Praefa 12.10.2010 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Sprawdżmy: 1) stan developerski w/g preafy 370tyś brutto. 2) Stan developerski systemem gospodarczym w/g heraklesa z ekipą max 200tysi(z duuuużą nawiązką i droooogą ekipą). Preafo CO TU JEST U WAS TANIE??? Nie ma to jak konkrety Projekt, metraż, co to jest stan developerski? Heraklesie, prosimy Cię po raz kolejny, abyś nie zaśmiecał wątku. Masz konkretne pytanie - wal śmiało. Nie masz? Chcesz "potrollować"? Uszanuj to, że są ludzie, którzy interesują się naszą technologią (co widzimy po zainteresowaniu akcją "Budujesz dom? Podaj projekt, telefon, dane i adres - a my załatwimy resztę!"). Zgłoszeń mamy naprawdę sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 12.10.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A wy znowu swoje, przerabialiśmy to w innym wątku, chcecie do niego wracać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 12.10.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 A wy znowu swoje, przerabialiśmy to w innym wątku, chcecie do niego wracać? Aaa... I jeszcze jedno. Jak już chcesz Drogi Internauto na siłę krytykować jakiś system, to przynajmniej poznaj jego prawidłową nazwę. Bo cały czas - od kilku miesięcy - ją przekręcasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 12.10.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Faktycznie, dopiero teraz zauważyłem, przepraszam PRAEFO!!! No to przeróbmy to jeszcze raz. Ile kosztuje droga praefo taki domek z waszej technologii:http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-jezynach-2-pd/m4aa8ab152ff86w wersji 1)Stan developerski, czyli wylewki i instalacje, tynki i pokrycie dachu, razem z fundamentami i pracami ziemnymi.w wersji 2)SSO przy cenie napiszcie netto czy brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 13.10.2010 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ile kosztuje droga praefo taki domek z waszej technologii: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-jezynach-2-pd/m4aa8ab152ff86 w wersji 1) Stan developerski, czyli wylewki i instalacje, tynki i pokrycie dachu, razem z fundamentami i pracami ziemnymi. w wersji 2) SSO przy cenie napiszcie netto czy brutto. Drogi Heraklesie, aby dokonać kalkulacji musisz nam podać adres (mniej więcej) budowy, abyśmy mogli przeliczyć koszty transportu. Prosimy również o przedstawienie się z imienia i nazwiska (lubimy wiedzieć dla kogo przygotowujemy kalkulację). Na brak telefonu czy adresu mailowego możemy wyjątkowo przymknąć oko Jeżeli nie chcesz podawać tych informacji na Forum (oczywiście to rozumiemy) to wyślij na adres [email protected] z zastrzeżeniem, że chcesz publikacji tej kalkulacji na Muratorze. Wtedy obliczymy ją i przedstawimy. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 13.10.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Nazywam się Herakles nazwiska wtedy nie dawali. Adres załóżmy Warszawa. Chwalicie się jacy to jesteście tani, to pochwalcie się, proszę macie okazję. Aha SSO wliczcię papę na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 13.10.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Nazywam się Herakles nazwiska wtedy nie dawali. Adres załóżmy Warszawa. Chwalicie się jacy to jesteście tani, to pochwalcie się, proszę macie okazję. Aha SSO wliczcię papę na dachu. Heraklesie, to już ostatni wpis dotyczący tej sprawy. Albo jesteś poważnym człowiekiem, który interesuje się budową domu i prześlesz nam oficjalne zapytanie, albo sobie darujmy. Koniec i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 13.10.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Chwalicie się jacy to jesteście tani, to pochwalcie się, proszę macie okazję. Jakbyś nie zauważył Drogi Internauto, to na poprzedniej podstronie (nr 3) daliśmy już wycenę przykładowego domu. Powtarzamy: Projekt Figa Lux firmy Archeton: http://www.archeton.pl/projekt-domu-...03_opisogolnyl Cena (z montażem, transportem do 400 km od siedziby naszej firmy) wynosi 141.889,05 zł netto. Jeżeli podzielimy to przez 214,5 m2 powierzchni netto, otrzymujemy kwotę 661,49 zł netto za m2 powierzchni netto. Bez montażu cena spada już do 540 zł netto za m2 powierzchni netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 13.10.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Jakbyś nie zauważył Drogi Internauto, to na poprzedniej podstronie (nr 3) daliśmy już wycenę przykładowego domu. Powtarzamy: Projekt Figa Lux firmy Archeton: http://www.archeton.pl/projekt-domu-...03_opisogolnyl Cena (z montażem, transportem do 400 km od siedziby naszej firmy) wynosi 141.889,05 zł netto. Jeżeli podzielimy to przez 214,5 m2 powierzchni netto, otrzymujemy kwotę 661,49 zł netto za m2 powierzchni netto. Bez montażu cena spada już do 540 zł netto za m2 powierzchni netto. Rozumiem, że w cenę wliczone sa roboty ziemne, fundamenty i dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 13.10.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Heraklesie, to już ostatni wpis dotyczący tej sprawy. Albo jesteś poważnym człowiekiem, który interesuje się budową domu i prześlesz nam oficjalne zapytanie, albo sobie darujmy. Koniec i kropka. Pytam poważnie, widzę jednak, że macie coś do ukrycia. Ja mam do ukrycia na dzień dzisiejszy moją tożsamość, a wy ukrywacie cenę. Tyle że ja sobie nie robię tu antyreklamy, a wy i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 13.10.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Abstrahując od żenujących pytań i zaczepek niektórych forumowiczów, chciałbym zadać konkretne pytanie, jakim betonem (jakiej klasy) powinno wypełniać się zamki przy łączeniu poszczególnych ścian? Jeden z Waszych przedstawicieli w ofercie podaje beton klasy B20, a drugi B15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 13.10.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Abstrahując od żenujących pytań i zaczepek niektórych forumowiczów, chciałbym zadać konkretne pytanie, jakim betonem (jakiej klasy) powinno wypełniać się zamki przy łączeniu poszczególnych ścian? Jeden z Waszych przedstawicieli w ofercie podaje beton klasy B20, a drugi B15. W końcu konkretne pytanie Prawidłowo powinno być B20, czyli wg nowych oznaczeń C20/25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 13.10.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 B20 wg nowych oznaczeń C16/20. C20/25 to beton klasy B25 wg starych oznaczeń. W takim razie który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 13.10.2010 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 B20 wg nowych oznaczeń C16/20. C20/25 to beton klasy B25 wg starych oznaczeń. W takim razie który? Ma pan rację - chodzi na pewno o B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 13.10.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Coś pomiędzy B15 a B25....... Praefo czekam na wycenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 13.10.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 hahahaha herakles Ty to dopiero czcionka pojechales po konkrecie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dareckyy 14.10.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Coś pomiędzy B15 a B25....... Praefo czekam na wycenę... Herakles, czemu jesteś taki uparty? Przecież Praefa jasno napisała, że po konkretną wycenę zwracasz się bezpośrednio do nich mailem. Zrozum, że zasady netykiety nie pozwalają na przedstawianie ofert wprost na forum. Przecież otrzymasz od nich ofertę i będziesz mógł się podzielić z nami swoimi wnioskami. A tak wygląda to jakbyś musiał odreagować swoje frustracje na tym forum Ja wysłałem konkretne zapytanie do paru firm w różnych systemach, otrzymałem oferty, porównałem pod względem i cenowym i korzyści, które oferują i wybrałem ten wariant, który mi najbardziej odpowiadał, niekoniecznie najtańszy. Ale to moja decyzja. Nie wchodzę na fora producentów innych technologii, które dla mnie są mniej interesujące/ atrakcyjne i nie wypisuję głupot na ich temat. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem, chciałem Ci tylko zwrócić uwagę, że różni ludzie czytają to forum, mają różne wymagania i gusty. Nikt nie ma monopolu na jeden jedyny najlepszy system. Uważam, że odpowiedzi Praefy są konkretne i nie zawierają nadmiaru bełkotu marketingowego, choć mogę tu być bardziej tolerancyjny niż inni, bo sam skończyłem studia z dziedziny marketing i pracuję zawodowo jako handlowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 14.10.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Bo nie lubię jak mi jakiś handlarzyna, wciska marketingowy shit o taniości będące maksymalną drożyzną. Skoro pozwolili sobie na to na forum muratora to niech swoje tezy udowodnią przynajmniej częściowo. W innym wątku to już przerobiliśmy i wątpię, żeby sobie jeszcze raz pozwolili na taką dyskusję jak tam, pełną liczb i faktów. Dlatego tu ceny już nie podadzą. Co do zasad netykiety, to się nie zgadzam. To forum po to jest, żeby takie informacje zamieszczać. Forum służy do tego, żeby zarówno Praefa reklamowała swoją ścianę jak i herakles wyładowywał swoje frustracje, jest miejscem w którym możesz zapytać, otrzymać odpowiedź, wyrazić opinie i pomóc innym. Mają projekt, skoro pisali, że jest u nich tanio, niech wycenią.Potem ja wycenię i kilku innych forumowiczów metody trochę mniej lub bardziej gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 18.10.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ależ to jest dokładnie to co ja cały czas powtarzam. Oni rzucają slogany i ogólniki, a jak przyjdzie co do czego to półsłówkami czmychają bokiem. Taka to ich uczciwość na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Praefa 18.10.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ależ to jest dokładnie to co ja cały czas powtarzam. Oni rzucają slogany i ogólniki, a jak przyjdzie co do czego to półsłówkami czmychają bokiem. Taka to ich uczciwość na forum. Na każde konkretne pytanie, konkretnie odpowiadamy. Proszę prześledzić wątek i przyznać nam rację, a nie pisać nieprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts