Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena B20

bettka

Recommended Posts

chociażby po to, aby nie zrobiono mnie w konia-zamiast b25 otrzymać siuśki.

Dziś już wiem, bo właśnie zalewano moje ławy i pokazano mi właściwe frakcje znajdujące się w mieszance cementowej.

po co ci to?chcesz robić przesiew i sprawdzać,czy robić samemu?

Żeby wiedzieć trzeba pobrać próbkę i zawieść do laboratorium.

• Odpowiedzi 144
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 8 months później...
To dobra cena. A tak przy okazji to co lejesz z B30, bo u mnie w projekcie jest tylko B10 i B20?

No tak, u mnie w promieniu 10 km trzy betoniarnie, za B30 rozpiętość cen 210-220zł, czyli można powiedzieć, że mamy dobre ceny.

Z B30 wylewam płytę fundamentową - 27m3

kurcze, w Wlkp siakoś drogo w takim razie; ja ostatecznie wziunem od innego dostawcy, za 230 zł kubik + 200 zł za godzinę pracy pompki, ale o szczegółach - bezalkoholowych ;) - pisać tu nie będę

inna sprawa, że przez pogodę to wszyscy teraz ruszyli i to, że 4 x 7 m3 betonu miałem praktycznie na kilka h po zamówieniu uważam za jakiś tam bonus

za to moja główna hurtownia nie była mi wczoraj dostarczyć pełnej palety cementu, a jedynie tak z 1/3 - po prostu cement wziął i znikł, ale konkurencja stanęła na wysokości zadania

A tak na marginesie, to pilnujcie swoich fachowców, żeby nie dolewali wody do betonu. Jest to niestety nagminna praktyka, że ekipa szepce po cichu kierowcy betoniarki, żeby dolał trochę wody, bo wtedy łatwiej się beton zagęszcza i łatwiej zaciera. I co z tego, że inwestor się napina i negocjuje najlepsze ceny, a potem kupuje B30, który ekipa rozrzedzi i jest B20 albo i B15. Pzdr.