnątrz, wchlania wode, puchnie i gnije. Potrzymaj płyte GK na zewnątrz na jeden sezon to zobaczysz co sie stanie z gipsową imitacja piaskowca na elewacji. Jak juz to naturalny kamień i do tego zabezpieczony po wykonaniu środkiem hydrofobizującym. Tynk natryskowy DRYVIT nie taki prosty w aplikacji , potrzeba artysty żeby wylazerunkował deseń naturalnego kamienia no i jak postukasz w taką ściane to wiadomo , że tandeta a nie kamień