sylwia32 25.05.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Proszę o radę, mam dom z porothermu i bardzo podoba mi się elewacja z piaskowca, nie stać mnie na prawdziwy kamień, czy płyty gipsowe imitujące piaskowiec nadają się na położenie na porotherm? Jak to się robi?? czy wystarczy tylko klej i te płytki? Bardzo Was proszę o radę. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia32 26.05.2010 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 tak nadaja z tym wyjatkiem, ze do wnetrz a nie na zewnatrz. to znaczy że tylko prawdziwy kamień można kłaść na elewacje?? nawet częściowo a nie na całe ściany?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GR***CH 26.05.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Jak Ci kolega dobrze radzi to nie kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 27.05.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 zależy jakiego piaskowca szukasz, ale generalnie nie jest wcale taki drogi, nieco droższy niż beton ala piaskowiec, najtańsza to chyba dzikówka, potem te małe płyteczki , gdzieś kiedyś czytałam że nie stosuje żadnych mat. które udają to czym nie są .... - podpisuje się pod tym, choć....niestety dach mam udający dachówki - czego żałuje, ale fundament i komin mam obłożony piaskowcem..... ,..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.07.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Dryvit ma tynki natryskowe imitujące piaskowiec.jakkolwiek to tylko imitacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmz 07.09.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 zależy jakiego piaskowca szukasz, ale generalnie nie jest wcale taki drogi, nieco droższy niż beton ala piaskowiec, najtańsza to chyba dzikówka, potem te małe płyteczki , gdzieś kiedyś czytałam że nie stosuje żadnych mat. które udają to czym nie są .... - podpisuje się pod tym, choć....niestety dach mam udający dachówki - czego żałuje, ale fundament i komin mam obłożony piaskowcem..... ,..... Podpisuję oburącz. Sprawdź http://tnij.org/firmy_piaskowiec oraz w firmie Gruszecki z Wrocławia. Piaskowiec nie jest drogi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niezależny Doradca 08.09.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Gips nie ma co szukac na zewnątrz, wchlania wode, puchnie i gnije. Potrzymaj płyte GK na zewnątrz na jeden sezon to zobaczysz co sie stanie z gipsową imitacja piaskowca na elewacji. Jak juz to naturalny kamień i do tego zabezpieczony po wykonaniu środkiem hydrofobizującym. Tynk natryskowy DRYVIT nie taki prosty w aplikacji , potrzeba artysty żeby wylazerunkował deseń naturalnego kamienia no i jak postukasz w taką ściane to wiadomo , że tandeta a nie kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts