czarn-y 08.08.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Chytry 2 razy traci, ja wolę dopłacić do faktury i mieć gwarancję. Ludzie się napalają na ceny netto, a później beczą bo nie mają podstaw to reklamacji. Znam przypadek jak gość powołał ekspertyzę, po tygodniu od wylania deki z B20, próbki były pobierane łyżką stołową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 08.08.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Nie tylko brać beton z fakturą, ale także z wydrukiem komputerowym z mieszalnika. Jest tam podany skład mieszanki, godzina przygotowania, itp... a ponadto biorąc fakturę i tak odliczyć można VAT jeszcze w tym roku... Zawsze zastanawia mnie jak to jest, że ludzie inwestując pieniądze całego swojego życia w dom "oszczędzają" na takich ważnych materiałach jak beton na ławy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 08.08.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Nie tylko brać beton z fakturą, ale także z wydrukiem komputerowym z mieszalnika. Jest tam podany skład mieszanki, godzina przygotowania, itp... a ponadto biorąc fakturę i tak odliczyć można VAT jeszcze w tym roku... Zawsze zastanawia mnie jak to jest, że ludzie inwestując pieniądze całego swojego życia w dom "oszczędzają" na takich ważnych materiałach jak beton na ławy... Chyba, że faktura wystawiona na usługę wylewania stropu, wtedy nie odzyskasz ale zapłacisz tylko 8% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artek76 16.10.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Nie tylko brać beton z fakturą, ale także z wydrukiem komputerowym z mieszalnika. Jest tam podany skład mieszanki, godzina przygotowania, itp... a ponadto biorąc fakturę i tak odliczyć można VAT jeszcze w tym roku... Zawsze zastanawia mnie jak to jest, że ludzie inwestując pieniądze całego swojego życia w dom "oszczędzają" na takich ważnych materiałach jak beton na ławy... Najmądrzejszy wpis jaki ostatnio czytałem na tym forum:) !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemarros 16.11.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Na Podkarpaciu sporo betoniarni, które coraz mnie mają zleceń z budowy autostrady, a konkurencja silna. Beton B20 w normalnej cenie 215zł/m3 brutto z pompą. Przy ilości 35m3 udało się znaleźć cenę 195 zł/m3 z pompą (szczęście, że w promieniu 15 km jest trzy konkurencyjne betorniarnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts