tomek131 30.10.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 (edytowane) Jak widać Praefa zorientowała się o kogo chodzi.Pewnie siła argumentów była po stronie tej poszkodowanej,tak wiec jedynym inteligentnym wyjściem z sytuacji tu na forum było posypanie głowy popiołem.Ja mam pytania do Praefy1.Czy przypadek zuzanos był jedynym w tym wcale przecież nie odległym okresie,ledwie 3lata do tyłu (bo ponoć nie jedynym)2.Czy w przypadku inwestycji życia, za często oszczędności życia plus kredyt na długie lata ,w tak ważnym ,chyba jednym z najważniejszych momentów życia jak budowa domu nie mogliście posypać głowy popiołem 3lata temu, tylko zuzanos, jak pisze musiała się włóczyć po sądach?Taki syf jak na tych zdjęciach to powinniście na swój koszt rozebrać ,zmielić i wywalić do kosza a inwestorce dać zupełnie nowe elementy ,wycieczkę pod palme dla rodziny gratis w ramach przeprosin a wasz prezes powinien osobiście przyjechać z koszem kwiatów i jeszcze raz osobiście inwestorke przeprosić.Ale takie zachowania nawet nie mieszcza sie w horyzontach myslowych 90% cwaniaczkow chcacych latwo i szybko zarobic duza kase3.Jak sie do tego wszystkiego ma, ta majaca gwarantowac abolutnie perfekcyjna jakosc i wykonania i samego materialu niemiecka kontrola ,nadzor ,certyfikaty i te wszystkie bajery ktorymi tak epatujecie na swoich stronach i w rozmowach z inwestorami Edytowane 30 Października 2010 przez tomek131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 30.10.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ja mam pytania do Praefy 1.Czy przypadek zuzanos był jedynym w tym wcale przecież nie odległym okresie,ledwie 3lata do tyłu (bo ponoć nie jedynym) Tomku, zadajesz pytanie, po czym w nawiasie odpowiadasz. Więc pozwól, że nie będziemy tego komentować. 2.Czy w przypadku inwestycji życia, za często oszczędności życia plus kredyt na długie lata ,w tak ważnym ,chyba jednym z najważniejszych momentów życia jak budowa domu nie mogliście posypać głowy popiołem 3lata temu, tylko zuzanos, jak pisze musiała się włóczyć po sądach?Taki syf jak na tych zdjęciach to powinniście na swój koszt rozebrać ,zmielić i wywalić do kosza a inwestorce dać zupełnie nowe elementy ,wycieczkę pod palme dla rodziny gratis w ramach przeprosin a wasz prezes powinien osobiście przyjechać z koszem kwiatów i jeszcze raz osobiście inwestorke przeprosić.Ale takie zachowania nawet nie mieszcza sie w horyzontach myslowych 90% cwaniaczkow chcacych latwo i szybko zarobic duza kase Tomku mylisz dwie sprawy. Zuzanos nie ma z nami sprawy w sądzie. Sama to napisała. Nasz etap (SSO) został wykonany - z problemami - ale został. Mało tego! Nie mamy żadnego zgłoszenia ze strony zuzanos w sprawie jakiejkolwiek reklamacji. Dlatego sądzimy, że koszty, które ponieśliśmy i poprawki spowodowały, że klientka uznała, iż SSO został - powtarzamy: po poprawkach! - wykonany dobrze. 3.Jak sie do tego wszystkiego ma, ta majaca gwarantowac abolutnie perfekcyjna jakosc i wykonania i samego materialu niemiecka kontrola ,nadzor ,certyfikaty i te wszystkie bajery ktorymi tak epatujecie na swoich stronach i w rozmowach z inwestorami Tomku, wypadki się zdarzają nawet najlepszym. Zrobiliśmy co tylko w naszej mocy, aby dom był bezpieczny i spełniał wszystkie założenia konstrukcyjne. Za to, że musiało się to odbyć po poprawkach (a nie od razu po transporcie ścian) przeprosiliśmy. Robimy co w naszej mocy, aby takie sytuacje już się nie zdarzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bynio58 30.10.2010 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Tomek131 I herakles- Dostałem ofertę od firmy jak podałem wyżej -Projekt i wykonanie tej firmy -Domu 122,24 m2 pow.użytk. parterowy stan surowy zamknięty na fundamencie monolitycznym cena 202970 netto , ale przeraziła mnie cena transportu -ściany z betonu architektonicznego prefabrykowane trójwarstwowe składają się z 14 cm warstwy konstrukcyjnej, 15 cm warstwy ocieplenia wykonanej ze styropianu oraz 5cm warstwy elewacyjnej.Chyba wybuduje metodą tradycyjna , a chodziło mi o czas budowy , niestety tyle kasy nie wydam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 02.11.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 2-3 razy drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 08.11.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Co tu taka cisza?Nie ma się czym chwalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 08.11.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Przecież ich zabiliśmy na amen, miszcz od marketingu prawdopodobnie wyleciał z roboty, a prezes prawdopodobnie negocjuje z muratorem usunięcie tematu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 09.11.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Może i tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 09.11.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Myślę, że z punktu widzenia Praefy może być gorzej... np. kilku innych klientów nabitych w Praefę trafi na to forum i podzieli się z nami swoimi doświadczeniami o ile oczywiście tacy istnieją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 09.11.2010 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Myślę, że z punktu widzenia Praefy może być gorzej... np. kilku innych klientów nabitych w Praefę trafi na to forum i podzieli się z nami swoimi doświadczeniami o ile oczywiście tacy istnieją.... Spokojnie, nie mamy zamiaru likwidować konta - czy tam wątku - bo nie mamy nic do ukrycia. Przydarzył się błąd - naprawiliśmy go i przeprosiliśmy inwestora. Niebawem pokażemy zdjęcia z wielu innych budów, aby udowodnić, że błędy zdarzają się wyjątkowo rzadko. Jak każdemu z nas... Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 09.11.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Ja bym tej masakry u zuzanos błędem nie nazwał.W/g mnie to coś znacznie więcej,ale to już zapewne każdy sam sobie oceni.W każdym razie w mojej ocenie to kompletny brak kontroli jakości i wszystkie te pisaniny o certyfikatach ,kontrolach można sobie w buty wsadzić widząc coś takiego i potraktować je jak bajki dla naiwnych dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 09.11.2010 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Ja bym tej masakry u zuzanos błędem nie nazwał.W/g mnie to coś znacznie więcej,ale to już zapewne każdy sam sobie oceni.W każdym razie w mojej ocenie to kompletny brak kontroli jakości i wszystkie te pisaniny o certyfikatach ,kontrolach można sobie w buty wsadzić widząc coś takiego i potraktować je jak bajki dla naiwnych dzieci Pamiętaj Tomku, że ta "masakra" została w 100% poprawiona na nasz koszt. Inwestorka nie zgłosiła nam, że coś mamy jeszcze poprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 09.11.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Pokazane przez zuzanos zdjęcia ścian i stropów są porażające. Te elementy prefabrykowane na pewno nie są w II, czy nawet w III gatunku. Raczej jest to poza gatunek.Stawiałem kiedyś garaż i na ściany działowe dałem płyty betonowe prefabrykowane. Też były uszkodzone i w tzw. poza gatunku, miały peknięcia ale wyglądały o 100 % lepiej jak te na zdjęciach zuzanos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 10.11.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Nie przesadzasz, przecież to tylko drobny błąd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 10.11.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Drobnym błędem to ja tego, nie nazwałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 10.11.2010 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Droga Praefo , a na czym polegała naprawa?Na zarzuceniu całego tego spękanego złomu z wystającymi drutami zaprawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 17.11.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Droga Praefo , a na czym polegała naprawa?Na zarzuceniu całego tego spękanego złomu z wystającymi drutami zaprawą? Dołączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 18.11.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Dzięki temu wątkowi udało się jednemu z inwestorów usunąć błedy popełnione przez wykonawcę. W ostatnim BD czytałem że są fachowcy co budują kawałek i się zwijają. NAstępna ekipa bierze pieniądze za rozebranie tego i postawienie od nowa ... i nici z taniości rozwiązania. O nerwach nie wspominając.Tak więc to się zdarza. Ważne że jest kogo ścigać kto poddaje się "kontroli" również na forum. Nasuwa mi się analogia do serwisu samochodowego - dlaczego niektórzy (a nawet sporo) korzystają z autoryzowanych serwisów mimoże że jest drogo ! I to nawet po gwarancji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 25.11.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Proszę o informację w jaki sposób posadawia się ściany Praefy na płycie fundamentowej? W jaki sposób się je łączy z płytą? Chciałbym jeszcze się dowiedzieć ile trwa proces produkcji ścian i w jaki sposób jest usuwana wilgoć w trakcie produkcji, że ściany nie wymagają sezonowania? Czy zamoknięcie ścian podczas montażu ma jakiś negatywny wpływ na nie? Edytowane 25 Listopada 2010 przez Dareckyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 25.11.2010 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Proszę o informację w jaki sposób posadawia się ściany Praefy na płycie fundamentowej? W jaki sposób się je łączy z płytą? Witamy, prefabrykaty są ustawiane na warstwie zaprawy cementowej grubości 2-3 cm. Oczywiście po wykonaniu niwelacji eliminującej ewentualne nierówności płyty. Chciałbym jeszcze się dowiedzieć ile trwa proces produkcji ścian i w jaki sposób jest usuwana wilgoć w trakcie produkcji, że ściany nie wymagają sezonowania? Czy zamoknięcie ścian podczas montażu ma jakiś negatywny wpływ na nie? Cykl produkcyjny elementów trwa 24 godziny. Dlaczego tak krótko? Bo stoły montażowe (o długości 24m z blatem stalowym grubości 10mm) są podgrzewane. Jeżeli chodzi o zamoknięcie ścian podczas montażu czy transportu... Nie ma to żadnego wpływu na nie - prefabrykaty są magazynowane na zewnątrz i nie występuje problem zamoknięcia ich. Oto strona z naszego katalogu, która dotyczy produkcji ścian... http://img340.imageshack.us/img340/7715/wykonanie.jpg A cały katalog - z opisem najważniejszych zagadnień - znajdziecie Drodzy Forumowicze pod poniższym linkiem: http://www.praefa.com/files/praefa%20katalog.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channach 25.11.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Czy domy wznoszone przez Was trzeba dodatkowo docieplać ? (ściany zewnętrzne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts