Praefa 25.11.2010 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Czy domy wznoszone przez Was trzeba dodatkowo docieplać ? (ściany zewnętrzne) Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 25.11.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Czy droga Praefa ma zamiar do końca bezceremonialnie ignorować pytanie moje i kilku innych forumowiczów w odniesieniu do zdjęć zamieszczonych przez Zuzanos obrazujących masakrę jakościową która została u niej zamontowana?Ponowię pytania-jak naprawiono strop (konkretnie)-czy naprawa spękanych ścian praefy z dziurami i wystającymi zardzewiałymi drutami zbrojeniowymi polegała na zarzuceniu tego zaprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 29.11.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Czy droga Praefa ma zamiar do końca bezceremonialnie ignorować pytanie moje i kilku innych forumowiczów w odniesieniu do zdjęć zamieszczonych przez Zuzanos obrazujących masakrę jakościową która została u niej zamontowana? Ponowię pytania -jak naprawiono strop (konkretnie) -czy naprawa spękanych ścian praefy z dziurami i wystającymi zardzewiałymi drutami zbrojeniowymi polegała na zarzuceniu tego zaprawą? To ja ci odpowiem, zaszpachlowali, żeby ładnie wyglądało i już. A to, że klientowi strop na łeb spadnie to już nie ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 30.11.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Zachęcamy do zapoznania się z naszą nową, zimową promocją. Można zaoszczędzić kilka tysięcy złotych. Jak? Sprawdźcie. http://www.praefa.com/index.php?aktualnosci,54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 30.11.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Masakra,chyba nie ma na tym forum bardziej niepoważnej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.12.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Pokaż poważniejsze firmy prowadzące swoje wątki na tym FORUM. Chętnie poczytam i ... ciekaw jestem Twoich tam komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 01.12.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Fakt faktem innej nie ma, ale drugi fakt drugim faktem, ze Praefa sama sobie dołki kopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 02.12.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 przyjeli zasade nieodpowiadania na nurtujace forumowiczow pytania, sami sobie tworza opinie co inteligentniejsi czytajacy te forum wyrobia, albo juz wyrobili sobie zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.coccolino 02.12.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 witamy, prefabrykaty są ustawiane na warstwie zaprawy cementowej grubości 2-3 cm. Oczywiście po wykonaniu niwelacji eliminującej ewentualne nierówności płyty. Cykl produkcyjny elementów trwa 24 godziny. Dlaczego tak krótko? Bo stoły montażowe (o długości 24m z blatem stalowym grubości 10mm) są podgrzewane. Jeżeli chodzi o zamoknięcie ścian podczas montażu czy transportu... Nie ma to żadnego wpływu na nie - prefabrykaty są magazynowane na zewnątrz i nie występuje problem zamoknięcia ich. Oto strona z naszego katalogu, która dotyczy produkcji ścian... http://img340.imageshack.us/img340/7715/wykonanie.jpg a cały katalog - z opisem najważniejszych zagadnień - znajdziecie drodzy forumowicze pod poniższym linkiem: http://www.praefa.com/files/praefa%20katalog.pdf promocja ! 3% ze 100000 zł - 3000 zł , nie dziękuję. A w zamian co ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olecki 04.12.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Czy droga Praefa ma zamiar do końca bezceremonialnie ignorować pytanie moje i kilku innych forumowiczów w odniesieniu do zdjęć zamieszczonych przez Zuzanos obrazujących masakrę jakościową która została u niej zamontowana? Ponowię pytania -jak naprawiono strop (konkretnie) -czy naprawa spękanych ścian praefy z dziurami i wystającymi zardzewiałymi drutami zbrojeniowymi polegała na zarzuceniu tego zaprawą? pewnie że nie odpowiedzą, bo nie ma na to jasnej odpowiedzi. Zapaćkali coś i tyle. Dom puki co stoi... zamiast zaproponować nowe ściany, zaczeli to montować. Wstyd ... coś takiego zdarza się tylko w Polsce. Można popełnić błąd, nawet konsrukcyjny, ale później trzeb asie przyznac i ponieść koszty nowych ścian a nie montować coś tak koszmarnego. Niech to będzie przestroga przed tym systemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 04.12.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 Zapaćkali coś i tyle. Dom puki co stoi... Dom spełnia wszelkie warunki techniczne i posiada 50-letnią gwarancję. zamiast zaproponować nowe ściany, zaczeli to montować. Wstyd ... coś takiego zdarza się tylko w Polsce. Można popełnić błąd, nawet konsrukcyjny, ale później trzeb asie przyznac i ponieść koszty nowych ścian a nie montować coś tak koszmarnego. Gdybyś Drogi Forumowiczu dokładnie czytał historię Zuzanos (co sama przyznała), to wiedziałbyś, że nie było potrzeby wymiany ścian. Poprawki podczas prac montażowych spowodowały, że dom spełnia wszelkie wymogi techniczne, które obowiązują w naszym kraju. Do błędów się przyznaliśmy - o tym też już było. A klientka - po montażu - nie zgłosiła żadnych (podkreślamy: żadnych!) uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 To niezły patent na bezkarne robienie błędów budowlanych i fuszerek. Dogadujesz się z kierownikiem budowy, robi zmianę w projekcie i wszystko. Nie zareklamujesz tego co z projektem zgodne. Myśleć, partacze wszelkiej maści, myśleć! Koniec z odpowiedzialnością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 05.12.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Target jest jeden-naiwni, niezbyt majętni mieszkańcy miast o zerowej wiedzy budowlanej ,którym można wcisnąć za grubą kasę mały domek (że niby szybko,że niby jakość,że niby dobre materiały,że niby gwarancja i tym podobne banialuki w stylu "ciepły dom na lata" czy jak to tam było) argumentując ,że to alternatywa dla mieszkania.Stąd to jakiś promil promila normalnych budów.W ostatnim miesięczniku "Ładny Dom" który czytałem, jest napisane ,że takie prafabrykowane domy z uwagi na bardzo małą popularność trudniej sprzedać i uzyskuje się za nie niższe ceny.Dawno wyraziłem takie zdanie na tym i innych wątkach to zostałem przez wielu dziwnych orędowników nazwany trollem.Czyli płaci się dużo więcej ,by w razie takiej potrzeby i np konieczności sprzedaży dostać dużo mniej.Jak pisałem ,rozwiązanie dla wyjątkowych naiwniaków.99% ludzi ma odrobinę oleju więc buduje jak wszyscy,zawsze znajdzie się 1% naiwnych którym można sprzedać byle co za duża kasę.Paru dostanie upust napisze ,jak to super i kręci się dalej i następni się znajdują.Proste i można by już skonczyć z tymi dyrdymałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 05.12.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 A najśmieszniejszy jest ten argument, że zyskujesz parę metrów kwadratowych bo ściany wąskie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzynap3 05.12.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Witajcie, Nie wiem z jakiego powodu uważacie, że technologia jest droga? Budując tradycyjnie możecie za stan surowy zapłacić tyle samo, albo i więcej wszystko zależy, czy ekipa na którą traficie będzie rzetelna, czy nie. Mnie nie było stać na mieszkanie przy budowie i pilnowanie od rana do nocy pracowników. A ekipa z Legalettu i Praefy nigdy w ręku nie miała nawet piwa, czego nie można powiedzieć o pozostałych "wykończeniowcach", o panach od kostki brukowej nie wspomnę, bo powiedziałam w końcu, że sobie nie życzę picia w pracy, a efekt jest taki, że niby prosty wzór tak spaprali, że szlag mnie trafia. Pisaniem Tomku, że jestem naiwna bo dałam się wykorzystać nic nie wniesiesz do wątku, bo jeśli ktoś umie liczyć to i tak będzie wiedział co mu wyjdzie taniej... A poprawienie po Praefie to nie problem, poprawianie po pijanych murarzach to dopiero wyczyn - zwłaszcza jak masz to zrobić za swoje pieniądze. (Wiem co mówię - widziałam dom szwagra murowany przez wujka - schody do tej pory czekają na wyrównanie, każdy jest innej wysokości i wielkości, nie mówiąc o spapranej więźbie. Czy połaci dachowej - która wyszła inaczej niż w projekcie, bo murarze podnieśli standardowo o 2 pustaki wyżej ściany i wszystkie proporcje trafiło - do kogo wtedy pójdziesz, żeby ci zapłacił za poprawki? Wujek? Z drugiej strony piszesz, że jest to byle co za dużą kasę - na jakiej podstawie tak sądzisz? Gdybyś przedstawił wiarygodne badania, że keramzyt użyty do produkcji ścian pochodzi z dziwnego źródła, że beton nie spełnia norm - a tu mój drogi wszystko jest certyfikowane i ma gwarancje - za to się płaci. Popatrz bardziej praktycznie, możesz jeść tanie badziewie z marketu - kurczaki x razy rozmrażane w smaku przypominające trawę, pangę karmioną bliżej nieokreślonym syfem, bo to takie tanie. A możesz jeść żywność z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych - czy to oznacza, że jesteś idiotą? bo można to samo mieć taniej? A właśnie chodzi o to, że PRAWIE - robi WIELKĄ różnicę i to nigdy nie będzie to samo. Niezależnie od tego jak bardzo będziesz krzyczał, wił się i pluł na innych inwestorów. Po to mamy demokrację, żeby każdy mógł wybrać coś dla siebie, a inni mogą to akceptować lub nie, ale kultura wymaga, żeby szanować się nawzajem, a nie pluć w sposób politycznie wskazany. Pozdrawiam wszystkich domatorów, Ale nam się cudnie na zewnątrz zrobiło :)Może nie dla wszystkich - jak zwykle, ale widoki zaokienne to mamy marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 05.12.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Zuzanos jest zaprzeczeniem wszystkiego co napisałaś.Przy tym wujek twego szwagra to zapewne niezły fachowiec.2500zł z metr stanu deweloperskiego z uwzględnieniem zastosowanych materiałów to min 500zł droźej na metrze niż tradycyjna technologia.Do tego ,na rynku wtórnym dom wart sporo mniej i trudności z ewentualną odsprzedażą.Certyfikowane gospodarstwa ekologiczne?Jednak jesteś chyba naiwna.Sorry.To zresztą temat na za długą dyskusję i nie do tego wątku.Najkrócej - chcesz mieć ekologicznie - wyprodukuj sobie sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 05.12.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 wujka szwagra to moze nie mieszac do tego,tylko zalozyc mu osobny watek od tego sa fora budowlane,zeby wyciagac fatalne niedociagniecia firm,obalac pewne teorie i przecierac mydlo z oczu inwestorow.....a to wszystko sluzy temu,zeby podniesc jakosc uslug wszystkich wykonawcow,ktorzy widzac jak latwo jest obnazyc ich niemoc beda sie lepiej pilnowac........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 05.12.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Tym bardziej ,że Kasia pali kominkiem jak sama pisze,bo ten rewelacyjny Legalett nie kosztuje 250zł na miesiąc jak pisali.Pisałaś Kasiu ,że 2tys KWh na miesiąc z ciepłą wodą,ale tylko 5godzin Legalett ,reszta kominek..Co byłoby gdybyś nie paliła kominkiem?Po co płacić taką kasę za system przy którym żeby nie zbankrutować trzeba mieć kotłownię w salonie i używać jej z konieczności nie przyjemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 05.12.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 (edytowane) tez wlasnie teraz przeczytalam dziennik katarzyny i ze smiechu malo nie umarlam.... panowie projektanci nie dogadali się ze sobą,więźba nie uwzględniła ścianek szczytowych.... Główne wiązary szły prosto. Ale zanim dotarł transport projektant od praefy z projektantem od wiązarów uzgodnił, że zwalają ścianki szczytowe. Cwaniaki, ale okazało się, że przyjemny w obróbce keramzyt jest pięknie zazbrojony i nie póści. poza tym jedna ścianka waży bagatelka tonę, majster od montażu zbuntował się, a ja go postraszyłam, że jak coś rozwalą to ktoś za to odpowie, w końcu w betonie mamy całe ogrzewanie zalane. Po długich negocjacjach stwierdzili (ci od wiązarów) żebyśmy wzięli dźwig, żeby je ściągnąć. Ale panowie na budowie obalili ten pomysł, bo wysżło im, że tydzień by u nas siedzieli przy samych ściankach , w koncu ja w płaczem zadzwoniłam do pana dyrektora z praefy i pytam, dlaczego pozwolono na rozwalanie ścian, przecież to może naruszyć całą konstrukcję - te sie zdziwił, i zasugerował zmianę konstrukcji wieźby dachowej. ciekawe jak to sie ma do slow tejze samej katarzyny Mnie nie było stać na mieszkanie przy budowie i pilnowanie od rana do nocy pracowników. Edytowane 5 Grudnia 2010 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 05.12.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 tez wlasnie teraz przeczytalam dziennik katarzyny i ze smiechu malo nie umarlam.... ciekawe jak to sie ma do slow tejze samej katarzyny Wszystko mozna kupić. Krótką czy też wybiórczą pamięć chyba najtaniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts