Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wnęka na drewno przy kominku?

anpola

Recommended Posts

Przy kominku mam wnękę ścianie na drewno, która jest pomalowana farbą w kolorze ścian. Niestety nie pomyślałam o tym wcześniej ale strasznie się brudzi. Co sezon trzeba ją malować na nowo. Kompletnie nie wiem czym ją zabudować. Brałam pod uwagę szkło ale boję się że popęka przy wkładaniu drewna do wnęki.

Może macie jakieś pomysły. Jak to jest rozwiązane u Was?

• 2 weeks później...
Ja tak właśnie mam:

http://foto0.m.onet.pl/_m/78c5a0f3c6286423b1aa05c63ae942e8,10,19,0.jpg

Drewna jeszcze nie wkładałem, ale pewnie niedługo zapełnię.

Ja może troche nie na temat ale nie mogłam sie powstrzymać ! Gonzo bardzo podoba mi sie Twoja podłoga ! To chyba deska parkietowa - dobrze zgaduje ? Możesz mi napisać jaka firma , kolor ? Ciekawi mnie też co to za wnęka w podłodze przy drzwiach do tarasu ? Będę wdzięczna za odp baaardzo =)

Pozdrawiam ciepło

Miłeczka

Ja może troche nie na temat ale nie mogłam sie powstrzymać ! Gonzo bardzo podoba mi sie Twoja podłoga ! To chyba deska parkietowa - dobrze zgaduje ? Możesz mi napisać jaka firma , kolor ? Ciekawi mnie też co to za wnęka w podłodze przy drzwiach do tarasu ? Będę wdzięczna za odp baaardzo =)

Pozdrawiam ciepło

Miłeczka

Podłoga to IROCO deska parkietowa mix długości od 1200 do 600. Teraz jest mocno urozmaicone ale ściemnieje. Iroco podobno bardzo ciemnieje do koloru takiego jaki jest najciemniejszy na zdjęciu (a nam się podoba tak jak jest teraz :/).

Wnęka przy drzwiach tarasowych to kaloryfer kanałowy JAGA (bez wentylatorów). Okno ma 5m szerokości, a kaloryfer 2X2,5m. Sterowania od kaloryferów (pokrętła) są wyciągnięte obok okna tarasowego po obu stronach. Na wnękę kaloryfera nakładane są kratki które widać zwinięte przy kominku. Kratki w komplecie były dębowe, ale zrobię listwy z resztek parkietu i też będą IROCO. Schody też mamy IROCO.

Pozdrawiam.

Podłoga to IROCO deska parkietowa mix długości od 1200 do 600. Teraz jest mocno urozmaicone ale ściemnieje. Iroco podobno bardzo ciemnieje do koloru takiego jaki jest najciemniejszy na zdjęciu (a nam się podoba tak jak jest teraz :/).

Wnęka przy drzwiach tarasowych to kaloryfer kanałowy JAGA (bez wentylatorów). Okno ma 5m szerokości, a kaloryfer 2X2,5m. Sterowania od kaloryferów (pokrętła) są wyciągnięte obok okna tarasowego po obu stronach. Na wnękę kaloryfera nakładane są kratki które widać zwinięte przy kominku. Kratki w komplecie były dębowe, ale zrobię listwy z resztek parkietu i też będą IROCO. Schody też mamy IROCO.

Pozdrawiam.

Bardzo dziękuje Gonzo ! Twoja podłoga od dzis jest juz chyba tez moją podłogą . Decyzja podjęta =)

Pozdrawiam =)

• 1 year później...
Mam pytanie - Szukałem wszędzie cen takich kaloryferów ? mam rozumieć ze nie jest on elektryczny ? Możesz powiedzieć mniej więcej jaki koszt jest tego typu kaloryferów ?

Szukaj raczej odpowiedzi w dziale OGRZEWANIE . Tu odgrzałeś

starego kotleta...