Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian STRONG firmy Styropol jaka jakość ?

Recommended Posts

Witam

Wykonawca wylewek chce sprzedać mi styropian pod wylewki STRONG firmy Styropol w cenie 130 zł/m3. Styropianu ma być 15 cm. Czy ktoś z Was stosował styropian z tej firmy, macie jakieś doświadczenia ?

Po drugie: czy wystarczy folia 0,2 mm pod styropian? Chudziak nie jest specjalnie równy, widać ślady - fale - po wyrównywaniu deską dochodzące do 1,5 cm. Może podsypać piasku ?

Edytowane przez Ballah

• 3 weeks później...
Zetknąłem się dzisiaj z tym styropianem. W jednej z poznańskich hurtowni miły jegomość najpierw "pojechał" po lokalnych producentach, później - mimo że mówiłem o EPS 100 038 - chciał w promocji (niedługo mają wzrosnąć ceny styropianu) sprzedać mi STRONGA ze Styropolu. W trakcie dociekliwego wypytywania z mojej strony przyznał, że Strong to EPS 80, nie 100.

Zetknąłem się dzisiaj z tym styropianem. W jednej z poznańskich hurtowni miły jegomość najpierw "pojechał" po lokalnych producentach, później - mimo że mówiłem o EPS 100 038 - chciał w promocji (niedługo mają wzrosnąć ceny styropianu) sprzedać mi STRONGA ze Styropolu. W trakcie dociekliwego wypytywania z mojej strony przyznał, że Strong to EPS 80, nie 100.

Ja mam calosc ze styropolu eps70 i eps100, maja nowe maszyny od niedawna, znajomy magazynier z hurtowni w ktorej biore towar okreslil te nowe dostawy jako "zyleta".

• 2 weeks później...