tomn11 25.05.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 witam wszystkich użytkowników forumsytuacja wyglada nastepujaco jest garaz dwustanowi-skowy o rozmiarze 6.5 na 8 fundamenty szer. 20 cm i pustak max 19cm i mam pytanie poniewaz chce zrobic strop belkowy i poddasze zamieszkale czy wytrzymają te fundamenty i sciany i nastepnie martwi mnie ile trzeba połozyć styropianu na sciany zeby było wmiare energetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.05.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Fundamnt bardzo lichy, jak masz doby grunt piaszczysty/żwirowy to oblecie jak masz grząski to nie da rady. Styropian na takie cos to najmniejszy problem Przykleisz 15cm i będzie ok. Kolejnośc prac to projekt architktoniczny z inwentaryzacja tego co masz i opinia inżyniera budownictwa /konstruktora/ czy nadaje sie to do robudowy. W projekcie zmiana sposobu użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomn11 25.05.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 a da sie powiekszyc te fundamenty nie rozwalajac obecnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezka 26.05.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 a da sie powiekszyc te fundamenty nie rozwalajac obecnych zdjąć ew. jedna lub dwie warstwy,zrobić płytę żelbetową,ale ktoś musi Ci to obliczyć - ile i jak? potem z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomn11 26.05.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 o jakie warstwy chodzi do ściągnięcia, ponieważ jestem amatorem w tych sprawach oraz kogo mam poprosić o obliczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomn11 27.05.2010 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 bardzo bym prosił o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts