tomek131 27.09.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 (edytowane) NOTO masz rację.Tylko widzisz ten bzdurny marketing w postaci nasze ściany są taaaaakie ciepłe (tylko to nie ściana a element konstrukcyjny który jest ciepły.....po ociepleniu)są najlepsze i nie mają wad.W/g mnie to nie chęć odpowiedzi na pytania a chęć wciskania kitu marketingowego.Po prostu w/g mnie zle zaczęli.Też uważam ,że technologia ciekawa.Lepsza od innych prefabrykowanych metod w/g mnie(mam na myśli wszelkie szkieletory,konstrukcje stalowe,domy modułowe itp) Edytowane 27 Września 2010 przez tomek131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.09.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 To pytajmy ich konkretnie. Może coś poprawią a na pewno skorzystają inni ponieważ ideologia marketingowa zostanie przez nas "sprawdzona". Mi się cisną następne pytania: - a może prafea powinna sprzedawać dom w klockach. Dać na swojej stronie kilka projektówi gotowe ceny zakupu. Wybieram, kupuję, przywozicie, ja wynajmuję dzwig i z instrukcją złożenia składam sobie domek ... Kiedyś były kanadyjczyki tak sprzedawane - tzw. dom z paczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 28.09.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Do Praefa: Dlaczego wyceniacie projekty podajac cenę za m2 powierzchni podłogi a nie ściany ? Czy jest możliwość uzyskania średniej ceny, rozpiętości cenowej ściany kontrukcyjnej ? Drogi Internauto, przy konkretnej kalkulacji (dotyczącej konkretnego projektu) cena jest podawana z m2 konkretnych ścian. Zapraszamy więc do przesłania nam projektu: [email protected] a my ekspresowo podamy wycenę i odpowiemy na wszystkie wątpliwości. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 28.09.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Mi się cisną następne pytania: - a może prafea powinna sprzedawać dom w klockach. Dać na swojej stronie kilka projektówi gotowe ceny zakupu. Wybieram, kupuję, przywozicie, ja wynajmuję dzwig i z instrukcją złożenia składam sobie domek ... Kiedyś były kanadyjczyki tak sprzedawane - tzw. dom z paczki Drogi Tomku, Praefa nie jest producentem prefabrykatów modułowych. Jedną z naszych największy zalet jest to, że możemy elastycznie dopasować się do każdego projektu i nie mamy żadnych ograniczeń produkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.09.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Prefabrykacja zazwyczaj obniża cenę produktu. Czy gdybym zamówił u Was 10 takich samych domków byłoby taniej ? Istotnie ? rabat 30% ?To miałem na myśli. Elastyczność w tym przypadku to dla mnie wada ... bo większość inwestorów indywidualnych nigdy nie mieszkałą w domu i chce ... domki z bajek. Im z pewnością taki prefabrykowany domek byłby OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.09.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Drogi Internauto, przy konkretnej kalkulacji (dotyczącej konkretnego projektu) cena jest podawana z m2 konkretnych ścian. Zapraszamy więc do przesłania nam projektu: [email protected] a my ekspresowo podamy wycenę i odpowiemy na wszystkie wątpliwości. Pozdrawiamy. to proszę podać średnią cenę za m2 ściany. Wiem że obarczone jest to błedem , ale pewnie prowadzicie jakieś statystyki. Albo spróbujmy wycenić ten prosty domek. http://www.mtmstyl.pl/projekt-szkwal/elewacje/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 28.09.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Przecież mi już 40% dali, a ty prosisz o 30% echhh kiepski z Ciebie byznesmen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 28.09.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 40% rabatu rozdają? No to nieźle musieli wywindować cenę w górę, że tak sobie po prostu koszty zbijają. Muszą mieć z czego zrzucać, bo jestem pewny, że nie robili by czegoś co im się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 29.09.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Poczekajmy, zobaczymy czy Praefa wyceni ten prosty domek albo i inny. Potem go porównamy z inną technologią. Zobaczy o ile drożej wyjdzie. Postaramy się uwzględnić kosztowo założenia czasowe projektu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 29.09.2010 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Albo spróbujmy wycenić ten prosty domek. http://www.mtmstyl.pl/projekt-szkwal/elewacje/ Drogi Tomku, jeżeli chcesz budować ten dom, to prosimy o kontakt na adres: [email protected] Spowodowane jest to tym, że budynek jest mocno skomplikowany konstrukcyjnie, cena dość wysoka (od razu uprzedzamy) i po prostu trzeba się porozumieć w kilku kwestiach. Ogólniej... W chwili obecnej nasze ściany w przeliczeniu na m2 powierzchni całkowitej kosztują 500 zł netto za m2 w budynku parterowym (w miarę standardowym konstrukcyjnie). Przykład: jeżeli ktoś buduje dom o powierzchni 10mx10m to wówczas cena materiałów, transport plus montaż to ok. 50.000 zł netto. Przy domach piętrowych to ok. 700 zł netto za m2. Przykład: jeżeli ktoś buduje dom o powierzchni 10mx10m (czyli 200m2 powierzchni całkowitej) to wówczas cena materiałów, transport plus montaż to ok. 140.000 zł netto (200 m2 x 700 zł). W tej cenie masz: - zwiększoną pow. użytkową o ok. 5-6% - ze względu na mniejszą grubość ścian, - postawienie całej konstrukcji kilka razy szybciej niż technologii murowanej, - brak tynkowania (pod malowanie wystarcza lekka przecierka gipsowa), - uzbrojenie pod instalacje elektr. (puszki i rurki w ścianach), - przygotowane otwory, bruzdy, przebicia pod pozostałe instalacje, - przygotowane otwory pod osadzenie stolarki, - brak sezonowania budynku (suchy materiał). I jeszcze informacja dla tych, którzy chcą budować domy do stanu developerskiego w naszej technologii. Obecnie firmy oferujące takie rozwiązanie oferują cenę na poziomie 2200-2400 zł netto za m2 (liczone po powierzchni podłogi) do takiego stanu. Poziom 1600-1800 zł m2 to cena za stan surowy zamknięty (fundamenty, konstrukcja ścian i ew. stropów, dach z pokryciem i kominami, stolarka okienno-drzwiowa). Mamy nadzieję, że wyjaśniliśmy - ogólnie - wątpliwości. W celu wyceny KONKRETNEGO projektu prosimy o maila na adres [email protected]. Natychmiast się z panem skontaktujemy i odpowiemy na każde pytanie. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 29.09.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 te ceny to już z rabatami 40% czy przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 29.09.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) te ceny to już z rabatami 40% czy przed? Panie Gustawie, pierwszy raz słyszymy o 40% rabatach. Internauta Herakles po prostu wprowadza innych w błąd. I nie mamy pojęcia po co to robi. Jeżeli chodzi o konkretne ceny, to prosimy o kontakt bezpośredni. Wszystkiego się pan dowie... Edytowane 29 Września 2010 przez Praefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 29.09.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Dlaczego taka różnica przy cenie domu piętrowego (tak w ogóle piętrowego czy z poddaszem użytkowym)Dom 100m w parterze cena 50tys dom 200m w piętrze 140tys ?Czy czegoś nie zrozumiałem?Piszecie Tomku , ale to NOTO zdawał te pytania,no chyba ,że wiecie jak ma na imię,lub tak mnie polubiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 29.09.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Panie Gustawie, pierwszy raz słyszymy o 40% rabatach. Internauta Herakles po prostu wprowadza innych w błąd. I nie mamy pojęcia po co to robi. Jeżeli chodzi o konkretne ceny, to prosimy o kontakt bezpośredni. Wszystkie się pan dowie... Czyli jeszcze przed..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 29.09.2010 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) Dlaczego taka różnica przy cenie domu piętrowego (tak w ogóle piętrowego czy z poddaszem użytkowym). Dom 100m w parterze cena 50tys dom 200m w piętrze 140tys ?Czy czegoś nie zrozumiałem? W domach z poddaszem użytkowym trzeba zastosować odpowiedni strop, który wytrzyma obciążenia w codziennym użytkowaniu. Stąd różnica w cenie za m2 - liczone po podłodze. Piszecie Tomku , ale to NOTO zdawał te pytania,no chyba ,że wiecie jak ma na imię,lub tak mnie polubiliście? NOTO ma w podpisie "Tomasz". Dlatego tak się do niego zwracamy. Edytowane 30 Września 2010 przez Praefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.09.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Wcześniej nie wspominaliście że w cenie ścian jest strop. To istotnie zmienia postrzeganie oferty.Dodatkowo jak wpływa na cenę inna powierzchnia ścian zewnętrznych:dom 10x10 to 100m2 (obwóed 40m) a dom 4x25 obwód (58m czyli o 45%). Oczywiście chodzi mi o model przeliczania gdzie Wasze podejście do cen nie zmusza inwestora do optymalizacji powierzchni ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.09.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 I pytanie uzupełniające.Do jakiej szerokości stropy realizujecie ? I jaka jest jego grubość ? Czy macie przykład gotowego budynku wielorodzinnego - chodzi mi o standardy akustyczne Waszej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 30.09.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Mni więcy kumam.To strop jakieś 40tys?I to chodziło o dom piętrowy czy z poddaszem uż.A nie zauważyłem u Noto tego Tomasza.A już myślałem ,że to mnie tak polubiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.09.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 (edytowane) Jak mogłeś nie zauważyć Piszę czasami aż DRUKOWANYMI literami. Co z ceną ścianek działowych .... są wkalkulowane w cenę czy tzrena je osobno przewidzieć. A może ścianki działowe polecacie w innej technologii ? Edytowane 30 Września 2010 przez NOTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 30.09.2010 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Co z ceną ścianek działowych .... są wkalkulowane w cenę czy tzrena je osobno przewidzieć. A może ścianki działowe polecacie w innej technologii ? Wspominaliśmy już poprzednio, że cena obejmuje całość parteru i całość poddasza oraz stropy. Więc ścianki działowe są oczywiście również w cenie. Mogą to być również ściany półokrągłe, z otworami łukowatymi... Jednak podkreślamy jeszcze raz: to ceny orientacyjne. Takie, aby klient mógł wstępnie poznać ich poziom. Natomiast dopiero przy bezpośrednim kontakcie (zapraszamy) przygotujemy dokładną wycenę konkretnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts