perm 09.12.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Myśle, że przewymiarowanie jest na poziomie conajmniej z 300%. Czemu nie doradzacie Zuzanos aby wzięła "fachowca" + prawnika, który udowodni że to szmelc. Czemu oczekujecie że firma sama sobie będzie robić beee... Trzeba to skonsultować z innym "lekarzem" z budownictwa Ciekawe co powie. Firma robi sama sobie beee nie podając jak to naprawiła. Pamiętaj że tu na forum sa juz dwa założone przez PRAEFĘ wątki o tym jakie to ich domy sa wspaniałe. Gdyby nie dociekliwi forumowicze nie wiedzielibyśmy że po pierwsze są bardzo drogie, po drugie wcale nie jest to szybkie budowanie, po trzecie że ściana z keramzytobetonu wymaga docieplenia podobnie jak każda inna w technologii murowej, po czwarte wreszcie i najważniejsze ta wysoka cena nie gwarantuje jakości i bezproblemowego budowania. Na plus PRAEFIE trzeba przyznać załatwianie reklamacji w sposób satysfakcjonujący klienta co jak już pisałem zbyt często sie firmom budowlanym nie zdarza. To plus ale czy rzeczywiście? Nie wiemy bo sposób naprawy wydaje się prymitywny bardzo i zupełnie do tej technologii nie pasujący. Niestety PRAEFA nie rozwiewa wątpliwości a raczej budzi podejrzenia o wykonaniu naprawy gwarancyjnej po najmniejszych kosztach co przekreśla ten jedyny plus czyli szybką i skuteczną reakcję na reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 09.12.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 10.12.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Zuzanos zaakceptowala ten stan(bylo o tym wczesniej)i juz nie bierze udzialu w dyskusji nie wiemy dlaczego,byc moze uzyskala odpowiedni zwrot poniesionych kosztow celem tej dyskusji nie jest udowodnienie,ze ta firma jest oszustem czy partaczem,tylko celem jest poznanie dokladnie tej technologii i jej oplacalnosci Własnie tak rozumiałem ten wątek. Takie napastliwe atakowanie firmy jest dla mnie niezrozumiałe. Ktoś kto poszukuje informacji i trafi na ten wątek to znajdzie sporo jadu... zdecydowanie mniej informacji o technologii. Tego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 10.12.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 11.12.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Jak sobie jeszcze raz na spokojnie pooglądałem zdjęcia Zuzanos ze strony 11 i 12 tego wątku to normalnie coś niesamowitego.Dobrze ,że takie coś nie trafiło na mnie bo miałbym pewną sprawę karną o pobicie paru delikwentów za taki stan rzeczy odpowiedzialnych.I nie bardzo bym się takiej sprawy karnej obawiał ,bo gdybym sędziemu na rozprawie pokazał te zdjęcia ,to wobec mnie sprawę by umorzyli i mnie uniewinnili a wobec Praefy chyba wszczeli by sprawę z urzędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.coccolino 11.12.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Tomku 131, takich przypadków jak zuzanos praefie przytrafiło się napewno więcej. Tylko nie wszyscy wiedzą o tym forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 11.12.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 (edytowane) Edytowane 27 Maja 2011 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.12.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Jak sobie jeszcze raz na spokojnie pooglądałem zdjęcia Zuzanos ze strony 11 i 12 tego wątku to normalnie coś niesamowitego.Dobrze ,że takie coś nie trafiło na mnie bo miałbym pewną sprawę karną o pobicie paru delikwentów za taki stan rzeczy odpowiedzialnych.I nie bardzo bym się takiej sprawy karnej obawiał ,bo gdybym sędziemu na rozprawie pokazał te zdjęcia ,to wobec mnie sprawę by umorzyli i mnie uniewinnili a wobec Praefy chyba wszczeli by sprawę z urzędu Demagogia. Poszedłbyś siedzieć albo conajmniej w zawieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 13.12.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Pamiętacie temat jak pustaki wienerberga rozsypywały się. Nie wiem czy rzeczywiście to prawda ... ale wtedy i najlepsza ekipa nic nie pomoże. Tak więc w kazdej technologii jest to możliwe. W wątku jest załozenie "nie wprost" że inne technologie są bezbłedne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 13.12.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 W wątku to jest założenie ,że Ta technologia (czyli Praefa) jest bezbłedna.Dopóki zdjęć nie wkleiła Zuzanos ,tak tu wciskali.Jeszcze raz piszę - target to naiwniacy z większych miast bez kasy i bez najmniejszego pojecia o budowaniu ,którym za chorą kasę wciska się "dom w cenie mieszkania" "ciepły dom na lata " itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 15.12.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Pokaż mi firmę, która mówiąc o swoim produkcie mówi że czasami zdarzy im się coś spierdo....Człowieku gdzie Ty żyjesz ? Czego się czepiasz tak naprawdę.Jaki procent poprawnych by Cię zadowolił ?Oczywiście takich przypadków jest sporo ... ale jeśli kilkatysięcy jest prawidłowych to co ? Gdzie jest granica prawidłowości technologii. Kidyś we Wrocku była sprawa Mercedesa z salonu, który 21 razy był w serwisie - nie wymieniali bo nimi trzymał normy. A Peugeot ma napisane że 1l oleju na 2000 km spalania jest OK ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 15.12.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Bronisz firmy ,która na chyba dziesięć pytań od różnych forumowiczów o sposób naprawy usterek zareagowała calkowitym olaniem tychże forumowiczów.To zwykłe chamstwo.To razBronisz firmy ,która stosuje kretyński marketing dla naiwnych w postaci "nasze ściany są ciepłe" tudzież "cieply dom na lata" ,a ich ściany (to nawet nie ściany ,tylko prefabrykowane elementy konstrukcyjne) są tak ciepłe jak styropian na nich.Ponadto ten kretyński marketing to wciskanie wszystkim ,że ich jakość jest niedostępna dla tradycyjnego budownictwa,nie ma użerania się z murarzami ,ktorzy krzywo lub zle coś wymurowali.To jeden z fundamentów tego idiotycznego marketingu.Jak zostało wykazane ,sami potrafią spartolić bardziej niż cała brygada pijanych i do tego przyćpanych murarzy. O to chodzi a nie o to ,że nie ma idealnych i bezbłednych firm ani technologii i dziwię się ,że tego nie rozumiesz lub nie chcesz zrozumiećPowiem jeszcze coś .Chcemy sprzedać z jakichś powodów taki dom za kilka lat, idę o duży zakład ,że rozmowa będzie następująca-dzień dobry ja w sprawie sprzedaży domu-dzień dobry ,czym mogę slużyć-z czego jest budowany ten dom -proszę Pana/Pani z takich elementów prefabrykowanych z keramzytobetonu -ale coś bliżej co to za elementy-no...takie plyty gotowe z kermazytobetonu składane na budowie a wcześniej wykonane pod konkretny projekt w fabryce-płyty gotowe powiada Pan hm.........to ja dziękuję do widzeniaPonieważ system ten występuje często z Legalett na prąd ,mogło by paść jeszcze jedno pytanie-a czym ogrzewany jest ten dom-prądem-aha płyty i ogrzewany prądem.Dziękuję bardzo, do widzeniaOsoba dzwoniąca w sprawie ogłoszenia woła do żony - Ty jakiś wariat chce sprzedać dom z jakiś płyt betonowych grzany prądem ,drożej niż inne domy.-no cóż kochanie wariatów nie brakuje ,wyrzuć numer i dzwońmy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 15.12.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Sorry ale nie uważam się za kretyna (bo sugerujesz że uległem ich namowom). To co tutaj robią popieram, bo wielu pytań do nich bym nie zadał bo bym na nie nie wpadł, a dzięki tej posleczności ich zakres się rozszerzył. W kazdej budowie nalezy miec kierownika i to on powinien przypilnować solidności wykonania. Firma oczywiście też, ale wiadomo - wszędzie pracują ludzie. Co do sprzedazy domu to akurat ja za dom w tej technologii zapłaciłbym chętnie troszeczkę więcej niż za normalny murowany. Dlaczego ? Ano dlatego że gdybym skierował kupującego na ich strony to zobaczyłby że nie jest to tania technologia. I że ma gwarancję na 50 lat. Murarze jej nie dają. Chciałem wybudować dom w tej technologii bo bałem się długiego budowania. Teraz wiem, że dobre skoordynowanie robót pozwoli to zrobić w murowanym a będzie taniej (dom bedzie duży). Żeby było "śmiesznie" to obecnie mieszkam w domu z keramzytu ... ale z murowanego keramzytu w postaci pustaków (ściana 1W). Jak odpadł tynk w jednym miejscu to wiał wiatr ze ściany ... (szczeliny pionowe pomiędzy pustakami). A uwierz mi że ekipa murarzy wybudowała już sporo takich domów. Co do grzania prądem ... to zorientowałem się że chyba żyjesz stereotypami. Kto twierdzi że grzanie prądem jest drogie ? Sorry ale Ci co nie wiedza o czym piszą. Wszystko rozbija się o zapotrzebowanie cieplne budynku. W niektórych - tych dobrze zrobionych niedługo będzie to wymogiem albo jedyną sesnowną możliwością .... np. w domach pasywnych. A teraz wersja jak powinna wyglądać taka rozmowa ... Powiem jeszcze coś .Chcemy sprzedać z jakichś powodów taki dom za kilka lat, idę o duży zakład ,że rozmowa będzie następująca -dzień dobry ja w sprawie sprzedaży domu -dzień dobry ,czym mogę slużyć -z czego jest budowany ten dom -proszę Pana/Pani z keramzytu ocieplonego styropianem. -ale coś bliżej co to za elementy -ściany przygotowywane były w fabryce i gotowe przywiezione na plac budowy. W 2 dni złożyli dom. Dzięki temu ściany nie stały i mokły na dworze. -płyty gotowe powiada Pan hm.........nic o tym nie wiem. To tak jak te bloki z PRL ? - podobnie, tylko inny materiał jest wykorzystany i dokładniej wszystko jest robione. Tamte budynki mimo że miały stać tylko 30 lat to stoją już 60 lat. Tutaj ma Pan 50 lat gwarancji a zapene postoja ze 3 dłużej. Prosze porozmawiać o technologii ze znajomymi architektami, budowlańcami. Ponieważ system ten występuje często z Legalett na prąd ,mogło by paść jeszcze jedno pytanie -a czym ogrzewany jest ten dom -prądem -aha płyty i ogrzewany prądem. A ile kosztuje jego ogrzanie ? Może Pan udostępnić faktury ? - Oczywiście. Widzę, że nie ulega Pan emocjom tylko racjonalnie podchodzi do tematu. Chętnie przekaże Panu wszelkie informacje i pokaże zdjęcia z budowy. Nie mam nic do ukrycia Osoba dzwoniąca w sprawie ogłoszenia woła do żony - Ty jakiś facet chce sprzedać dom z jakiś płyt betonowych grzany prądem ,drożej niż inne domy. Ale ma gwarancje i certyfikaty -no cóż musimy się temu przyjrzeć. Jeśli rzeczywiście jest solidnie zbudowany to może warto zapłącić za te dodatkowe papiery. Wiesz jak to jest. Mieli mniej szans na spartolenie niż ekipa Zdzisia. Pamiętasz jak to było u naszych znajomych co im murowany dom cału czas pękał. - Dobrze weźmiemy eksperta na wizytę i się zastanowimy.... Wszystko zalezy kto kupuje ... niektórzy chca aby dom był z czerwonych cegieł mimo że potem chlapią to tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 15.12.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Być może ,jedna na 100 dzwoniących osób zachowałaby się w sposób opisany przez CiebieCo do gwarancji ,w przypadku tradycyjnego budownictwa jest to kilkaset lat dziesiątek milionów stojących budynków.Możemy na ten temat pogadać za powiedzmy 300latArgument o spartolonych ścianach przez Zdiśka odpada z powodów wykazanych min na tym wątku (w tym systemie również zdarzają się spartolenia)Dom tradycyjny w prosty sposób można podnieść ,domurować ,zmienić w zależności od potrzeb kupującego.W tym systemie jest to trudniejsze,a pewnych porównaniach być może nawet niemożliwe, w porównaniu do elastyczności w tym zakresie budynków murowanychDom murowany zawsze będzie miał najwyższą cenę i wszyscy dobrze o tym wiemy,dodatkowo zawsze najprościej będzie go sprzedać,ponadto jego wykonanie jest tańszeStąd jedyny target jak pisałem - niezbyt majętni,nie mający najmniejszego pojęcia o budowaniu ,naiwni ,łapiący się na marketing typu ciepłe ściany,jak to będzie szybko i bezproblemowo,dobrze jakościowo ,nic nie trzeba wiedzieć ,niczym się interesować ,przyjadą i zrobią a my kafelki i mebelki ,mieszkańcy większych aglomeracji budujący mały domek "w cenie mieszkania" jak mówią reklamy.Co nie zmienia faktu że i tak wolałbym to od szkieletora.Tylko ma to masę wad,może zostać spartolone i kosztuje masę kasy ,kasy która potem jest warta w naszych realiach mniej ,mimo ,że wydano jej na budowę więcej.Ja to kupuję ale w połączeniu z Legalett za cenę pomniejszoną o minimum 30%.Wtedy odzwierciedla to realną wartość ,a robiąc taką inwestycję należy się nad realną wartością naprawdę bardzo głeboko i wnikliwe zastanowić ,zamiast zapłacić krocie za coś co nie posiada żadnych zalet użytkowych w stosunku do technologii tradycyjnej i w naszych realiach przy ewentualnej odsprzedaży ,może być warte jedynie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 16.12.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 NOTO mam do Ciebie prośbę. Obejrzyj proszę jeszcze raz zdjęcia zuzanos i przeczytaj jej wpisy(długie nie są) zanim jeszcze raz wypowiesz się pozytywnie o tej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 16.12.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Nie zmienię swojego zdania nawet jak ten budynek się zawali Otóż Wy uparliście się pogrzebać tą firmę. Ja chcę pokazać (i chyba tak robię) że w każdej technologii można coś spierd.... Próbujecie na siłę udowodnić że murowane to najlepsze. Z czego wynika taka Wasza zajadłość ? Zaproście znajomych murarzy aby uruchomili swój wątek tutaj - może znajdą się osoby którym spierdo.... dom Albo podajcie gdzie pracujecie ... na pewno znajdziemy jakieś haki na tą firmę. To tylko życie. Herakles: Tutaj prawdopodobieństwo jest mniejsze. I nie przekonujcie mnie że każdy we wsi potrafi murować ! Ja to wiem Ale nie chciałbym w takim murowańcu mieszkać (sam mając 10 lat u dziadków budowałem im dom w ściany wrzucaliśmy wszystko co było pod ręką. Ale jest murowany. Ja myślę, że relacje ilościowe trzeba odwrócić. Kilka procent osób(np. Wy ) jest bardziej niż świadomych tego o co chodzi w budowlance. Reszta korzysta z tego co daje rynek i najczęściej szukają prostych rozwiazań. I jak widzą że trzeba tyle się nauczyć i skoordynować tyle działań to wybierają takie kompleksowe rozwiązania. Gwarancje - mi chodzi o te na pismie. Tu podobno dają 50 lat. JAk dla mnie wystarczy. Co do ceny domu to i tak największy wpływ ma lokalizacja i otoczenie a wiele osób nawet nie pyta z czego jest zbudowany. A ... ile osób statystycznie jak o domu PRAEFA powiesz że murowany to będzie to sprawdzać ? 15% ? "Stąd jedyny target jak pisałem - niezbyt majętni,nie mający najmniejszego pojęcia o budowaniu ,naiwni ,łapiący się na marketing typu ciepłe ściany,jak to będzie szybko i bezproblemowo,dobrze jakościowo ,nic nie trzeba wiedzieć ,niczym się interesować ,przyjadą i zrobią a my kafelki i mebelki ,mieszkańcy większych aglomeracji budujący mały domek "w cenie mieszkania" jak mówią reklamy." Tak piszą najczescie ludzie z kompleksami, którzy zazdroszczą innym że mają szmal na to aby zaryzykować i kupić BMW mimo że najlepszy jest Mercedes i to używany Używasz słownictwa, które ma zmanipulować czytających poprzez wciskanie im takich kitów. Napisz konkretne argumenty. Inteligenta osoba sama wyciągnie wnioski - a zakładam, ze dla nich ten wątek. Nie inteligentna nie zrozumie i marketingu i Ciebie. Dalej liczę, że będzie więcej merytorycznej dyskusji niż emocjonalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 16.12.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Ty w koło to samo.Gwarancja na murowane to to ,że stoją po kilkaset lat.Co ci z gwarancji jak za np 20lat firmy nie będzie?Wiesz jakim kapitałem dysponuje firma i jaka jest jej forma organizacyjno-prawna ,że uważasz iż ta gwarancja to pewnik?Manipulacja?Moja?Czysta manipulacja to marketing Praefy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 16.12.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Jakim kapitałem dysponuje i jaka to forma prawna to myślę, że PRAEFA odpowie. Na pewno nie jest to firma krzak ..."PRAEFA® jest duńskim koncernem zajmującym się produkcją i montażem domów prefabrykowanych z elementów keramzytowych. Przedsiębiorstwo powstało w 1973 roku i działa dziś na terenie Danii, Niemiec i Polski zatrudniając ponad 200 osób. Specjalizujemy się w budownictwie jednorodzinnym i wielorodzinnym; zakład w Danii produkuje także budynki dla przemysłu i rolnictwa. Wieloletnia działalność na różnych rynkach uczyniła z nas doświadczonego i godnego zaufania partnera dla naszych klientów. Do naszej palety usług należą opracowania techniczne, produkcja, dostawa i montaż zaawansowanych stanów surowych (głównie elementów ściennych i stropowych, belek, podciągów, słupów oraz klatek schodowych). Nasze grupy montażowe dbają o terminowe postawienie indywidualnie zaprojektowanych obiektów. Od 1994 roku funkcjonuje polski oddział z fabryką w Międzyrzeczu a od 2005 niemiecka fabryka w Neubrandenburgu." Daje to większą gwarancję stabilności niż 4-ro osobowa brygada murarzy często pracująca bez faktury.=================Odnośnie manipulacji to zobacz jak często w swoich wypowiedziach używasz obraźliwych słó w stosunku do firmi i osób które z nią podjęły współpracę. To co robi PRAEFA na Forum to bardzo dobry kierunek. Chce dyskutować i wyjasniać. Po przeczytaniu tego wątku uwierz mi że nawet najlepszy MURARZ nie będzie chciał się tu wypowiadać bo wie że znajdzie się ktos podobny do Ciebie co wyciągnie na światło dzienne jego niedociągnięcia ... mimo że będzie ich mało. To smutne.Ja chciałbym aby firmy pojawiały się tu często i mogły liczyć na konstruktywną krytykę która pozwoli im inaczej spojrzeć na swoje błedy a nam odbiorcom pozwoli lepiej ich poznać i świadomie wybrać na podstawie argumentów a nie emocjonalnych rozgrywek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 17.12.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Litości, to niech wreszcie wyjaśni jak naprawiła błędy zuzanos. Nic nie wyjaśnia tylko udaje że wyjaśnia, a dokładniej wyjaśnia wygodne dla siebie fakty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 17.12.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 To co robi PRAEFA na Forum to bardzo dobry kierunek. Chce dyskutować i wyjasniać. Po przeczytaniu tego wątku uwierz mi że nawet najlepszy MURARZ nie będzie chciał się tu wypowiadać bo wie że znajdzie się ktos podobny do Ciebie co wyciągnie na światło dzienne jego niedociągnięcia ... mimo że będzie ich mało. To smutne. Ja chciałbym aby firmy pojawiały się tu często i mogły liczyć na konstruktywną krytykę która pozwoli im inaczej spojrzeć na swoje błedy a nam odbiorcom pozwoli lepiej ich poznać i świadomie wybrać na podstawie argumentów a nie emocjonalnych rozgrywek. Przeczytaj moje pytania do firmy i jej odpowiedzi na nie i zastanow się czy faktycznie to jest rzeczowa dyskusja. Nic nie mam do nich, zadałem pytania bo z opisu wynikała jakaś bzdura/ciekawostka, nie otrzymałem sensownej odpowiedzi, sami zaczeli sie pogrążać. To że sie tu pojawili to pewnie że jest dobre, ale brokuje w ich odpowiedziach informacji strikte technicznych. Daje to większą gwarancję stabilności niż 4-ro osobowa brygada murarzy często pracująca bez faktury. Tego nie jestem akurat taki pewny. Trzeba pamiętać że budynek - sama konstrkcja budynku to zdaje sie ze przynajmniej 3 wykonawców kto inny fundament, kto inny ściany i kto inny dach. Już widze jak się spieraja kto zawinił że w kilbu pękła ściana i odpadły 4 płytki. Birąc pod uwagę ze wykona nam dom te 3 firmy wina spadnie na hydraulika lub gościa od płytek bo nie będą mieli tak mocnych prawników i co z gwarancją ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts