Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Robocizna dach wielospadowy

katarynka1

Recommended Posts

Witam,

proszę o ocenę:

oferta od firmy na wykonanie kompleksowe dachu: 62 zł/ metr (netto, bez faktury).

Dach wielospadowy, około 310 m, 4 lukarny, garaż 2-stanowiskowy w bryle (też z dachem wielospadowym).

Kąt nachylenia: 34°.

4 okna połaciowe.

Oferta dot. więźby i krycia dachówką ceramiczną, wg projektu bez deskowania.

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy cena jest OK?

Dach czterospadowy w kształcie litery T (bez lukarn - dom parterowy) 27 st., jeden kosz, garaż 2st dach wielospad., jeden wyłaz dachowy, 2 kominy. 290m2 - 42zł/m2 za całość z więżbą, obróbkami blacharskimi, orynnowaniem. Pokrycie Roben Monza+. Dodatkowo 2zł od cegły za obmurowanie kominów (450szt)

Janie na czarno, bez faktury, bez ZUS-u, bez urlopu. A jak się ma trochę ziemi i płaci się Krus. Ale do czasu. Pozdrawiam.

Mam to gdzieś czy mój dekarz ma hektar pola i płaci Krus. Interesuje mnie wyłacznie moje zadowolenie z jego dobrze wykonanej pracy. Sam zapewne wiesz jak ciężkiej. Bardziej martwi mnie to, ze w tym kraju są inne o wiele bardziej uprzywilejowane grupy społeczne, dla których tworzy się prawo.

Witam,

proszę o ocenę:

oferta od firmy na wykonanie kompleksowe dachu: 62 zł/ metr (netto, bez faktury).

Dach wielospadowy, około 310 m, 4 lukarny, garaż 2-stanowiskowy w bryle (też z dachem wielospadowym).

Kąt nachylenia: 34°.

4 okna połaciowe.

Oferta dot. więźby i krycia dachówką ceramiczną, wg projektu bez deskowania.

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć, czy cena jest OK?

Jak już zrobią to wstaw zdjęcia podczas etapów roboty i efekt końcowy to Ci powiem czy się opłacało.

ps. bez wyzysku nie ma zysku :D